› 
 › 
Pudra.com 21.03.2012

Stephen Hawking'in "Büyük Tasarımı"

İngiliz düşünür Stephan Hawking’in Amerikalı fizikçi Leonard Mlodinow ile birlikte kaleme aldığı, yaşamın ve evrenin gizemine dair yeni cevapları içeren "Büyük Tasarım" adlı kitap, Doğan Kitap'tan çıktı.

Dünyanın en büyük düşünürlerinden Stephan Hawking’in Amerikalı fizikçi Leonard Mlodinow ile birlikte yazdığı, yaşamın ve evrenin gizemine dair yeni cevapları içeren kitabı “Büyük Tasarım / The Grand Desing”, Doğan Kitap tarafından Türkçe’ye kazandırıldı.

Stephen Hawking'in

Niçin hiçlik değil de varlık var? Niçin varız? Niçin başka yasalar değil de bu bildiğimiz yasalar var?

Bu sorulara yanıt ararken, “Evreni en derin düzeyde kavrayabilmek için yalnızca evrenin nasıl hareket ettiğini değil, niçin öyle hareket ettiğini de bilmek zorundayız” diyor Hawking.

Hawking’in evrenin yaradılışını açıklamak için ilahi bir güce ihtiyaç olmadığı iddiası kitabın dünyada piyasaya çıkmasıyla birlikte çok tartışıldı.
Hawking kitapta, “Yerçekimi kanununun varlığı, Evren’in kendisini yoktan var etmesine olanak tanıyor. Evren’in ve bizim var olma nedenimiz ‘kendi kendini yaratmadır’. Tanrı’nın fitili ateşleyip Evren’i harekete geçirmesine gerek yok” diyor.

Büyük Tasarım
Steohan Hawking, Leonard Mlodinow
Doğan Kitap


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER