03.09.2018

Doğru cilt bakımı için altın değerinde küçük öğütler

Cilt tipi ve kalitesine göre kişiye özel seçilmesi gereken cilt bakım ürünleri, bilinçsiz kullanılırsa, sağlığı tehdit eden boyutlara varabiliyor.

Memorial Şişli Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Dr. Füsun Bilgin Karahallı, bilinçsiz cilt bakım ürünlerinin kullanımı ve yol açtığı zararlar üzerine verdiği bilgilerin ardından, Pudra.com okuyucuları için doğru cilt bakımı için kısa ancak vurucu, altın değerinde öğütler verdi. 

Doğru cilt bakımı için altın değerinde öğütler

Cilt tipi ve cilt kalitesine göre kişiye özel seçilmesi gereken cilt bakım ürünleri, bilinçsiz kullanım ya da güvenilir olmayan markaların veya taklit ürünlerin tercih edilmesiyle sağlığı tehdit eden boyutlara varabiliyor. Bu nedenle, cilt bakımında dikkat edilmesi gereken çok temel bazı kurallar var. Dermatolog Dr. Füsun Bilgin Karahanlı, Pudra.com okucularına özel olarak, cilt bakım ürünü seçiminde ve kullanımında dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı. 

1. Kozmetik marketlerden satın alınarak evde uygulanan cilt bakım ürünlerinde sadece dermatolojik testlerden geçmiş ürünler kullanılmalıdır.

2. Yağlı ciltlere su bazlı, kuru ciltler için de hafif yağlı ürünler tercih edilmelidir. Ürünlerin etken maddelerinin konsantrasyonları çok önemli olduğundan problemli cilt tiplerinde mutlaka bir dermatoloğun tavsiye ettiği ürünler kullanılmalıdır. Çünkü kimi yüksek konsantrasyona sahip soyucu kremler bazı ciltlerde yanıklara dahi yol açabilir.

3. Hassas ciltlerde inflamasyonu baskılayıcı ve konsantrasyonu düşük peelingler kullanılmalıdır.

4. Bilinenin aksine esmerler de hassas cilde sahip olabilirler. Çabuk kızarma, leke gibi cildin verdiği tepkiler iyi gözlenmelidir.

5. Evde uygulanan bir bakım sonrası ciltte kızarıklık, yanma, kaşınma gibi belirtiler görüldüğünde vakit kaybetmeden uzmana başvurulmalıdır.

6. Pahalı marka ürünlerde dahi bilinçsiz kullanım sonrası reaksiyon meydana gelebilmektedir. Bu nedenle bu tür ürünlerin uzman kontrolünde uygulanması en sağlıklı sonuçları verecektir.

İlgili haberlerimiz:

​Cilt bakım kreminizi kokusuna değil, içeriğine göre seçin!
Cilt tipine uygun olmayan cilt bakım ürünleri kimi zaman yanıklara varan sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Dikkat edilmesi gerekenler Pudra.com'da!

​Dupe ürünler: Pahalı makyaj ürünleri ve parfümlerin muadilleri
Çok beğendiğiniz ancak bütçe sarsan parfüm ve makyaj ürünlerine iç geçirmeyin, muadillerini bulun! İşte size muhteşem bir high end ve dupe ürün rehberi!

​Cilt tipinizi biliyor musunuz?
Mükemmel bir cilde sahip olmak istiyorsanız, ilk olarak cilt tipinizi bilmelisiniz ve cildinizi doğru nemlendirmelisiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER