› 
 › 
Pudra.com 29.11.2012

Doğum sonrası yapılan estetikler

Kadınların hamilelik ve doğum sonrası deforme olan birçok bölgesi estetik ameliyatlarla düzeltilebiliyor. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Murat Türegün doğum sonrası yapılan estekikleri anlatıyor.

Bir kadının, yaşamı boyunca geçirebileceği, en büyük deformasyon nedeni olan ve fiziksel olarak oldukça yıpratıcı geçen hamilelik sürecinde hormonal ve mekanik değişiklikler, en fazla karın bölgesi, memeler, bel, basenler, bacak içleri ve vajinada kendisini gösteriyor. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Murat Türegün doğum sonrası gerçekleştirilen estetik operasyonları anlatıyor:

Doğum sonrası yapılan estetikler

Son yıllarda en çok yaptığımız ameliyatlardan biri kombine yöntemlerle vücudu yeniden düzeltme ameliyatları. Sadece hamilelik sırasında değil, doğum sonrasında da, hormonal değişim, artan iş yükü, değişen sosyal yaşam, süt verme gibi faktörler de devreye girince, annenin estetik cerrahların kapısını çalması günümüzün trendi halini aldı. "Mommy makeover", yani anneyi revize etme ve gençleştirme ameliyatları, bugün dünyadaki en popüler ameliyatlar arasında.

Toparlama ameliyatları ne zaman gerekli olabilir?

Eski forma kavuşmak için bazen diyet ve düzenli spor yeterli olmaz ve plastik cerrahi devreye girer. Bu operasyonlarda genellikle karın germe, protezli veya protezsiz meme dikleştirme, uyluk germe ve liposuction kombinasyonları tek seansta uygulanabilmektedir. Bazen de vajina yapılarında oluşan deformasyonların düzeltilmesi için ameliyatlar yapılabilmektedir.

Doğum sonrası ameliyatlar ne zaman yapılabilir?
Bu ameliyatlar için doğumdan sonra belirli bir zaman geçmesi doğru olacaktır. En azından emzirmenin sonlandığı döneme kadar beklenmesi gereklidir. Bu dönem sonrasında meme, karın dokularının tam olarak eski formuna kavuşması, zayıflama ve toparlanma süreci de yaklaşık olarak 6 ay kadar alabilmektedir.


Doğum sonrası meme estetiği



Emzirme döneminden sonra memeler genelde hamilelik öncesine göre küçülür. Buna bağlı olarak meme derisinde çatlaklar oluşabilir. Deride de fazlalık olacağından memede sarkma görülür. Bu tür doğum sonrası meme estetiğinde memeyi hem büyütme hem de dikleştirme işini aynı anda yapmak gerekebilir. Bazen de meme küçültme ve dikleştirme işlemleri aynı anda uygulanır. Emzirme döneminin bitiminden 5-6 ay sonra bu operasyonlar rahatlıkla yapılabilir.

Doğum yapmış kadınlarda kimi zaman tamamen içi boşalmış memelerle karşılaşılabiliyor. Bu durumda sadece meme derisini çıkararak toparlama işlemi yapmak, memede yeterli dokunun olmaması nedeniyle istenilen sonucu vermez. Bu durumlarda memeye bir hacim kazandırarak dikleşmesi için silikon bir protezden yararlanmak gerekir.

Bazen de meme dokusu yeterli olduğunda sadece bir küçültme/toparlama operasyonu yeterli sonuca ulaşmanızı sağlar. Bu operasyonların izleri ise sadece meme başı etrafında olabileceği gibi, aşağıdaki meme katlantısına doğru uzanan izler de olabilir.

Meme operasyonu geçirmiş kadınlar süt verebilir mi?

Meme ameliyatının ardından eğer ameliyat uygun bir teknikle yapıldıysa ameliyat sonrası, yeniden doğum yaptığında yine bebeğe süt vermek mümkündür. Genelde meme küçültme işlemlerinde, meme başının altındaki süt kanalları kesilmediğinden emzirme fonksiyonları korunmuş oluyor.

Meme operasyonları sonrasında, yorucu olmayan işlere başlanması bir hafta kadar alırken, günlük yaşam temposuna dönüş iki haftayı bulabiliyor.

Doğum sonrası karın germe



Doğum yapmış bir karında aşırı deri ve yağ sarkmaları gelişir. Karın duvarına sertlik, gerginlik veren ve iç organların dışarıya bombeleşmesini engelleyen kaslar da oldukça gevşek ve ayrıktır. Halbuki düz ve gergin bir karna sahip olmanın ilk şartı sıkı karın adaleleridir. Karın germe ameliyatında en önemli nokta, karın kaslarını yeteri kadar gerginleştirmektir. Karın germe operasyonlarında göbek deliği altındaki sarkan ve çatlamış olan tüm deri ve yağ dokusu çıkarılıp, orta karın bölgesi ve karın duvarındaki kas dokusu gerginleştirilir. Bu operasyonla, sarkık karın görünümü dramatik bir şekilde düzeltilip, kişinin düz bir karın bölgesi konturuna sahip olması amaçlanır..

Karın germe operasyonu ne zaman yapılabilir?

Operasyon sırasında gevşek karın derisi ve yağlı tabaka kaldırıldıktan sonra, fazla deri ve yağ dokusu kesilerek çıkarılır, gevşemiş olan karın kasları birbirine dikişlerle sıkıca yaklaştırılır, fıtıklaşma varsa onarılır. Böylece daha ince bir bel ve sıkı bir karın duvarı elde edilir. Yeni göbek deliği yapılır. Doğum yapmış olan kadınlarda karın germe operasyonu için en az 3 ay kadar beklenmelidir. Süt verme döneminde operasyon yapılması uygun olmadığından bu minimal süre en az 1 yıla kadar çıkarılabilir.

Karın germe operasyonunda dikkat edilecek noktalar?
Sezaryen operasyonu ile aynı anda karın germe işlemi yapılmamalıdır. Rahim normalde bir armut büyüklüğündedir ve hamilelik sırasında bir basket topu büyüklüğe ulaşır. Rahmin tekrar küçülmesi ve doğum öncesi boyutlarına ulaşması en az 45 gün almaktadır. Rahim ve karın içi diğer organlar normal boyutlarına gelmeden, hormonal dengeler tekrar normale dönmeden karın germe işlemi yapmak son derece yanlıştır.

Karın germe operasyonunun iyileşme süreci nasıldır?
Karın germe operasyonu sonrasında bir gece hastanede yatan hasta, aynı gün kaldırılıp yürütülür. Yaklaşık 1-2 hafta sonra hafif tempolu iş yaşamına ya da okul hayatına dönebilir. Tempolu yürüyüş ile egzersizlere 1 ay sonra başlanılabilir. Operasyondan 6 hafta sonra egzersizlerle karın kasları kuvvetlendirilir ve diyetle kilo alınması önlenirse operasyondan daha mükemmel sonuçlar alınabilecektir.

Doğum sonrası liposuction



Karın, bel, kalça, uyluk (üst bacak) iç ve dış tarafı, diz iç kısmı gibi vücudun belli bölgeleri diyet ve egzersize dirençli, özellikle doğum sonrası yağ birikim bölgeleridir. Bu bölgelerdeki yağlar, en son eriyen yağlardır. Fazla yağlanmanın giderilmesi için yapılacak aşırı egzersiz sonuç vermeyeceği gibi vücudun genel metabolizmasını da bozabilir.

Hangi durumlarda liposuction yapılabilir?
İşte bu diyet ve spora dirençli yağ birikimlerinin negatif basınçlı bir vakumla girilerek vücuttan uzaklaştırılma operasyonlarına "liposuction” denir. Bu operasyonlar kesinlikle zayıflama operasyonları değil, kontur düzeltici operasyonlardır. Aynı zamanda sadece vücuttan yağ alınıp atılması değil vücuda form verilmesidir. Doğum sonrasındaki dönemde özellikle karın germe operasyonları ile birlikte çok sık uygulanan bir operasyondur. Doğum sonrası istenilen kiloya ulaşıldıktan sonra (en az 3 ay ve 1 yıl arası) liposuction operasyonları da rahatlıkla yapılabilir.


Doğum sonrası genital bölge estetiği



Normal doğum sonucu vajinada oluşan deformasyonların vajinal daraltma operasyonlarıyla düzeltilmesiyle cinsel hayata önemli bir katkıda bulunmak mümkün. Vulvadaki yani vajinanın büyük ve küçük dudaklarındaki sarkma ve fazlalıkların giderilmesi de sıkça başvurulan bir yöntem.

Ayrıca "mons pubis " diye adlandırılan vulva üstünde ve karın altında kalan alanın liposuction ile zayıflatılması, liposculpture ile şekillendirilmesi, asılması, büyük vajina dudaklarının yağ enjeksiyonuyla veya diğer dolgu maddeleriyle şekillendirilmesi ve dolgunlaştırılması da yaygın işlemler arasında. Bu işlemlerin yapılması için doğumdan itibaren en az 6 ay beklenmelidir .


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER