@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 29.08.2013

Dr. Murad'dan güneşten korunmayla ilgili 7 tavsiye

Yaz bitiyor diye güneşten korunmayı bir kenara bırakma gafletine düşmeyin! Dr. Murad'ın tavsiyelerini dinleyin, cildinize iyi bakın!

Yaza yavaş yavaş veda ediyoruz; ama güneşe değil! Çünkü güneşten korunmanın mevsimi yok! Güneş ışınlarının yarattığı onca zarara rağmen hala bir koruyucu güneş kremi kullanmayanlar, Dr. Murad'ın tavsiyelerine mutlaka göz atmalı! İşte Dr. Murad'dan altın değerinde 7 tavsiye:

Dr. Murad'dan güneşten korunmayla ilgili 7 tavsiye

  • Eğer tüm gün kapalı ortamda olduğunuz için güneş kremi kullanmanıza gerek kalmadığını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. UV ışınlarına yolda yürürken ya da arabadayken bile maruz kalabilirsiniz. Bunun için güneş kreminizi her gün sürmeyi ihmal etmeyin.

  • Bir güneş kremini yıllarca kullanmak oldukça yanlış bir davranış. Her yaz yeni bir güneş kremi edinmelisiniz; çünkü güneş kreminizin içindeki aktif içerikler zamanla etkisini kaybedebilir.

  • Makyaj malzemeleriniz SPF içerikli olsa ve güneşten koruduğunu iddia etse dahi, güneşe karşı tam koruma sağladığınızdan emin olmak için makyajınızın altına SPF'li nemlendirici kreminizi sürün.

  • SPF'nin cildinize nüfuz etmesi için sürüldükten itibaren 20 dakika geçmesi gerekir; yani bu süre kremin UV ışınlarına karşı tam koruma sağlaması için gereklidir.

  • Cildinizi güneşten korumak, yalnızca kırışıklıklara karşı açtığınız bir savaş değil; aynı zamanda kansere karşı aldığınız bir önlemdir. Cilt kanserlerinin yüzde 90'ının yüz, kulak ve boyun gibi güneşle en çok temas eden noktalarda görüldüğünü aklınızdan çıkarmayın.

  • Güneşe çıkarken bir şapka veya gözlükle gözlerinizi korumayı ihmal etmeyin. Cildinize gösterdiğiniz hassasiyeti mutlaka gözlerinize de göstermelisiniz.

  • Eğer deniz kenarı gibi, sürekli güneşe maruz kalacağınız bir yerdeyseniz, yüksek korumalı güneş kreminizi 30 dakikada bire tazelemelisiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER