Milliyet 26.04.2010

Tırnaklarda fotoğraf ve küpe modası

El ve ayak bakımı konusunda uzmanlaşan tırnak merkezlerinde dileyen tırnağına fotoğraf bile bastırıyor.

Herhangi bir kuaförde fön sesi eşliğinde aceleyle manikür yaptırmak yerine, asıl işi tırnaklarınızla ilgilenmek olan bir yer arıyorsanız, “tırnak bar” diye tarif edilen dükkanlar size göre. Buralarda ayrıca kalıcı makyaj, masaj, kirpik kaynağı, nasır ve tırnak yeme tedavileri de uygulanıyor.

Tırnaklarda fotoğraf ve küpe modası

Bülent Ersoy, Cem Yılmaz, Helin Avşar gibi ünlülerin müdavimi oldukları tırnak bakım merkezlerini gezdik. Uzmanlara protez tırnak uygulamasını ve bu yazın favori renklerini sorduk.


“Bu yaz ayak tırnağına küpe takmak moda olacak”
Dilek Serbest (Nail Job)
-Manikürde pens ya da makasla etleri almıyoruz, itme yöntemini kullanıyoruz. Pensle alınan etler nasırlaşıyor.
-Buraya gelen müşterinin önce tırnak tipini belirliyoruz. İnce mi?, Yumuşak mı? Sonra da dosya oluşturup ona göre bakım yapıyoruz. Alessandro’nun ürünlerini tercih ediyoruz. Erkek ve kadınlar için ayrı setlerimiz var.
-Protez tırnak uygulamasında jel yöntemini tercih ediyoruz. Hizmetlerimiz arasında kalıcı French manikür de var ve en çok tercih edilenlerden biri. Erkeklerse tırnak yedikleri için normal görünümlü protezleri tercih ediyor.
-Magic manikür adında kısa manikür var. 15 dakikada bitiyor.
-Helin Avşar, Merve Sevi ve Sinem Kobal da müşterimiz.
-Bu yaz ayak tırnağına küpe takmak moda olacak. Baş parmağa protez tırnak takılıyor ve deliniyor.
-Nail Job’u üç ay önce açtık. Bu işi kurmanızın sebebiyse yeterli hijyenin sağlanmadığı kuaför salonlarında manikür pedikür yaptırmaktan sıkılmış olmamız.
-Pazar hariç her gün açığız. Pazar günleri için de yeni bir konsept geliştirdik. Manikür-pedikür partileri düzenleyeceğiz.
En az beş kişi gelip Nail Job’u kapatabiliyorsunuz. Ücret kişi başı 150 TL. Tırnaktan masaja, ağdaya herşey kadar dahil.


“Protez tırnak çok kullanışlı”
Boriana Doganova (Tırnak Center)
-Protez tırnak konusunda Türkiye’de bir önyargı mevcut. Mesela “Abdesti bozar mı?” diye endişeleniyorlar. Bir de “Protez tırnağın altında kalan tırnak sararır, zarar görür” derler. İkisi de doğru değil.
- Protez tırnak daha kullanışlıdır. Oje uzun ömürlü olur. Uçları sivri olmadığı için çorabınızı kaçıramaz ya da kazara sevdiklerinize zarar veremezsiniz.
-Tırnak yiyenler için protez öneriyoruz. Bir de doğal tırnak kaplama yöntemimiz var. Çabuk kırılan, kat kat ayrılan tırnakları besleyici bir jel ile kaplıyoruz.


“Fotoğrafını tırnağına bastır”
Banu Zeren (Pronail)
-Kadın, erkek ve çocuklara tırnak bakım hizmeti veriyoruz. Mantar, nasır tedavisi, batık tedavisi ve en önemlisi de tırnak yeme tedavisi yapıyoruz.
-Protez tırnakta akrilik yöntemini tercih ediyoruz. Akrilik, diş dolgusunda kullanılan bir malzeme. Alerji yapmıyor ve çok dayanıklı. Ayrıca tırnak uzamasını yüzde 30 oranında hızlandırıyor.
-Şahnaz Çakıralp, Seda Sayan, Aşkın Nur Yengi, Hıncal Uluç ve Cem Yılmaz gibi ünlü müşterilerimiz var. Cem Yılmaz’ın tırnak yeme problemini de biz çözdük. Ona akrilikten protez tırnak uygulaması yaptık. Aşkın Nur Yengi ise bebeği doğduğunda ona kazara zarar vermekten korktuğu için protez tırnak yaptırmak istedi. Ona yuvarlak uçlu güzel protezler yaptık.
-Oje konusunda en büyük trend kuruma hızı. Firmalar bu konuda yarışıyor.
-Dükkanımızdaki makinede istediğiniz fotoğrafı tırnağınıza bastırabilirsiniz. Kadınlar en çok kedi ve köpeklerinin fotoğraflarını bastırıyor.
Şimdiye kadar eşinin fotoğrafını kullanan olmadı. Bir kişi yeni dekore ettirdiği evinin fotoğrafını bastırmıştı.



Pelin Çini


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER