@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 28.06.2017

Bu güzellik efsanelerine artık inanmayın!

Güzellik, saç ve cilt bakımı hakkındaki belli başlı inanışlar gerçekten doğru mu ve işe yarıyor mu? Hepsini tek tek ele aldık.

En yakın arkadaşlarınızdan ya da favori dergilerinizden cildinizi, saçınızı, tırnaklarınızı güzelleştirecek birtakım tüyolar aldığınızdan eminiz. Hepsi iyi niyetli olsa da her zaman faydalı olacağını söyleyemeyiz. Bize ezberletilen bazı güzellik ve bakım efsaneleri işe yaramadığı halde yayılmaya devam ediyor. Peki alışkanlıklarımızın ve bakım rutinimizin bir parçası haline gelmiş bu efsanelerin hangileri doğru değil? İşte yaygın inanışa rağmen gerçek olmayan 5 güzellik efsanesi...

Bu güzellik efsanelerine artık inanmayın!
 

"Gözenekler küçültülebilir"

Cildinizdeki gözeneklerin görünümü ve büyüklüğünü genetik yapınız ve cilt tipiniz belirliyor. Sebum ve bakteriler bu gözeneklerin içini doldurduğunda daha belirgin ve büyük gözükebiliyor. Bu yüzden yağlı ciltlerde siyah nokta problemine daha sık rastlanıyor. Büyük gözenek ve siyah noktaları peeling ve maske gibi ürünlerle temizleyerek daha küçük gözükmesini sağlayabilir, bunun için siyah noktalara karşı 10 doğal çözüm yazımızdan yardım alabilirsiniz. Ama gözeneklerinizi kalıcı olarak küçültmeniz şimdilik imkansız gibi görünüyor.
bu güzellik efsanelerine artık inanmayın





















"Bol su içmek cildin nemli kalmasını sağlar"

Sağlıklı bir yaşam için su içmenin faydalarını hepimiz adımız gibi biliyoruz. Ama suyun sağlık için hayati bir öneme sahip olması cildi doğrudan etkilediği anlamına gelmiyor. Su içmek vücudu dışarıdan değil içeriden besliyor. Cilt tipiniz kuruysa bunu bol su içerek nemlendirmeniz pek mümkün değil. Bunun yerine kuru ciltlere yönelik ürünler seçerek cildi dışarıdan nemlendirmeyi deneyebilirsiniz.
 

"Beyaz saç telini koparınca tüm saça yayılır"

Her saç telinin tek bir kökü olduğu için koparılan telin tüm saçı etkilemeyeceğinden emin olabilirsiniz. Hoşunuza gitmeyen birkaç beyaz teli kopardınız diye saçlarınız bir gecede kar beyazına dönüşmez ama bunun bir faydasının olmadığını da hatırlatalım. Saç folikülünde beyazlama gerçekleştiyse aynı yerden tekrar uzayan saç yine beyaz olacak.
 

"Uzun süre kullanılan şampuan etki etmemeye başlar"

Saçın şampuana alışarak eskisi kadar etki etmeyeceği efsanesi çoğumuzun başına gelse de bunun bilimsel bir temeli yok. Eğer saçınız en sevdiğiniz şampuana cevap vermemeye başladıysa bunun sebebi başka unsurlar olabilir. Belki hormonal değişiminiz saçını etkilemiş ya da saç kremi, saç spreyi gibi ürünler saçlarınızda birikme yapmış olabilir. Haftada bir kez arındırıcı bir şampuan kullanmayı deneyebilirsiniz.
bu güzellik efsanelerine artık inanmayın

"Jilet tüylerin çoğalmasına sebep olur"

Tıpkı saçınızda olduğu gibi tüyleri jiletle almanın kıl köküne ya da uzamasına herhangi bir etkisi bulunmuyor. Ama tüyün ucu küt kesildiği için daha kalınmış gibi görünmesine sebep olabiliyor. Eğer bu efsane gerçek olsaydı kaşlarımızı jiletle alarak istediğimiz kalın kaşlara kolayca sahip olabilirdik!


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Nemlendirici, serum ve yüz yağı hakkında bilmediklerimiz
Günlük bakımımızın olmazsa olmazı nemlendiriciler, serumlar, yüz yağlarıyla ilgili bilmediklerimizi ve bu ürünlerin ne işe yaradıklarını Dr. Ebru Karpuzoğlu yazdı.

Gözenekleri küçültmek için ne yapmalı?
Daha güzel ve pürüzsüz görünen bir cilt için gözenekleri küçültmek mümkün. Genişlemiş gözeneklerden kurtulmak için Pudra.com'un önerileri var.

Saç bakımında en çok yapılan hatalar
Saç bakımında çevrenizden aldığınız tavsiyeler her zaman işinize yaramaz, çünkü saç bakımında doğru sandığımız birçok yanlış söz konusu. Dermatoloji Uzmanı Dr. Selda Yıldırım Tar, saç bakımı hakkında en yaygın yanlışları açıkladı.

​Erken yaşta saç beyazlamasının sebepleri neler?
Saçlarınız erken yaşta beyazlamaya mı başladı? Erken yaşta saç beyazlamasının nedenlerini ve beyazlamanın nasıl önüne geçilebileceğini okuyun.


EN ÇOK OKUNANLAR
avon anew hydro advance nemlendirici krem kadin bakim guzellik
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER