› 
 › 
pudra.com 10.04.2014

Dove klişe güzellik kavramını yıkıyor!

"Dove: Bant Projesi" sizi iç sesinizi dinlemeye davet ediyor! Markanın 66 ülkede paylaştığı "Gerçek Güzellik Çizimleri" adlı videosu güzellik kavramını kalıplara sıkışmış bir klişe olarak sunmak yerine, özgün güzelliğe dikkat çekiyor.

Reklamlar, moda çekimleri, diyetler ve daha birçok unsur bizi görüntümüzle ilgili daha da takıntılı hale getiriyor. Tasarımcılar iyice daralttıkları kalıplarla sıfır beden olmayı düşündürürken, her gün başka bir içerikle ortaya çıkan kozmetik ürünler makyajsız çirkin olduğumuzu hissettiriyor adeta. Peki bunun ne kadarı doğru?

Dove klişe güzellik kavramını yıkıyor!

Kurulduğundan beri “kendini güzel hissetmek senin elinde” sloganıyla ilerleyen Dove, her kadının güzel olduğunu ve güzelliğin içten geldiğini savunuyor. Bunun altını çizmek için özel bir video hazırlayan marka, 66 farklı ülkede gerçekleştirdiği projesiyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Dove, "Gerçek Güzellik Çizimleri" adlı video, kadınların kendilerini nasıl gördükleri ile başkalarının onları nasıl gördüğü arasındaki farkı gözler önüne seriyor. Video, çizilen eskizleri çarpıcı bir şekilde ortaya koyarak kadınların kendilerine ne kadar haksızlık ettiğini de gösteriyor.

Dove: Bant Projesi

Bu proje için Dr. Kearney-Cooke, katılımcılardan özel olarak üretilmiş ve kendilerini daha güzel hissetmelerine yardımcı olacak bir “güzellik bandı”nı iki hafta boyunca takmalarını ve hissettiklerini her gün video ile bir günlüğe kaydetmelerini istedi. Araştırma sonucunda "güzellik bandı"nın kadınların özgüvenlerini artırmada ve özel yaşamlarını tahmin edemeyecekleri şekilde değiştirmede önemli bir rol oynadığı görüldü. Sonuçta “güzellik bandı"nın aslında hiçbir aktif madde içermediği, sıradan bir bant olduğu ve kadınların sadece güzel olduklarına inanmalarının, kendilerini güzel hissetmeleri için yeterli olduğu gerçeği ortaya çıktı.

Bu video'yu izleyerek siz de gerçek güzelliğin içinizde olduğunu fark edebilirsiniz:


Dove: Bant Projesi paylaşan: Doveturkiye


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER