11.03.2021

Kuru ve çatlamış dudaklar için bakım önerileri

Dudaklarınız sürekli kuruyup çatlıyorsa, bir yerlerde hata yapıyor olabilirsiniz. İşte daha canlı, sağlıklı ve parlak dudaklar için dudak bakım önerileri

İZLE: KURU DUDAKLAR İÇİN BAKIM👇 
Op. Dr. Evrim Uçkunyaka, pandemi döneminde maske kullanımı ile artan dudak kuruluğu ve çatlağı sorunlarına karşı dolgun ve parlak dudaklar için bakım önerileri paylaştı. 

Kuru ve çatlamış dudaklar için bakım önerileri

Dudak bakımı için evde ağrı ve acı olmadan dermaroller uygulaması yapabilirsiniz. Dermaroller’ın ucundaki ince uçlu iğneler dudakların üst tabakasında yer alan ölü derinin atılmasını ve hücrelerin yenilenerek yerine sağlıklı hücrelerin gelmesini sağlar. Uygulama sonrasında gözenekler 10-15 saniye açık kalacağı için uygulamadan hemen sonra o bölgeye vitamin, nemlendirici, antioksidan krem ya da hyalüronik asit desteği verirseniz, bu ürünler daha hızlı ve kolay bir şekilde deri altına ulaşır. 

Ancak unutmayın: Cildiniz hassas ve alerjik ise, daha küçük mm'lerde dermaroller kullanmanız önerilir.

Kurumuş dudaklar için bakım önerileri:
  • Yumuşak bir diş fırçası ile dudaklarınızı düzenli olarak fırçalayın. Böylece ölü derilerinden arındırırsınız. 
  • Koyu renkli veya mat rujlar dudakların daha hızlı kurumasına yol açabilir. Özellikle kış aylarında mat ve/veya koyu renk ruj kullanacağınız zaman, rujdan önce dudak nemlendiricisi kullanın.
  • Nane yağı dudaklarınızı nemlendirmeye yardımcı olur. Düzenli olarak dudaklarınıza nane yağı ile masaj yapabilirsiniz. Böylece dudaklarınız daha canlı duracaktır.
  • Sağlık için su içmenin önemi büyük. Ancak özellikle dudak kuruması sorununuz varsa, bol su içmeniz daha da önem taşır. Çünkü vücuttaki su eksikliği ciltte kurumaya ve dudaklarda yıpranmaya neden olabilir.
  • Dudaklarınız için düzenli olarak nemlendirici bitkisel yağlar kullanmak, haftalık peeling ve maske uygulamaları da dudaklarınızdaki kuruluğu önlemeye yardımcı olur.

Bu haber ilginizi çekebilir: Limonlu dudak nemlendiricisi tarifi
Soğuk havalarda çatlayan dudaklarınızı doğal yöntemlerle koruyabilirsiniz! Limonlu dudak nemlendiricisi tarifi Pudra.com'da.
 
  • Son olarak... Özellikle kışın, ruj seçiminizi dudak koruyuculu olanlardan yapmalısınız. Bazı pudralı rujlar güzel görünmelerine rağmen dudaklarınızı kurutabilirler. Parlatıcı tarzda olanları seçerseniz, bu ürünler dudaklarınızı nemlendirmeye de yardımcı olur. 

İlgili haberlerimiz:

Dudaklarınızı ateşleyin!
Baştan çıkarıcı bir renge sahip ruj kadar, onu nasıl sürdüğünüz de çok önemli. Tabii ki dudaklarınızın güzel görünmesini istiyorsanız her şeyden önce kurumuş ve çatlamış olmamaları da çok önemlidir. İşte işin sırları!

L'Occitane yeni rujlarıyla makyaj dünyasına adım attı
L'Occitane makyaj dünyasına girdi! L'Occitane, yeni ruj koleksiyonu ile marka ile özdeş güvenli doğallığı ve meyvelerin besleyici gücünü dudaklara taşıyor.

Dudak kuruması ve çatlaması için öneriler
Ciltte kurumaya en yatkın bölge dudaklar. Maske kullanımıyla havasız kalan dudaklarımız soğuk havaların etkisiyle daha fazla kuruyup çatlıyor. İşte çözüm!

​Dudak balmının 10 şaşırtıcı kullanımı
Dudak balmını sadece dudaklarını nemlendirmek için kullanıyorsanız çok şey kaçırıyorsunuz. Dudak balmının 10 farklı kullanım alanı Pudra.com'da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER