31.07.2018

Selülit tedavisinde etkili 9 yöntem

Dengeli beslenme selülitten korunmaya yardımcı olurken portakal kabuğu görünümünden kurtulmak için kozmetik dermatoloji işlemleri başarılı sonuçlar veriyor

Selülit oluşumu çok faktörlü olduğu için tedavisinde de birçok metot uygulanmaktadır. Kilo vermek selülit görüntüsünü hafifletir ancak tamamen yok edemeyebilir.

Selülit tedavisinde etkili 9 yöntem

Selülit tedavisinde başarılı olmak, tedavi yöntemlerinin kombine olarak kullanılması ve yaşam tarzında yapılacak olumlu değişikliklerle mümkün olabiliyor. İşte sizin için derlediğimiz etkili sonuçlar veren 9 tedavi yöntemi

Selülit için etkili 9 tedavi yöntemi
1. Manuel lenfatik drenaj adı verilen güçlü masaj uygulamasında vücuttaki lenfatik yollara uygulanan masaj ile lenf sıvısının daha büyük lenfatik kanallara akımı sağlanır ve ödem azaltılır. Ayrıca cildin silindirler arasında sıkıştırılması tekniği ile çalışan cihazlar da aynı amaçla kullanılabilmektedir. 
2. Mezoterapi, derinin orta tabakasının tedavi yöntemidir. Bu tedavide yağ yakıcı, dolaşım düzenleyici ve oksijenlenmeyi artırıcı birçok aktif madde direkt olarak problemli bölgeye uygulanmaktadır. 
3. Subsizyon, iğne ile yağ dokuya girilerek fibröz septal yapıların parçalanması işlemidir. Selülit tedavisinde diğer tedaviler ile birlikte kombine olarak uygulanabilmektedir.
4. Ultrasonografide ultrasonik dalgalarla enerji uygulaması yağ hücrelerinin parçalanmasına sebep olarak selülit tedavisinde etkili olabilmektedir.
5. Radyofrekansta dokular radyofrekans enerjisi ile ısıtılarak kollajen liflerin kuvvetlenmesi, cilt sıkılaşması ve ciltteki pürüzlü görünümün iyileştirilmesi amaçlanmaktadır. 
6. Selektif kriyolipoliz, bölgesel buz şoku ile yağ hücrelerinin parçalanmasını hedefleyen bir tedavidir. Yağ hücreleri soğuğa daha duyarlıdır. 
7. Lazer lipolizde lazer ışığı ile deri altında ısı artışı doğrudan yağ hücrelerinin zarlarında zarara yol açmaktadır. Lipid parçalanması yaparak ciltte belirgin toparlanma ve sıkılaşma elde edilebilmektedir. 
8. Liposuction, deri altına ince özel iğneler yerleştirilerek yağ hücrelerinin küçük parçalar halinde dışarı doğru emilmesi işlemidir. 
9. Topikal tedavilerde ise kimyasal veya bitkisel kökenli aktif bileşikler deriye lokal olarak uygulanır. Bunlar; jel, emülsiyon, krem, losyon veya köpük formundadır. Mine çiçeği, yeşil çay, limon, rezene, yosun, arpa, çilek, sandal ağacı, zerdeçal, meyan kökü ve su yosunu gibi bitki ekstreleri içerirler.

İlgili haberlerimiz:

Selülite neden olan 4 temel hata
Yüksek topuklu ayakkabılar ve sıkı giysiler, alkol ve sigara tüketimi, az su içmek ve dengesiz beslenme selülit oluşumunu tetikliyor.

​Selülit Tedavisi Yöntemleri
Hepimizin kabusu selülit neden oluşur? Tedavi yöntemleri nelerdir?

​3 doktordan selülitle mücadele yöntemleri
Kadınların kabusu selülitle savaşmanın birçok yöntemi bulunuyor. Ama hangisini seçmeli, ne yapmalı, ne etmeli? İşte, 3 doktordan Pudra.com'a özel vücut tipinize göre öneriler...


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER