pudra.com 08.03.2010

Doğru cımbız seçimi nasıl olur?

Kendi küçük, işlevi büyük cımbız her kadının vazgeçilmezidir. Peki, cımbız alırken nelere dikkat edeceğinizi biliyor musunuz?

Cımbız, her kadının kullandığı güzellik malzemelerinin içinde olmazsa olmazlardan biridir. Kaş, bıyık almak gibi pek çok amaçla kullanırız. Ayrıca bazen vücudumuzun hassas bölgelerinde de cımbızı tercih ederiz. O yüzden cımbızı doğru seçmek önemlidir. Çünkü düzgün bir cımbız, tüylerin kırılmadan alınması ve batıksız bir ten anlamına gelir. Batıksız ten de pürüzsüz ten demektir. Hangi kadın kadife gibi bir yüze ve vücuda sahip olmak istemez ki?

Doğru cımbız seçimi nasıl olur?


Cımbız çeşitleri
Cımbız çeşitleri, uygulanacak bölgeye ve kişinin alışkanlıklarına göre farklılık gösterir. Belli başlı cımbız çeşitleri şöyledir: Düz ağızlı (universal cımbız), yarım ağızlı (klasik cımbız), batık cımbızı, oval cımbız (epilasyon cımbızı), iki ucunun da kullanılabileceği evolution cımbız, ve büyüteçli cımbız.


Yüz ve vücuda hangi cımbız?
Düz ağızlı ve yarım ağızlı cımbızları yüzünüzde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu cımbızlarla kaş ve bıyık alınır. Diğer cımbızları da vücudunuzda kullanabilirsiniz. Örneğin bazen bacaklarımızda veya koltukaltımızda batıklar olabilir. Bu batıkları, batık cımbızı veya büyüteçli cımbız ile kolaylıkla alabilirsiniz.



Cımbız alırken:
- Kolay kavrayabileceğiniz bir cımbız olması, uygulamada rahatlık için önemlidir. Cımbızın esnekliği iyi ayarlanmamışsa çok sert hareketler gerektirir ve eli çok çabuk yorar, kılları kırarak alır. Kaş alma işleminin eziyet haline dönüşmemesi için esnekliği iyi ayarlanmış cımbızları tercih edin.

- Her cımbız cilt için sağlıklı malzemeler ile kaplı olmayabilir, bu nedenle cımbızların medikal çelikten üretilmiş olması önemli bir noktadır. Ambalajını mutlaka okuyun.

- Uçları sık kullanıma uygun olmalı ve sık kullanımdan uçları deforme olmayacak bir cımbız olmalıdır.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER