› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 14.01.2011

NTV ve Tohum Vakfı otizimli çocuklara umut ışığı oluyor

15 Ocak Cumartesi akşamı, NTV Tohum Otizm Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilen “Biri Bana Anlatsın Özel Programı” ile otizmli çocuklar için tek yürek olalım!

“NTV -TOHUM OTİZM VAKFI “BİRİ BANA ANLATSIN ÖZEL” PROGRAMI İLE OTİZMLİ ÇOCUKLARA UMUT IŞIĞI OLUYOR!


NTV-Tohum Otizm Vakfı işbirliğinde düzenlenecek olan özel programda Prof. Dr. Yankı Yazgan, Prof. Dr. Bülbin Sucuoğlu, Gazeteci - yazar Tuna Kiremitçi, Sinema eleştirmeni Sevin Okyay’ın yanı sıra sevilen oyuncular Tuba Büyüküstün, Kenan İmirzalıoğlu, Beren Saat, Cansel Elçin, Demet Evgar, Engin Altan Düzyatan, Erkan Petekkaya ve Süper Star Ajda Pekkan otizmli çocuklar için bir araya geliyorlar.

Can Dündar ve Gülay Afşar’ın sunuculuğunda gerçekleştirilecek programda otizmli birey Dr. Temple Grandin’in olağanüstü hayat hikayesini konu alan 7 Emmy ödüllü “Temple Grandin” filminin ilk gösterimi de yapılacak.

Otizmli çocukların erken tanısının konulması, erken özel eğitim ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun Türkiye’de yaygınlaştırılması için bugüne kadar birçok önemli projeye imza atan Tohum Otizm Vakfı’nın “Otizmin farkındayım, onların yanındayım!” sloganı ile iki yıldır sürdürdüğü bilinçlendirme ve destek kampanyası için, 15 Ocak 2011 Cumartesi günü saat 20.00’de NTV’de gerçekleştirilecek olan “Biri Bana Anlatsın Özel” programında, Türkiye’nin tanınmış ve topluma duyarlı isimleri otizmli çocuklar için bir araya gelecek.

Otizm ile ilgili ülkemizde farkındalık yaratmak ve otizmin belirtilerine dikkat çekerek birçok otizmli çocuğu erken tanı ve eğitim ile topluma katabilmek amacı ile düzenlenen programda, Tohum Otizm Vakfı’nın otizm alanındaki çalışmalarına destek olmak için SMS yolu ile de yardım toplanacak.

“7 Emmy Ödüllü ‘TEMPLE GRANDIN’ filmi Türkiye’de ilk kez NTV ekranlarında yer alıyor!

Colorado Üniversitesi Hayvan Bilimleri Bölümü’nde Profesör ve öğretim üyesi ve aynı zamanda otizmli bir birey olan Temple Grandin’in hayatını konu alan 7 Emmy ödüllü Temple Grandin’in filmi Türkiye’de ilk kez NTV ekranlarında gösterilecek. Filmin gösteriminin ardından Can Dündar ve Gülay Afşar’ın sunumları ile devam edecek olan programda Tuba Büyüküstün, Erkan Petekkaya, Beren Saat, Cansel Elçin, Demet Evgar, Engin Altan Düzyatan ve Süper Star Ajda Pekkan otizmli çocuklara destek çağrısında bulunacaklar.

SMS yoluyla, banka hesap numaraları ve program boyunca hizmet verecek çağrı merkezi aracılığıyla toplanacak gelir ise, Tohum Otizm Vakfı’nın özel eğitim hizmetleri ve farkındalık, faaliyetlerinde kaynak olarak kullanılacak.

15 Ocak Cumartesi akşamı, Otizmli çocuklar için tek yürek olalım! Türkiye’nin devlerinin buluştuğu NTV Tohum Otizm Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilen “Biri Bana Anlatsın Özel Programı”nda buluşalım!


TEMPLE GRANDİN KİMDİR?
Dr. Grandin, Colorado Üniversitesi Hayvan Bilimleri Bölümü’nde Profesör ve öğretim üyesi ve aynı zamanda otizmli bir bireydir. Otizm ve hayvan güdümü konusunda dünyaca tanınan bir konuşmacıdır. Tohum Otizm Vakfı’nın Türkçe’ye çevirdiği “Resimlerle Düşünmek” kitabının yanı sıra birçok makale ve kitaba imza atmış bir yazardır. TIME dergisinin dünyanın 100 en etkili insanının belirlendiği TIME 100 listesine giren Dr. Grandin 2010’nun “25 Kahramanı”ndan biri olarak seçilmiştir. Birleşik Devletlerdeki tüm çiftlik hayvanları tesislerinin yarısının tasarımcısı olarak tanınmakta, Burger King, McDonald's, Swift gibi şirketlere danışmanlık yapmaktadır.

Dr. Grandin dört yaşına kadar konuşmamış, tüm hayal kırıklıklarını bağırma, çığlık ve uğultu ile anlatmaya çalışmıştır. 1950’de, otizm tanısı almış ve ailesi onun tedavi edilebileceğini düşünmüştür. Erken okul yıllarında “tuhaf” olarak tanımlansa da, Temple kendi özellik ve isteklerini anlayabilen bir akıl hocası bulur. Dr. Grandin, çok az insanın başardığı gibi, daha sonra tüm yetilerini, hayvancılık tasarımcısı olarak, başarılı bir kariyere çevirir.

Dr. Grandin, der ki; "bir kez otizmli olan her zaman otizmlidir şeklinde düşünen birçok profesyonel ve ailenin olduğunu biliyorum. Bu düşünüş, tanısı konulan birçok çocuk için üzüntü ve karamsarlık anlamına geliyor. Bu insanlara göre otizmin karakteristik özellikleri anlaşılamaz ve kontrol edilemez. Oysa ki, ben güçlü bir yaşayan örneğim.”(Emergence: Labeled Autistic).

HBO film, bu başarılı fark yaratan çalışmaların ardından Temple Grandin'in hayatını film olarak ekranlara taşıdı. “Temple Grandin” filmi 62. Emmy Ödüllerinde; En İyi Televizyon Filmi, En İyi Yardımcı Kadın, En İyi Yardımcı Erkek (David Strathairn), En İyi Yönetmen (Mick Jackson),En İyi Kadın (Claire Danes) başta olmak üzere ve yaratıcılık ödülleri ile birlikte toplam yedi ödüle layık görülmüştür.

Dr. Grandin’in ayrıca otizm hakkında yazdığı The Way I See It: A Personal Look at Autism and Asperger's (Benim Gördüğüm Gibi, Otizm ve Aspergere Kişisel Bakış) en çok satan kitaplar arasına girmiştir. Ayrıca, Unwritten Rules of Social Relationships, Animals Make us Human (Hayvanlar Bizi İnsan Yapar), Animals in Translation (Hayvanalrın Tercimesi), Thinking in Pictures (Resimlerle Düşünmek), Emergence: Labeled Autistic (Otizm Etiketli) kitaplarını yazmış ve birçok DVD’si yayınlanmıştır.


BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Sabit Hat: (212) 304 02 22
SMS: Tüm faturalı hatlardan Tohum yazıp 5290'a göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz...
Internet: www.tohumotizm.org.tr
Tohum Otizm Vakfı Banka Hesap Numaraları:
Akbank, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası ve Türkiye İş Bankası
TL Hesabı : 5055
Dolar Hesabı: 5056
Euro Hesabı : 5057


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER