› 
 › 
Pudra.com 04.02.2013

Rutkay Aziz ve Taner Barlas’tan “Adalet, Sizsiniz”

Usta oyuncular Rutkay Aziz ve Taner Barlas, yargının siyasallaştığı üç tarihi olayı ENKA Kültür Sanat'ta sahneleyecekleri “Adalet, Sizsiniz” adlı oyunda anlatıyorlar.

ENKA Kültür Sanat, “25. Yılda Hayallerin Gücü Adına” etkinliklerinin ikinci haftasında; 12 Şubat 2013, Salı akşamı saat 20.30’da Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın birlikte rol aldıkları, Perdeci Oyuncuları tarafından sahneye konan, bir Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu oyunu “Adalet, Sizsiniz”i ağırlıyor.

Rutkay Aziz ve Taner Barlas’tan “Adalet, Sizsiniz”

Usta oyuncular Rutkay Aziz ile Taner Barlas’ın Ümit Denizer ile birlikte kurdukları Perdeci Oyuncuları’nın ilk oyunu “Adalet, Sizsiniz”; Ümit Denizer tarafından kaleme alındı. Oyun, henüz sahnelenmeden, tiyatro dalında 2012 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü.

Tek perdelik bir oyun olan “Adalet, Sizsiniz”; yargının siyasallaştığı üç tarihi olayı, usta oyuncular Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın muhteşem yorumlarıyla sahneye taşıyor. MÖ. 5. yüzyılda Atina’da, Beş Yüzler Meclisi’nin ölüme mahkûm ettiği düşünür Sokrates, 1633 yılında Roma’da, Engizisyon’un müebbet hapse mahkûm ettiği bilim adamı Galileo ve 1927 yılında Boston’da, adaletin ölüme mahkûm ettiği iki İtalyan göçmen işçi Sacco ile Vanzetti’nin hikâyeleri, “Adalet, Sizsiniz” ile tiyatro severlerle buluşuyor.

Tarihe geçmiş bu masumların itibarlarının, haksız mahkûmiyet kararlarının kaldırılmasıyla, yıllar sonra iade edildiğini vurgulayan oyunun yönetmenliğini de, “Perdeci Oyuncuları” üstleniyor. Ümit Denizer’in kaleme aldığı ve tam adı “Adalet, Sizsiniz (Sokrates, Galileo, Sacco, Vanzetti)” olan oyunun; sahne tasarımı ve kostümleri Metin Deniz imzasını taşırken, kukla uygulamaları ise Bülent İşcan tarafından gerçekleştiriliyor.

ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda koltuk sayısının sınırlı ve yerlerin numarasız olması nedeniyle, önceden rezervasyon yaptırılması öneriliyor. Dileyen katılımcılar, her etkinlik öncesi saat 19.00’da Taksim – AKM önünden kalkacak ücretsiz servis ile etkinlik merkezine ulaşabiliyorlar. Etkinlik bitiminde ise, ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’ndan kalkacak servis, konukların Taksim – AKM’ye ulaşımını sağlıyor. Servisten yararlanabilmek için etkinliklerden en az iki gün önce ENKA ile bağlantıya geçerek rezervasyon yaptırılması yeterli.

Bilet için: Biletix.com
Bilgi için tel: 0212 705 60 50
Enkasanat.org


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER