@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 02.02.2010

Cildim için hangi temizleyiciyi kullansam?

Çoğu kişinin ihmal ettiği cilt temizliği, aslında yaşlılık günlerimizin bir ön hazırlığı...

Birçok kadın "Cildim için hangi ürünü kullansam" sorusunun yanıtını arıyor. Deneme yanılma yöntemiyle en uygun ürünü bulmaya çalışırken cilt de bir takım zararlara uğrayabiliyor. Anadolu Sağlık Merkezi Ataşehir Tıp Merkezi'nden Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Sadiye Kuş, cilt bakım ürünlerini seçerken dikkat edilmesi gerekenleri anlatıyor.

Cildim için hangi temizleyiciyi kullansam?


Cilt temizliğinin önemi nedir?
Olası enfeksiyonları ve kötü kokuyu önlemede deriyi temiz tutumanın önemi tartışılamaz. Ancak sabunların, temizleyici ajanların, exfoliant ürünlerin ve peelinglerin bilinçsizce aşırı ve yersiz kullanımı derinin üst tabakalarında yağ kaybına yol açarak derinin kurumasına ve bozulmasına neden olabilir.


Yüz temizliği için ne tür ürün kullanmalı? Cilt tiplerine göre örnek verir misiniz?
Kuru ciltler için: Geceleri sabun içermeyen hassas bir temizleyici ürün ile yüzünüzü temizleyin. Gündüz ise sadece duru su uygulayın. Nemlendirici olarak gliserin, hyalüronik asit ya da dimethicone içeren, nem kaybınının önüne geçerek cildin kurumasını engelleyen nemlendiriciler tercih edin. Nemi cilde hapsedebilmek için nemlendiriciyi yüz yıkandıktan sonra henüz cildiniz nemli iken uygulayın.

Yağlı ciltler için: Cildinizdeki yağı kurutmak için sert, deterjan bazlı sabunlar ve alkol içerikli astringen ajanlar (tonik) kullanmamalısınız. Bu tür ürünler zaman içinde zaten aşırı aktif çalışan yağ bezlerinin hiç istemediğiniz halde daha da aktif salgı yapmasına neden olabilir. Yağlı ciltler için üretilmiş yağı absorbe edici özelliği bulunan (attapulgite, polysorbate, Cetyl alcohol içeren) likid ya da jel olarak formüle edilmiş temizleyicileri günde 1-2 defa olmak üzere kullanın. Kakao yağı, lanolin gibi maddeler içeren ve lipid (yağ) içeriği olan temizleyici ürünlerden uzak durun. İçeriğinde Propylene glycol, gliserin, Cetyl alcohol, Strearyl alcohol, hydroxycellulose bulunan ideal bir lipid içermeyen temizleyici bunların haricinde boya, parfüm, duyarlandırıcı koruyucular (parabenler) içermemelidir. Ayrıca içindekiler panelinde 10 dan az kimyasal bulunmasına dikkat edilmelidir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER