@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 16.07.2013

Hangi krem ne miktarda kullanılmalı?

Göz kreminizi, nemlendiricinizi ya da güneş kreminizi doğru miktarda kullandığınızdan emin misiniz? En etkili sonuçları almanın yolu, kremlerin ne miktarda kullanılması gerektiğini bilmekten geçiyor!

Yıllardır süregelen alışkanlıkları değiştirmenin kolay olmadığını biliyoruz. Ancak yanlış uygulamaların istenmeyen sonuçlara yol açacağı da bir gerçek... Gelin şimdi bakım kremlerinizi doğru miktarda kullanıp kullanmadığınızı test edelim; böylece yanlış uygulamaların önüne geçelim!

Hangi krem ne miktarda kullanılmalı?

Göz kremi/bir adet bezelye
Göz kremi kavanozlarının neden o kadar küçük olduğunu hiç düşündünüz mü? Çünkü bezelye büyüklüğündeki göz kremi, her iki gözünüz için de yeterli bir miktardır.

Göz kreminin çeyreğini göz altınıza dıştan içe doğru sürün. Bu hareket, göz altı torbalarının oluşmasına sebep olan sıvının dağılmasını sağlayacaktır. Göz kreminin diğer çeyreğini de göz kapağınıza, göz altınıza sürdüğünüzün tam tersi şekilde, yani içten dışa doğru sürün. Göz kreminin kalan yarısını da diğer gözünüze uygulayın.


Güneş kremi/üç adet üzüm
Vücudunuzu üç bölüme ayırdığınızı düşünün; bacaklarınız ve ayaklarınız bir bölüm, sırtınız, göğsünüz ve göbeğiniz diğer bölüm, kollarınız, boynunuz ve yüzünüz de öteki bölüm…

Üç üzüm büyüklüğündeki krem tüm vücudunuza yetecek kadar güneş kremi miktarına eşittir. Biraz önce ayırdığımız her bölüme bir üzüm büyüklüğündeki krem yeterli gelecektir. Miktarını belirledik diye cimrilik yapın demiyoruz; çünkü unutmayın koruyuculuğunu sürdürmesi için güneş kremini sık sık yenilemek gerekir.


Nemlendirici/iki adet yer fıstığı
Cilt için nemlendirici vazgeçilmezdir. Onu dış etkenlerden ve makyajın olumsuz etkilerinden korur; bu nedenle cildin kalkanıdır diyebiliriz.

İki yer fıstığı büyüklüğündeki nemlendirici yüzünüz ve boynunuz için idealdir. Bir yer fıstığı kadarı yüzünüzün, kalanı da boynunuzun ihtiyacını karşılayacaktır.


Fotoğraflar womenshealthmag.com'dan alınmıştır.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER