› 
 › 
01.12.2018

Kültüral Performing Arts'dan bir Medea gerçekleştirmesi: Teessür!

Bir Medea gerçekleştirmesi olan Teessür, metal kesim atölyesinden sahne sanatları merkezine dönüşen K! Kültüral Performing Arts'da prömiyerini yaptı!

İstanbullu sanatseverler yeni bir sahne sanatları merkezine kavuştu. Sanayi mahallesinde yer alan metal kesim atölyesinden çok amaçlı performans sahnesine dönüşen K! Kültüral Performing Arts, tüm sezon boyunca seyircinin karşısına birbirinden eşsiz sanat projeleriyle çıkacak. Bunlardan ilki ise; 1 Aralık’ta seyirciyle buluşacak olan oyun TEESSÜR! 4. Levent Sanayi Mahallesi’nde kurulan K! Kültüral Performing Arts, tiyatro seyircisi ile buluşmak için gün sayıyordu. Tiyatro başta olmak üzere, sanata yönelik workshoplar ve söyleşilerin de yer alacağı sahne sanatları merkezi K! Kültüral Performing Arts, yeni oyunu Teessür ile 1 Aralık Cumartesi akşamı seyircisiyle buluştu.

K! Kültüral Performing Arts'dan bir Medea gerçekleştirmesi: Teessür!

Antik Yunan Tragedya Yazarı Euripides’in eseri Medea’dan yola çıkarak yeniden yorumlanan Teessür, Yunan Mitolojisi’nin emsalsiz kadını Medea ile Yason’un hikayesini farklı bir dille seyirciye aktarıyor ve bunu bir metal kesim atölyesinden, sahne sanatları merkezine dönüşen K! Kültüral Performing Arts'da yapıyor!

İstanbul'un yeni performans sanatları merkezinde; kudretli ve sınırsız yetenekli, gözü kara bir kadın olan Medea, bugünün kadınına uyarlanarak işleniyor. Hassasiyetleri sıra dışı biçimde yoğun, son derece güçlü ancak bir o kadar da kırılgan Medea, tüm büyük travmalarının ve belirleyici bir hastalığı tetikleyen bir terkedilişinin ardından bir yeniden doğuşa hazırlanıyor.

Gerçek zamanlı bir beyin oyunu olan Teessür, bir kurtuluş hikayesi. Edebiyat, oyunculuk, performans, video art, müzik, dans ve enstalasyonu içinde barındıran Teessür, seyircinin kalbine dokunacak kapsamlı bir “didişme” ve “renkli” bir oyun alanı.

Teessür oyunu görselK! Kültüral Performing Arts’ın Kurucu Genel Sanat Yönetmeni Yağmur Yağmur’un yapımcılığını üstlendiği Teessür oyununu, Ilgın Sönmez yönetiyor. Oyunda; Nihan Büyükağaç, Ahmet Uz, Taner Rumeli, Gülru Pekdemir, Dicle Alkan -Kübra Balcan, Mesut Yılmaz, Pınar Ünsal, Mehmet Şeker rol alıyor.

Doğasına ve doğaya sadakati ve bağı çılgıncasına güçlü, duygularıyla yaşayan kadınların sevgisinden korkmayın. Renklerine hayran kalacaksınız. Gerektiğinde, ‘hiçbir şey olmamış gibi’ devam edebilme güçlerine de.

1 Aralık Cumartesi akşamı Saat 20:30’da K! Kültüral Performing Arts’da prömiyerini yapan ve prömiyere ait tüm biletleri tükenen oyunun 1 Aralık sonrasına ait biletlerini Biletix.com.tr'den ve  K! Kültüral Performing Arts gişelerinden bulabilirsiniz.

K! Kültüral Performing Arts | Adres: Sanayi Mh., Yeşilce Mah. Donatım Sok. 5/A 4. LEVENT, 34418 Kağıthane | Telefon: (0212) 281 81 55

Teessür Oyunu Aralık 2018 programı
  • 1 Aralık Cumartesi, 20:30, K! Kültüral Performing Arts, İstanbul
  • 5 Aralık Çarşamba, 20:30, K! Kültüral Performing Arts, İstanbul
  • 7 Aralık Cuma, 20:30, K! Kültüral Performing Arts, İstanbul
  • 8 Aralık Cumartesi, 20:30, K! Kültüral Performing Arts, İstanbul
  • 14 Aralık Cuma, 20:30, K! Kültüral Performing Arts, İstanbul
  • 15 Aralık Cumartesi, 20:30, K! Kültüral Performing Arts, İstanbul
 
Teessür


T E E S S Ü R | Künye
Proje ve Metin Tasarımı, Yönetmen: Ilgın Sönmez
Yapımcı: Yağmur Yağmur
Yapım: K! Kültüral Performing Arts
Yönetmen Yardımcısı: Esra Pamukçu Bozkurt
Oyuncular: Nihan Büyükağaç, Ahmet Uz, Taner Rumeli, Gülru Pekdemir, Dicle Alkan – Kübra Balcan, Mesut Yılmaz, Pınar Ünsal, Mehmet Şeker
Orijinal Müzik ve Müzikal Performans: Volkan Topakoğlu 
Proje Editörü: Özlem Hemiş
Işık Tasarımı: Cem Yılmazer
Dekor Tasarımı: Cihan Aşar
Kostüm: Ilgın Sönmez
Video Art: Ilgın Sönmez, Murat Buldanlıoğlu, Mesut Yılmaz 
Hareket Tasarımı: Dicle Doğan, Ilgın Sönmez
Fotoğraflar: Murat Dürüm
Reji Asistanı: Pelin Aslı Uyar

K! Kültüral Performing Arts...
K! Kültüral Performing Arts


Sanayi Mahallesi'nde yer alan Kültüral Performing Arts, değişebilen çok amaçlı sahne ve oturma düzenine sahip. 150 ile 200 kişilik oturmalı, 500 ile 650 arasında ayakta seyirci kapasitesi bulunuyor. Donanımlı teknik altyapısı, konforlu, ferah havalandırma sistemi, iki ayrı kulisi ve toplam 500 m2'lik alanıyla sanatseverlerin kendilerini rahat ve iyi hissedebilecekleri bir kültür ve sanat alanı olmayı hedefliyor 4. Levent Sanayi metro istasyonuna ve Büyükdere Caddesi'ne 5 ile 8 dakikalık yürüme mesafesinde olan bu yeni performans sanatları merkezi, bir metal kesim atölyesinden sahne sanatları merkezine dönüşerek, tiyatroseverlerin de yeni merkezi olmayı amaçlıyor!

K! Kültüral Performing Arts | Adres: Sanayi Mh., Yeşilce Mah. Donatım Sok. 5/A 4. LEVENT, 34418 Kağıthane | Telefon: (0212) 281 81 55


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER