› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 05.05.2010

Nuri Bilge Ceylan'dan Taşra Üçlemesi

Usta ve ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın üç filmi (Uzak, Mayıs Sıkıntısı, Kasaba) ve bir kitaptan oluşan box set NTV Yayınlarından çıktı.

Nuri Bilge Ceylan'ın Taşra Üçlemesi:

Uzak, Mayıs Sıkıntısı, Kasaba


Nuri Bilge Ceylan, fotoğrafçılıktan geçtiği sinemaya aktif olarak 1990’ların ikinci yarısında başladı.

Kasabası Yenice’de çektiği ve annesiyle babasını başrolde oynattığı kısa film Koza (1995), festivalleri dolaştı ve Ceylan’ın adının duyulmasını sağladı.

Genç yönetmenini ileride tanımlayacak özellikleri sergileyen sade, ağır temposuna rağmen çarpıcı, ustaişi görüntüleri olan bir auteur filmiydi.

Türk sinemasında ticari sinemaya alternatif oluşturan görüşün başlıca temsilcilerinden biri, seyirci karşısına ilk kez bu filmle çıktı.




Kasaba, Mayıs Sıkıntısı ve Uzak
Koza’nın devamı sayılabilecek taşra üçlemesi geldi: Yine Yenice’yi mekân edinmiş siyah/beyaz Kasaba (1997), renkliye ilk kez geçtiği Mayıs Sıkıntısı (1999) ve taşralı çocukları İstanbul’a taşıyan Uzak (2002). Ceylan ilk dört filminin hem yönetmenliğini hem senaristliğini hem de yapımcılığını üstlendi.

Dördüncü filmi Uzak, sayısız ödülün yanı sıra 2003’teki 56.Cannes Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü aldı. İki oyuncusu da, En İyi Erkek Oyuncu ödülünü paylaştı.

Ceylan Uzak filminin ardından taşrayı bırakarak, ona Cannes’da FİPRESCİ getiren İklimler’i çekti. Mutluluğu arayan bir çift üzerine kurulu 2006 yapımı filmde, Nuri Bilge ve karısı Ebru Ceylan başrolleri üstlendi. Ancak, Bilge’nin Cannes macerası henüz sona ermemişti. 2008 tarihli filmi Üç Maymun ile En İyi Yönetmen Ödülü’nü aldı.

NTV Yayınları, Nuri Bilge Ceylan’ın ödül almış ilk üç uzun metrajlı filminin DVD’si ile birlikte, kısa filmi Koza’nın ve kamera arkası görüntülerinin yer aldığı dördüncü bir DVD’yi sunuyor. Box-sette ayrıca yönetmenin bu dört filmi üzerine makaleler ve söyleşilerin bulunduğu bir kitapçık da var.


Nuri Bilge Ceylan
Taşra Üçlemesi
4 DVD + KİTAP

NTV Yayınları
Satış Fiyatı: 34,90 TL

Filmler (3 DVD)
UZAK
MAYIS SIKINTISI
KASABA

Ekstralar (DVD)
KOZA (Kısa film, 18 dakika, siyah beyaz, diyalogsuz, stereo)
20 dakikayı aşkın Nuri Bilge Ceylan ile söyleşiler, kamera arkası, film fragmanları

Kitap

Makaleler, söyleşiler ve fotoğraflar. Kuşe kağıda baskılı, renkli, 108 sayfa.


Pudra.com tavsiye ediyor

Fotoğrafla sinema sanatını buluşturan Nuri Bilge Ceylan'ın filmlerinden oluşan bu seti çok beğendik. Sinema ve fotoğraf severler, Nuri Bilge Ceylan'ı tanımak isteyenler için harika bir set. Sevdiklerimiz, arkadaşlarımız için de harika bir hediye olur...


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER