› 
 › 
08.11.2018

Günışığına Mektup'un galası 13 Kasım'da Profilo Kültür Merkezi'nde!

Sevtap Çapan, Ece Bozkaya ve Uğur Özbağı'nın başrollerini paylaştığı Günışığına Mektup oyunu galası 13 Kasım Salı günü Profilo Kültür Merkezi'nde olacak.

Yönetmenliğini Caner Bilginer'in yaptığı Günışığına Mektup, bir bilim insanı olan doktor annenin hasta kızına can vermek ve onu mücadele ettiği amansız hastalıktan kurtarmak uğruna başka hayatları feda etmesini ana eksen olarak belirliyor. Yusuf Dündar'ın aynı adlı eserinden tiyatro sahnesine taşınan ayun, güçlü bir çatışmayla yapılandırılmış dramatik bir hikâyeye sahip. Galasını ise 13 Kasım günü Profilo Kültür Merkezi'nde yapıyor. 

Gala Günışığına Mektup (Profilo Kültür Merkezi)

Dünya prömiyerini 24 Ekim'de KATS Sahne'de yapan ve Kasım ayı boyunca tiyatro severlerle buluşacak olan Günışığına Mektup oyununun başrollerini Sevtap Çapan, Ece Bozkaya ve Uğur Özbağı paylaşıyor.

Usta oyuncu Sevtap Çapan'ın İpek, Ece Bozkaya'nın Ebru, Uğur Özbağı'nın Murat karakterine hayat verdiği oyunun hikayesi ise şöyle gelişiyor: Bilim insanı olan doktor bir annenin hasta kızına can vermek uğruna, onu mücadele ettiği amansız hastalıktan kurtaracak ilacın bulunması yolunda feda ettiği canlar; "sahipsiz‟, kimsesi olmayan mültecilerdir. Fakat ilacı kullanacak olan Ebru avukattır ve mültecilerin tarafındadır. Bütün gerçekleri "günışığı‟na çıkaracak kişidir.
 
Sevtap Çapan & Uğur Özbağı
Mücadele ettiği hastalık yetmezmiş gibi, sevdiği insanların arazlı vicdan duygularıyla da mücadeleye girişir. Birilerinden daha değersiz görülen mültecilerin de can taşıdığını ve kimsenin kimseden daha az değerli olmadığı gerçeğini hatırlatmak için sıkı bir savaş verir. Böylece o, kıyıya vurmuş milyonlarca denizyıldızından birini kurtarır. Çünkü diğerlerini kurtarmak bizim elimizdedir!

Günışığına Mektup
Tiyatro P.A.S, Trajedi&Dram, Tek Perde
Yazan: Yusuf Dündar
Yönetmen: Caner Bilginer
Yardımcı Yönetmen: Fulya Irmak Bilginer
Oyuncular: Sevtap Çapan, Ece Bozkaya, Uğur Özbağı
Kostüm Tasarım: Onur Uğurlu
Sahne Tasarım: Cihan Aşar
Işık Tasarımı: Zabit Erol
Görsel Efekt Tasarımı: Suat Özsomar
Barış Aryay: Müzik

Oyun, promiyerini 24 Ekim Çarşamba günü KATS Sahne'de gerçekleştirdi. Tiyatro severlerle 11 Kasım Pazar günü Nezihe Muhiddin Sahnesi'nde buluşacak Günışığına Mektup, 13 Kasım Salı günü Profilo Kültür Merkezi'ndeki galasının ardından sırası ile Moda Sahnesi'nde, yeniden Nezihe Muhiddin Sahnesi'nde ve KATS Sahne'de yer alacak. Program bilgilerine aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz. Biletleri, oyun öncesinde isterseniz sahne gişelerinden, dilerseniz de modasahnesi.com adresinden ve tiyatrolar.com.tr adresinden online olarak alabilirsiniz. 

Günışığına Mektup Programı
  • 24.10.2018 Çarşamba / 20:30 | KATS Sahne / İstanbul (Dünya Prömiyeri)
  • 11.11.2018 Pazar / 15:00 | Nezihe Muhiddin Sahnesi / İstanbul
  • 13.11.2018 Salı / 20:30 | Profilo Kültür Merkezi / İstanbul (Gala)
  • 17.11.2018 Cumartesi / 18:00 | Moda Sahnesi / İstanbul 
  • 23.11.2018 Cuma / 20:30 | Nezihe Muhiddin Sahnesi / İstanbul
  • 27.11.2018 Salı / 20:30 | KATS Sahne / İstanbul


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER