Pudra.com 21.11.2012

Kış aylarına özel cilt bakım önerileri

Soğuğu görür görmez hassaslaşan, kızaran ve kuruyarak pul pul dökülen cildinizden şikayetçi misiniz? Uzman Dr. Lütfiye Çoban kış aylarında uygulamanız gereken cilt bakım önerilerini anlattı.

Kış aylarında soğuk havaya maruz kalarak hassaslaşan cildimizi kalorifer, soba ve klima ile ısıtılan ortamlar daha da zorluyor. Bunların yanı sıra banyoda sıcak suyun tercih edilmesi cilt kuruluğuna yol açarak birçok cilt problemine ve cilt yaşlanmasına davetiye çıkarıyor.

Kış aylarına özel cilt bakım önerileri

Tüm bu olumsuz koşullara rağmen ideal cilde sahip olmanın mümkün olduğunu söyleyen Memorial Antalya Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Uzman Dr. Lütfiye Çoban, çetin kış koşullarında cilt sağlığını korumanın yollarını anlattı.

Cilt kuruluğu sedef hastalığı ve egzamayı tetikleyebilir.
Dışarıda soğuk hava, içeride ise kalorifer, soba, klima gibi ortamın nemini azaltan çevresel faktörlerin etkisiyle ve banyoda sıcak suyun tercih edilmesiyle nem dengesi bozulan ve kuruyan cilt kaşıntıya eğilimli hale gelir. Yaşlanma belirtilerini de artıran bu koşullar, derinin tahriş olmasına neden olarak egzama görülme sıklığını artırır. Sedef hastalığı (psoriasis), seboreik egzama gibi bazı cilt hastalıkları daha çok tekrarlar. Bu mevsimde bebek, çocuk ve yaşlılarda cilt kuruluğu daha kolay gelişir.

Peeling ve lazer uygulamaları ile yaşlanmayı önleyin
Kış koşulları cildi yorsa da güneşe karşı hassasiyet gösteren bazı estetik ve kozmetik işlemler için en uygun mevsim kıştır. Kış mevsimi leke tedavisi, peeling ve bazı lazer uygulamaları için değerlendirilmelidir.

Cildinizin nemini koruyun
Alınacak bazı önlemler ile kış mevsiminin cilt üzerindeki olumsuz etkilerinden korunmak mümkün. Bu önlemleri şöyle sıralayabiliriz:

  • Banyoda ve günlük el ve yüz temizliğinde deriyi kurutmayan temizleyicileri, eğer kuru bir cilt tipine sahipseniz ise nemlendiricili temizleyicileri tercih edin.

  • Banyoda çok sıcak su kullanmayın ve banyo süresinin 10 dakikayı aşmamasına dikkat edin.

  • Banyodan sonra cilt tipinize uygun nemlendirici krem ve losyonları kullanmayı ihmal etmeyin.

  • Gün içerisinde defalarca yıkamak zorunda kaldığınız ellerinizi, her yıkamadan sonra nemlendirin.

  • El yıkama, 15-20 saniyeyi aşmamalı, eller iyi durulanmalı ve mutlaka kurulanmalıdır.

  • Çocuklarda sık karşılaşılan yanlış el yıkama alışkanlıklarını düzeltin. Çocuğunuza el kremi uygulamakta zorlanıyorsanız veya gün boyu okuldaki çocuğunuza nemlendirici uygulama şansınız yoksa yatarken yoğun yağlı el kremlerini sürebilirsiniz.

    Unutmayın ki cildin uygun bir şekilde nemlendirilmesi yaşlanmayı geciktirir, egzama oluşumunu ve sedef tekrarlamalarını azaltır.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER