17.10.2017

Kışın cilt kuruluğunun artmasının nedenleri ve çözüm yolları

Kış aylarında, bütün cilt tiplerinde görülen kuruluğun nedeni ve çözümü Pudra.com'da.

Mevsimlere göre değişkenlik gösteren cilt kuruluğu, havaların soğumasıyla artış gösterir. Havada bulunan nem oranının az olması cildi de etkiler ve kışın, ciltte genel bir kuruluk söz konusu olur. Özellikle el, yüz, kol, dirsek ve bacakların alt kısmı daha çok kurur. 

Kışın cilt kuruluğunun fazla olmasının nedeni ve çözümü

kuru_elNeden
El ve kolların daha çok yıkanıyor olması kurumasına neden olur. Kışın, sık sık duş almak da cildin kurumasını etkiler. Uzmanlar, kış aylarında haftada 2 ya da 3 kez duş alınması gerektiğini söyler.
 
Çözüm
Duş aldıktan sonra yapmanız gereken, özellikle kuruyan bölgeleri kolay sürülen, süt şeklinde olan nemlendiricilerle neme doyurmak. Böylece vücudun yüzeyinde bulunan su kaybı en aza indirilmiş olacak.
 
Neden
Soğuk kış günlerinde evlerdeki ısıtma sistemleri odaların havasını kurutur. Bu durum, cildin de daha çok kurumasına neden olur.
 
Çözüm
Evlerde özellikle, yatak odalarında havaya nem sağlayacak küçük su kaynakları bulundurarak önlem alabilirsiniz. Kaloriferin üzerine bir kaba su koymak, ekstra nemlendirme cihazları kullanmak mümkün. 
 
Neden
Soğuk havalarda ellerin, yüzün daha çok kurumasının nedeni soğuk havayla doğrudan temas etmesidir.
 
Çözüm
Kışın, evden çıkarken yüzünüze ve ellerinize koruyucu bir krem sürmeniz oldukça faydalı olacaktır. Aynı zamanda gün içinde de düzenli olarak el kremini tazelemeniz önerilir.
 
Neden
Yanlış beslenme de cilt kuruluğuna neden olur. Su vücudunuzun nem oranını yükseltir. Eğer az su içiyorsanız, yalnızca kışın değil yazın da cildiniz kurur. Bunun dışında demir, çinko, B12 vitamin, biotin gibi pek çok vitamin ve mineral eksikliğinde cildin doğal yapısı bozulduğu için ciltte kuruma, kaşıntı ve egzamalar daha sık görülür.

Çözüm
Bol sıvı, meyve ve sebze, kuru baklagiller tüketin. Günlük olarak az miktarda fındık, badem, ceviz yemelisiniz ki, vücudunuz için gerekli olan vitamini doğal yollardan almış olun. 

Tüm çözüm yollarını denediniz ama cildiniz kuruyup dökülmeye devam ediyorsa bir cilt doktoruna danışmanız sizin için daha faydalı olacaktır.
 
Konuyla ilgili diğer yazılarımız

Kış aylarında cilt kuruluğu
Memorial Şişli Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Tuğba Türe, özellikle soğuk havalarda görülen ve cildin pul pul dökülmesine sebep olan cilt kuruluğundan kurtulmanın yollarını anlattı.
 
Cilt neden kurur?
Cildinizde gerilme hissi, pul pul soyulmalar, kepeklenme, çatlaklar ve kaşıntı varsa cildiniz kurumuş olabilir! Peki ama neden?
 
​Kuru ciltler için bakım maskeleri
Kuru ciltlere doğal ürünlerle yapılan cilt bakımı hem sağlıklı hem de çok ekonomik!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER