@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 19.01.2010

Sonsuz gençliğe yeşil ışık yakın!

Kokuları ve içerikleriyle hem ruhumuzu hem de bedenimizi şımartan bu besinleri deşifre ediyoruz.

Her şeyin doğalından yararlanmak güzellik ve bakım dünyasında da trend haline geldi. Kokuları ve içerikleriyle hem ruhumuzu hem de bedenimizi şımartan bu besinleri deşifre ediyoruz.

Sonsuz gençliğe yeşil ışık yakın!

Organik besinler, tekstil ürünleri derken, kozmetik firmaları da içeriklerini mümkün olduğu kadar doğal ürünlerle hazırlayarak bu yeni trende ayak uydurmaya çalışıyor. Doğada bizlere hiçbir bedel ödemeden sunulan bu besinler hangileri, az çok tanıyoruz. Ama nasıl kullanmamız gerektiği konusunda hala kafamızda soru işaretleri olabilir. Size önerim, bu sayfayı kesip buzdolabınıza yapıştırın. Göz önünde olduğu sürece güzellik için mutlaka bir şeyler yaparsınız.


Yeşil çay mucizesi
Soğuk yeşil çayla banyo yapmayı hiç denediniz mi? Yeşil çayın içerisindeki antioksidanlardan, yorgun gözlerimiz için faydalanmayı bir kez olsun denemişizdir. Aynı etkiden vücudunuzun faydalanmasını da sağlayabilirsiniz. Çünkü antioksidan hücrelerimizi uyararak yenilenmemizi sağlar. Çaydaki tanenler aynı zamanda cildimizi sıkılaştırarak kırışıklıkları yok eder. 5 ya da 6 poşet yeşil çayı küvetinize koyun ve 20 dakika suda bekletin. Diğer anti-aging destekçisi besinlerden de faydalanabilirsiniz. Örneğin portakal! C vitamini desteğiyle yeşil çayın yenileyici gücü birleştiğinde dinlendirici bir banyoyla gençliğe adım atabilirsiniz.


Eviniz spa merkeziniz
İyi bir güzellik merkezinde birkaç saatlik bakımın bedeli yüzlerce lira. Çünkü spa merkezlerinde lüksü size yaşatarak özel olduğunuzu hissettirirler. Bu lüksü ve aynı ambiyansı evinizde de yakalayabilirsiniz. Küvetinizi güzelliğiniz için suyla doldurun. Artan şarabınızdan bu suyun içerisine dökün. Üzümün içerisinde bulunan polifenoller sayesinde kan dolaşımınız hızlanarak cildinizde sağlıklı bir parlaklık ve yumuşaklık oluşur. Küvetinizdeki suyun üzerini gül yapraklarıyla süsleyin. 20 dakika boyunca sıcacık suyun keyfini çıkarın. Dinlendirici bir müzik ve sevdiğiniz bir içeceğin size eşlik etmesini sağlayabilirsiniz.


Saçlarınız için sihirli gıdalar
Balın beslenmedeki yararlarının yanı sıra, saç için de faydalı olduğunu bilmelisiniz. Bal, saçtaki nemi alır ve hapseder. Bir çorba kaşığı balı şampuanınıza ekleyin. Yıkadıktan sonra saçınızın ne kadar yumuşak olduğunu göreceksiniz.

Uzakdoğu mutfağının incisi pirinç, saçı dolgun gösterici özelliğe sahiptir. Bir kap pirinci 2 kap dolusu suyun içine koyun ve sabaha kadar bekletin. Sabah pirinci süzdükten sonra suyunu sprey ağızlı şişeye dökün. Saçınızı kurutmadan önce bu karışımı başınıza sıkın.

Elma sirkesi muhteşem bir parlatıcıdır. Şampuanla saçınızı yıkadıktan sonra saçınızı bir miktar elma sirkesiyle duruladıktan sonra elde edeceğiniz parlaklığa siz de şaşıracaksınız. Yalnız bu uygulamayı boyalı saçlarda gerçekleştirmeyin.


Kağıt gibi tırnaklara son
Karbonat tırnak bakımı için çok önemli bir besindir. Tırnaklarınızdaki sararmaların karbonatlı suyla silindiğinde yok olduğunu göreceksiniz. Ayrıca el ve ayak tırnaklarınızı, beyazlatan diş macunuyla ovduğunuzda da aynı sonucu elde edersiniz. Ayrıca tırnaklarınıza bir damla zeytinyağı sürerseniz kırılmalarını da önlemiş olursunuz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER