› 
 › 
Pudra.com 28.08.2012

Cilt lekelerinden kurtuluyoruz

Yaz boyunca doya doya güneşlendik, bronzlaştık. Ancak pek çoğumuz, bronzlaşırken cilt lekelerinin oluşmasını önleyemedik. Peki ne yapmalıyız?

Yazın tatil iyi güzel de, bir de şu lekelerle uğraşmasak! Cildimizde oluşan lekeler bazen çok can sıkıcı olabilir. Peki, bu lekelerin kendi kendine geçmesini mi beklemeliyiz? Ne yapmalıyız? Dermatolog Dr. Gül Yıldırım, cilt lekelerinden kısa zamanda kurtulmanın basit yollarını anlattı.

Cilt lekelerinden kurtuluyoruz

Cilt lekeleri nasıl oluşur?
Cildimiz güneşle ilk karşılaştığı andan itibaren ultraviole ışınlarına karşı kendini korumak için cilde renk veren melanin hücrelerinin sayısını arttırıyor. Bu da lekelenmeye neden oluyor. Cilt üzerindeki lekeler, zararlı UV ışınlarını bir şemsiye gibi toplayarak, cildin alt katmanlarına ulaşmasını önlüyor. Yani aslında lekeler, cildin güneşe karşı oluşturduğu bir savunma mekanizması.

Hangi cilt tipleri lekelenmeye daha yatkındır?
Koyu renk ciltler, her zaman lekelenmeye daha müsaittir. Tip 3 ve tip 4 denilen Akdeniz tipi ciltler, pigment sayısı daha fazla olduğu için güneş koruyucu kullanılsa da cilt lekeleri daha kolay oluşuyor.

Ayrıca, bazı ağrı kesiciler, antibiyotikler, doğum kontrol hapları gibi ilaçların kullanımı ile hatalı deodorant ve parfüm kullanımı da cilt lekelerine sebep olabiliyor.

Cilt lekelerinden kurtulmanın hızlı yolu: “Enzim Peeling”
Eğer, sizin de cildinizde yaz boyunca hoşlanmadığınız cilt lekeleri oluştuysa ve bir an evvel bu lekelerden kurtulmak istiyorsanız, enzim peeling tam size göre. Tek seansta lekelerin büyük oranda yok olduğu işlemde siz uyurken cildiniz, bebek teni gibi lekesiz ve yumuşak bir cilde dönüşüyor.

Dermatolog Gül Yıldırım, enzim peeling işlemi için şu bilgileri verdi: “İçeriğinde C vitamini ve kojik asit gibi güçlü antioksidanların bulunduğu özel bir maske 8 ila 10 saat kadar ciltte bekletiliyor. Bu işlem genellikle akşam saatlerinde yapılıyor. Kişi, o maske ile bir gece uyuyor. Ertesi sabah ciltteki lekeler büyük oranda yok olmuş oluyor. Bu işlemin ardından ciltteki lekenin derinliğine ve büyüklüğüne bağlı olarak, 3 ila 6 ay kadar özel bir krem kullanılması gerekiyor. Bu krem hem, lekeleri baskılayıcı bir rol oynuyor hem de lekelerin yeniden oluşmasını önlüyor.”

Derin cilt lekelerinin tedavisinde “Q Swicthed Lazer”
Eğer cilt lekeleri derinin alt katmanlarına kadar işlemişse lazer teknolojisinden faydalanılan tedavi yolları ön plana çıkıyor. Fraksiyonel lazer ve Q Swicthed lazer, bu işlemler arasında başı çekiyor.

Franksiyonel lazer ile lekenin derinliğine bağlı olarak cildin üst katmanları soyuluyor, alttaki taze ve lekesiz cilt ortaya çıkarılıyor.

Q Swicthed lazerde ise franksiyonel lazerden farklı olarak cilt yüzeyi soyulmuyor, cilt altındaki melanin pigmenti hedeflenerek leke tedavisi yapılıyor.

Ancak bu yöntemlere başvurmadan önce bir dermatolog muayenesinden geçmekte fayda var. Dermatolog Dr. Gül Yıldırım; “Cilt lekelerinin altında başka etkenler de bulunabilir, lekelerin güneş nedeniyle mi yoksa altta yatan başka hastalıklar nedeniyle mi oluştuğunu ancak bir cilt hastalıkları uzmanı anlayabilir” uyarısında bulundu.


EN ÇOK OKUNANLAR
avon anew hydro advance nemlendirici krem kadin bakim guzellik
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER