04.12.2017

Cildinizden gelen belirtilere dikkat!

Vücudunuzda hangi vitamin eksik, ne takviyesi almanız gerekiyor? Tüm bu soruların cevabı vücudunuzun aynası olan cildinizde saklı.

Bazı rahatsızlıkların cildimize sinyaller verdiğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek konu ile ilgili bilgiler verdi.

Cildinizden gelen belirtilere dikkat!

Deriniz pul pul dökülüyorsa…
Cildiniz aşırı kuruluk nedeniyle pul pul dökülüyorsa A vitamini eksikliği söz konusu olabilir. Çünkü A vitaminin yetersiz alınması ciltte kuruluğa neden olur. Bu nedenle A vitamini içeren besinler çinko, E vitamini ve Omega-3 yağ asidi takviyesi cildinizi nemlendirecektir. Kışın günde en az 2 litre su tüketmelisiniz. Sigara kullanımından da uzak durmalısınız.
cilt
 
Cildiniz solgun görünüyorsa…
Demir eksikliği ve kansızlık cildinizin soluk görünmesinin nedenlerinden bazılarıdır. Bu nedenle rahatsızlıklara karşı tedbirinizi almanızda fayda var. Dengeli bir şekilde beta karoten içeren portakal, karpuz, domates gibi yiyecekleri tüketmeniz cildinizin daha sağlıklı, canlı ve renkli görünmesine yardımcı olur.
solgun

Dudağınızda uçuk, yara varsa…
Muhtemelen ya bağışıklık sisteminiz zayıf ya da B vitamini eksikliğiniz söz konusu. Sağlıksız beslenme, demir eksikliği ve D vitamini eksikliği bağılıkşık sisteminin çökmesine sebebiyet verebilir. Uçuk, stres ve psikolojik bozukluk nedeniyle de oluşabilir. Sonuçta stres, üzüntü, endişe, korku immun sistemini bozup, olumsuzlukların cilde yansımasına neden oluyor. Bu nedenle stresten uzak olmanızda fayda var.
 
ucuk

Tırnaklarınız kırılıyorsa…
Çeşitli hastalıklar nedeniyle tırnak kırılmaları söz konusu olacağı gibi minerallerin azlığı durumunda da tırnaklarda soyulma, kırılma gibi problemler gözlemlenebilir. Vücut  sağlıklı tırnaklar için kalsiyum, magnezyum, D vitamini ve çinkoya gereksinim duyar. Koyu yeşil yapraklı sebzelerde, süt ürünlerinde, kuruyemişlerde bulunur. Güzel, göz alıcı tırnaklar için güneş ışığı ve zeytinyağı tüketimi de önemlidir.
 
tırnak
İlgili yazılarımız:

Hassas ciltler için cilt bakımı önerileri
Günümüzde her üç kadından biri hassas cilde sahip! Sizin de cildinizde kaşıntı, yanma ve kızarıklıklar varsa, hassas ciltli olabilirsiniz. Bu sorunlarla uğraşanlara bakım önerilerimiz var.

Güzel bir cilt için 5 maddeye dikkat!
Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek cilt güzelliğiyle ilgili yapılmaması gereken 5 maddeyi açıkladı.
Yağlı ciltlerin kurtarıcısı güzellik ürünleri
Cildin tüm gün mat görünmesini sağlayacak ve parlamayı önleyecek en iyi ürünleri sizler için seçtik.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER