› 
 › 
Pudra.com 09.01.2012

Aldatılma korkusu, güzel görünme çabasını artırdı mı?

Günümüzde artık güzel görünmek bir zorunluluk haline dönüştü. Peki, görsellik neden bu kadar önem kazandı? Yoksa, aldatılma korkusu güzel görünme çabasını mı artırdı?




Son yıllarda estetik işlemler sıklıkla tercih ediliyor. Manken ve ünlüler dünyasında daha çok tercih edilen estetik ameliyatlar halk arasında da yaygınlaştı. Son dönemde herkes tarafından neredeyse alışveriş yapmak kadar normal sayılan estetik uygulamalar ve talep artışının nedenleri hakkında Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu bilgiler verdi.



Eskiye oranla estetik yaptırma isteği neden bu kadar arttı?
Estetik ameliyatlar daha önceleri birçok kişi tarafından lüks olarak algılanıyordu. Fakat değişen rekabetçi iş ortamı, kadınların ekonomik özgürlüklerini ele alması, toplumda güzelliğe ve kişisel bakıma daha çok önem verilmesi estetik ameliyatlarda artış sağladı. Ayrıca estetik işlemlerin krem ya da bitkisel kürlere göre daha çabuk sonuç vermesi ve kalıcı olması da estetik operasyonların oranını artırdı.

Estetik yaptırma isteğinde psikolojik nedenler etkili midir?
Elbette estetik yaptırmanın arkasında birçok psikolojik neden olması mümkündür. Aldatılma korkusu, boşanma sonrası depresyon ve yenilenme isteği, doğum sonrası depresyon, yaşanan kötü ilişkiler örnek olarak sıralanabilir.


Aldatılma korkusu estetik işlemlerin talebini artırmış olabilir mi?

Özellikle orta yaş grubu dediğimiz 25 ve 50’li yaşlarda estetik ameliyat talebi artıyor. Çünkü yıllar geçtikçe yüzde ve vücutta oluşan çizgiler, sarkmalar kişilerin psikolojilerini olumsuz yönde etkiliyor. Özgüvenlerini kaybeden kişiler eşleri veya beraber oldukları kişi tarafından beğenilmeyeceklerini düşünerek aldatılma korkusu yaşıyor ve estetik ameliyatlar sayesinde istedikleri güzel ve çekici görünüme kavuşuyor.

Kadın ve erkekler daha güzel görünmek adına ne gibi işlemleri tercih ediyor?
Kadınlar genelde daha çarpıcı ve çekici görünmek istedikleri için burun estetiği, meme estetiği, liposuction, dekolte bölgesine uygulanan estetikler, karın germe ve botoks işlemlerini tercih ediyorlar.

Günümüzde erkeklerde aldatılma korkusu yaşıyorlar. Peki, onlar hangi işlemleri tercih ediyorlar?
Erkekler genelde saç ekimi ve burun estetiği yaptırıyorlar.



Plastik Cerrahi Uzmanı
Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER