Pudra.com 25.06.2012

Erkeklere cilt bakım tüyoları

Sadece erkekler mi bakımlı kadınlardan hoşlanıyor sanıyorsunuz? Artık kadınlar da bakımlı erkekleri tercih ediyor, onlardan hoşlanıyor. Manikür pedikür de dahil pek çok bakım artık erkeklerin de ilgisi altında.

Taze ciltler, diri vücutlar, sağlıklı saçlar, güzel kokular… Bunlar elbette kadınları cezbetmek isteyen erkeklerin ihtiyacı olan nitelikler. Artık erkekler de bakımlı olmayı önemsiyor! Uzman Estetisyen Pervin Dinçer, kendine dikkat eden erkeklere bakım tüyoları veriyor:

Erkeklere cilt bakım tüyoları

Traş sonrası cildi ferahlatmak adına sürülen alkol, mentol içerikli kolonya, traş jeli ve kremler, cildin incelmesine neden oluyor. Doğru olan, cilt tipinize uygun nemlendiriciler ve de alkolsüz ürünler tercih etmektir.

Sivilceler için
Pişik kremiyle 1 tatlı kaşığı avokado yağını karıştırıp haftada 1 defa ciltte 20 dakika bekletmek ve sonra ılık suyla yıkamak, sivilcelerle baş etmenin bir yolu.

Traş fırçası kullanın
Sık traş olanlar fırçayla traş olurlarsa daha iyi. Çünkü fırça peeling görevi gördüğü için cildi ölü hücrelerden arındırır. Papatya çayını demleyip haftada 1 defa yatmadan veya traş sonrası cilde sürmek de tonik işlevi görür.

Sırt, ense, omuz, yanaklar ve boyun bölgesindeki kıllanmadan muzdarip erkekler, epilasyon yaptırabilir. Uygulama 2 ayda bir yapılır ve kıl- ten rengine bağlı olarak ortalama 6-8 seansta sonuç alınır, epilasyona düzenli devam edilir ise başladıktan sonra kıl sorunu yaşanmaz.

Kol altı, avuç içi, ayak tabanı gibi aşırı terleyen bölgelere botoks uygulamaları yapılabilir. Fakat botoks düşünmeyenler bebek pudrasıyla terlemeyi az da olsa kontrol altına alabilirler. Temiz ayakları bebek pudrasıyla ovup bir çorapla uyumanız ve bunu düzenli olarak yapmanız halinde terlemenin azaldığını göreceksiniz.



Belirgenleşen çizgiler için
Yaş maya(yarım paket)
2 yemek kaşığı süt

Bütün malzemeyi karıştırıp temiz cildinizde 20 dakika bekletin, ardından ılık su ile temizleyip nemlendirici uygulayın. Kısa sürede gözle görülür tazelik, parlak ve gergin bir görünüm elde edebildiğinizi göreceksiniz.





Siyah noktalara karşı
Siyah noktalarla kaplı bir yüz hiç de hoş görünmez. Peeling amaçlı esmer toz şekerle yumurta akını karıştırıp hafta 1 defa 15 dakika süreyle bu karışımı cilde uygulamak siyah nokta oluşumunu engeller, var olan siyah noktaların dışarı atılmasını sağlar.

K Vitamini
Göz altı torbaları ve morluklar söz konusu ise K vitamini içerikli göz altı kremlerini sabah akşam düzenli kullanabilirsiniz. Fakat evde hazırlayabileceğiniz bir karışım da var:
1 ampul E vitamini,
1 yemek kaşığı buğday özü yağı,
2 yemek kaşığı at kestanesi yağı,
1 yemek kaşığı badem yağı
Bütün malzemeleri karıştırıp göz altlarınıza her akşam uygulayın.

Saç dökülmesine karışım
Erkeklerin en büyük derdi şüphesiz ki saç dökülmesi. Saçlarınızı dökülmeyi engelleyen şampuan ile yıkayabilir sampuanınıza ekleyeceğiniz 1 kapak çam terebentini ile dökülmeyi yavaşlatabilirsiniz.

Doğal malzemelerle hazırlanan bir saç bakım kürü:
Menekşe yağı
Yılan yağı
B vitamini ampul
Badem yağı
Defne yağı
Çam terebentin.
Malzemelerin eşit oranda katılmasıyla hazırlanan bu karışım önce saç diplerinde 1 saat bekletilip sonra 30 dakika boyunca uçlara yedirilerek durulanır.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER