› 
 › 
Pudra.com 21.03.2012

18. İstanbul Tiyatro Festivali 10 Mayıs'ta başlıyor!

18. İstanbul Tiyatro Festivali, 10 Mayıs–5 Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival kapsamında yurt dışından 5, Türkiye’den 40’a yakın tiyatro ve dans topluluğunun 100’ü aşkın gösterisi İstanbullu seyircilerle buluşacak.

18. İstanbul Tiyatro Festivali "Özgürlükler–Sorgulamalar" teması altında, insan haklarından göçe, savaştan şiddete insan yaşamını sarmalayan durumlar, konular ve gerçekleri irdeleyecek. Festival kapsamında yurt dışından 5, Türkiye’den 40’a yakın tiyatro ve dans topluluğunun 100’ü aşkın gösterisi İstanbullu seyircilerle buluşacak.

18. İstanbul Tiyatro Festivali 10 Mayıs'ta başlıyor!

İstanbul Tiyatro Festivali bu yıl çok özel bir performansa ev sahipliği yapıyor. Dünyaca ünlü çağdaş sanatçı Kutluğ Ataman’ın İstanbul Tiyatro Festivali için ürettiği "SILSEL, Türkiye’ye yazılmış mektuplar" adlı projesi, festival kapsamında 12 Mayıs–5 Haziran tarihleri arasında Galata Özel Rum İlköğretim Okulu’nda 7’den 70’e herkesi, hayalindeki gökyüzünü oluşturmaya davet edecek.

İstanbul Tiyatro Festivali bu yıl bir ilke imza atarak dört yerli projeye ortak yapımcı olarak destek veriyor. Tiyatro Pera yapımı olan "Ah Smyram’m, Güzel İzmir’im", Tilbe Saran-Cüneyt Türel yapımı olan "Elin Elimde", Şehir Tiyatroları Çağdaş Gösteri sanatları Merkezi (ÇGSM) yapımı olan "İçtima-i Hakiki" ve Aydın Teker yapımı olan "Üç Faz" İstanbul Tiyatro Festivali ortak yapımı olarak Festival seyircisiyle buluşacak. Festivalde ayrıca, "Yeni Dalga" başlığı altında 9 genç tiyatro ve dans grubunun gösterileri kendi mekânlarının yanı sıra Salon ve Sahne Beşiktaş’ta seyircilerle buluşacak.

İstanbul Tiyatro Festivali, şehrin 22 farklı mekânına yayılacak gösterilerin yanı sıra, uluslararası üne sahip tiyatro toplulukları ve dans gruplarının katılacağı söyleşi ve atölye çalışmaları, konferanslar ve sergilerle İstanbul’da tiyatroyla dolu bir ay yaşatacak.

İstanbul Tiyatro Festivali’nin başlangıcını, Türkiye ile Çin arasındaki kültürel yakınlaşmayı ve politik ilişkilerin güçlendirilmesini amaçlayan "Türkiye’de Çin Kültürü Yılı" etkinlikleri müjdeleyecek. 5 Mayıs Cumartesi gününden itibaren Fulya Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek Şanghay Şarkı ve Dans Topluluğu ve Pekin Operası gösterilerinin ardından, 10 Mayıs Perşembe günü Pekin Ejderha ve Aslan Sokak Tiyatrosu’nun İstiklal Caddesi’nde gerçekleştireceği renkli sokak gösterisi, İstanbul Tiyatro Festivali’ne renkli bir geçiş yapacak.

18. İstanbul Tiyatro Festivali’nin Açılış Töreni, 9 Mayıs Çarşamba akşamı gerçekleştirilecek. Açılış Töreni’nde yıllarını tiyatroya adamış ve festival kapsamında "Elin Elimde" adlı yapımla aynı sahnede yan yana gelecek iki değerli sanatçımıza, Başar Sabuncu ve Cüneyt Türel’e İstanbul Tiyatro Festivali Onur Ödülü verilecek. Schaubühne Berlin’in Sanat Yönetmeni Thomas Ostermeier de festivalin diğer Onur Odülü’nün sahibi olacak.

18. İstanbul Tiyatro Festivali etkinlikleri bir ay boyunca şehrin 22 farklı mekânına yayılacak: Ali Paşa Han, Sahne Beşiktaş, Caddebostan Kültür Merkezi, Galata Rum İlköğretim Okulu, Garajistanbul, Haldun Taner Sahnesi, Hamursuz Fırını, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Hasköy İplik Fabrikası, İkinci Kat, Kenter Tiyatrosu, Kumbaracı50, Küçük Sahne, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı, Mekan Artı, Oyun Atölyesi, Salt Galata, Üsküdar Stüdyo Sahnesi, Üsküdar Tekel Sahnesi, Salon, Tiyatro Hal, Tiyatro Pera.

18. İstanbul Tiyatro Festivali biletleri 7 Nisan Cumartesi günü saat 10.00’da satışa sunulacak.


Festival programı ve ayrıntılı bilgi için:

www.tiyatro.iksv.org


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER