31.07.2018

Selülite neden olan 4 temel hata

Yüksek topuklu ayakkabılar ve sıkı giysiler, alkol ve sigara tüketimi, az su içmek ve dengesiz beslenme selülit oluşumunu tetikliyor.

Pek çok kadın selülit sorunu yaşadığı için tatili dilediğince değerlendiremeyebiliyor. Dengeli ve sağlıklı beslenme selülitten korunma yöntemlerinin başında gelirken portakal kabuğu görünümünden kurtulmak içi kozmetik dermatoloji işlemleri başarılı sonuçlar veriyor.

Selülite neden olan 4 temel hata

Memorial Bahçelievler Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Ayşe Gül Erdoğan, selülitin oluşum nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Selülit ile şişmanlık arasında direkt ilişki yok!

Selülit, cilt altı dokusunun bölgesel metabolik bozukluğudur. Engebeli görüntüden deri altı dokusunda bulunan fibröz bantlar sorumludur. Fibröz bantlar kadın ve erkeklerde farklı yapıdadır. Bu nedenle erkeklerde selülit oluşumu çok nadirdir. Ergenlik sonrası kadınların yüzde 80- 90‘ında selülit oluşabilmektedir. Sanılanın aksine şişmanlık ile bağlantılı değildir. Zayıf bireylerde de görülebilmektedir.

Yüksek topuklar ve sıkı giysiler selüliti tetikliyor!

Ergenlik döneminin ardından başlayarak hamilelik, adet ve menopoz dönemlerinde selülit oluşumu artış göstermektedir. Hareketsizlik, sıkı giysiler ve yüksek topuklu ayakkabılar kan pompalanmasının azalmasına yol açarak selülite neden olmaktadır. Genetik olarak selülite yatkınlık da olabilir. Etnik faktörler de selülit oluşumunda rol oynamaktadır. Örneğin Akdeniz ırkında, baseni daha geniş olan kadınlarda daha fazla selülit oluşma riski vardır. Değiştirilemeyen bu faktörlerin yanında selüliti tetikleyen hatalar da sıkça yapılmaktadır.

Selülit oluşumuna neden olan 4 temel hata
  • Yağ ve karbonhidrattan zengin diyet, dengesiz beslenme, aşırı tuz tüketimi ve liften fakir 
  • Doku oksijenlenmesini azaltarak selülit oluşumuna neden olan sigara kullanımı
  • Yağ metabolizmasını etkileyerek selüliti tetikleyen alkol tüketimi
  • İçeriklerindeki hormonlar sebebi ile selülit oluşumunu artırabilen doğum kontrol hapları

Selülitle savaşmak için turp, maydanoz, kereviz, çilek ve greyfurt tüketin!

Portakal kabuğu görünümünü hafifletmek ve ilerlemesine engel olmanın en etkili yollarından biri dengeli beslenmektir. Bazı gıdalar selülitin ilerlemesine sebep olurken, bazıları selülitle savaşmaktadır.

Selülit ile savaşırken dikkat etmeniz gerekenlerVücuttan fazla suyun atılmasına yardımcı olan turp, maydanoz, kereviz, çilek ve greyfurt gibi yiyecekler selülit ile savaşmanıza yardımcı olur.
  • Günde 1.5-2 litre su içerek vücutta biriken toksinler atılabilir.
  • Düşük kalorili ve lifli besinler yenmeli, dengeli beslenilmelidir.
  • Çay, kahve, kola, meşrubat ve alkol tüketimi azaltılmalıdır.
  • Kan dolaşımındaki bozukluğun ortadan kalkması için mutlaka spor yapılmalıdır.
  • Yürüyüş, tenis, yüzme, jimnastik gibi sporlar selüliti azaltma konusunda son derece etkilidir.

İlgili haberlerimiz:

​Selülit tedavisinde etkili 9 yöntem
Dengeli beslenme selülitten korunmaya yardımcı olurken portakal kabuğu görünümünden kurtulmak için kozmetik dermatoloji işlemleri başarılı sonuçlar veriyor.

​En iyi selülit kremleri
Selülitle savaş rehberimize devam ediyoruz. Şimdi geldik, en etkili selülit kremlerine... Pudra.com, piyasadaki en yeni ve en etkili selülit ürünlerini sizin için seçti.

​Selülitten kurtulmanın 37 yolu
Kadınların özellikle yaz aylarında korkulu rüyası olan selülitten kurtulmak, yaz ayına girmeden alınacak küçük önlemlerle mümkün. Selülit, 37 altın önerinin yaşam biçimi haline dönüştürülmesiyle önlenebiliyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER