Pudra.com 03.07.2012

Yeşil çay ile cildinizi koruyun

Yaz aylarında güneşin zararlı ışınlarından korunmak cilt sağlığı için çok önemli, hepimiz biliyoruz artık bunu. Cildimizi korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Yeşil çay da bu konudaki neferlerimizden biri...

Yeşil çay ürünlerinin ağız yoluyla ya da deriye merhem şeklinde uygulanmasıyla cilt kanserlerinin oluşumunu engelleyebileceği yapılan klinik çalışmalarca kanıtlanmış.

Yeşil çay ile cildinizi koruyun

Bu çalışmalarda, deri üzerine uygulamanın daha etkili bulunmasına karşılık, hazırlanacak formülasyonlarda yeşilçay polifenollerinin ciltten emilimini artırabilecek düzenlemelerin yapılması gerekiyor.

Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmak için yeşil çayın sadece güneş kremi halinde sürülmesinin gerekli olmadığını, düzenli olarak günde 5-6 bardak yeşil çay tüketilmesinin de insanların cildinde aynı derecede koruma sağlayabileceğini belirtiyor.

Bu şekilde tüketilmesiyle sadece güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı değil, yeşil çay polifenollerinin etkili olduğu diğer kanser türleri üzerinde de koruyucu bir etki sağlanması ve bağışıklık sisteminin desteklenmesi mümkün olabilir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER