Pudra.com 07.11.2013

Cildinizi kışa hazırlama tüyoları

Geçiş mevsiminde, ısı farkları cildimizi fazlasıyla etkiliyor, cansızlaştırıyor. Kışa girerken ve kış mevsimi boyunca canlı bir cilde sahip olmak için yapabileceklerimizi Bioritm Güzellik Enstitüsü uzmanları sıralıyor.

Mevsimin değişken, ısı farklarının çok olduğu bu dönemden tüm vücudumuz gibi cildimiz de etkileniyor. Daha yorgun, cansız, nemini ve ışıltısını kaybetmiş ve daha mat bir görünüm cildimize yansıyor. Bu durumda tek yardımcı olabilecek şey, mevsime ve kişiye göre adapte edilmiş daimi bir bakım programı. Bunun anlamı da kış mevsiminde cilt bakımına daha fazla zaman ayırmaktır.

Cildinizi kışa hazırlama tüyoları

İşte, Bioritm Güzellik Enstitüsü'nden cildinize faydalı olabilecek öneriler...

  • Kış aylarında, banyo yapmayı yaza göre biraz azaltabilirsiniz ya da daha ılık banyo yapabilir, hatta banyo suyuna yağlı maddeler ilave edebilirsiniz, böylece cildinizi beslemeye yardımcı olursunuz.

  • Kışın nem yerine daha fazla yağ vermeniz gerekir vücudunuza. Yoğun yağ içerikli kremler kullanmalısınız. Özellikle omega yağlarından zengin yağlarla kremleri karıştırabilirsiniz. Böyle bir ürün, suyu tutarak nemin daha derin katmanlarda hapsolmasını sağlar, adeta bir bariyer görevi görür.

  • Soğuk havalarda eller de sürekli sıcak su ile yıkanmaktan dolayı nasibini alır. Eller yıkandıktan sonra krem sürmek kısmi bir çözümdür. Uzun vadeli çözüm için ise akşam yatmadan önce yoğun yağ içerikli kremleri sürmeli ve yatarken pamuklu eldiven kullanmalısınız. Bu uygulamayı aynı şekilde ayaklarınıza da yapabilir, pamuklu çorap giyebilirsiniz.

  • Uzun süre soğuk havada kalmak dudakların kurumasına, hatta çatlamasına sebep olur. Nazik bir peeling ya da bir diş fırçası ve soğuk su ile yapılacak dairesel masaj hareketleri dudakları sıcak - soğuk dalgalanmalarına karşı hazırlamak için iyi bir bakımdır. Ayrıca UV- filtreli dudak bakım ürünleri ve rujlar kullanabilirsiniz.

  • Soğuktan cildimizi koruyacak, cildin ihtiyacı olan oksijeni en yüksek düzeyde sağlayacak serum ve kremler kullanmalısınız. En önemlisi cildi gündüz dış etkenlerden koruyacak, uygulanan krem ve serumu cildinizin alt katmanlarında hapsedecek, kış güneşinin hasarlarından koruyacak özel bariyer oluşturan ürünler kullanmalısınız. Kışın en az 15 faktörlü UV koruması olan ürünleri açık havaya çıkmadan yüzünüze uygulamalısınız.

  • Cilt bakımlarınızı (vücut ve yüz) bu içeriklere uygun şekilde, 28 günde bir profesyonel ellerde yaptırmalısınız.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER