› 
 › 
pudra.com 01.03.2010

Estetik kazaları tarihe karışıyor!

Yüzünüzün ameliyattan sonra neye benzeyeceğini önceden görmek istiyorsanız, bu cihaz size ameliyattan sonraki halinizi gösteriyor.

Geliştirmiş olduğu mikro kesme yöntemi ile burun estetiği ameliyatları konusunda tüm dünyada otorite kabul edilen plastik cerrah Op. Dr. Yakup Avşar, operasyonlarında estetik kazalarını tarihe karıştıracak üç boyutlu tasarım teknolojisini kullanmaya başladı.

Estetik kazaları tarihe karışıyor!

Dünyada medikal fotoğraflamanın öncüsü sayılan Canfield Scientific tarafından geliştirilen "Vectra 3D" görüntüleme sistemi plastik cerrahide yeni bir çağ başlatıyor, çünkü hastalar ameliyat öncesinde ameliyat sonrası sonucu üç boyutlu olarak görebiliyorlar. Estetik cerrahide devrim olarak nitelendirilen bu teknoloji sayesinde doktor ve hasta operasyonu karşılıklı değerlendirip, ameliyat sonrası hastanın yeni görüntüsünü birlikte planlayabiliyorlar.


Estetik kazaları tarihe karışacak
Vectra 3D görüntüleme sistemi sayesinde, multi-lens özel bir kamera kullanarak 2 milisaniyeden az bir süre içinde hastanın 360 derece görüntüsünün çıkarılmasını sağlıyor. Bu görüntüler daha sonra Vectra 3D Görüntüleme Aracı yazılımına yüklenerek, hastanın konsültasyonunda kullanılıyor. Bu yazılım doktorun hastaya vücudun çeşitli yönlerden, simule edilmiş, ameliyat öncesi ve sonrası karşılaştırmalı görüntülerini ameliyattan önce göstermesini sağlıyor.

Konuya ilişkin olarak estetik kazalarının "üç boyutlu tasarım teknolojisi" ile tarihe karışacağını belirten Op. Dr. Yakup Avşar: Estetik ameliyatlarda olumlu sonuç almanın her zaman mümkün olmadığını, ameliyat sonrasında istenilen sonucu elde edebilmek için ameliyat öncesinde sonuca en yakın tasarımın yapılması gerektiğini belirterek, estetik ameliyatlarında hastanın beklentisi ile yapılabileceklerin örtüşmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Operasyon öncesinde hastanın ne istediğini iyi anlaması ve hastaya beklentisinin ne kadarının gerçek olabileceğini söylemesi gerektiğini ifade eden Avşar, estetik operasyonlarında doğal görünümün önemli olduğunu vurguladı.


Otantik güzellik korunmalı
Op. Dr. Yakup Avşar: "Üç boyutlu bir dünyada yaşıyoruz ve ne yüzümüz ne de burnumuz düz yani 2D değiller. Yüz plastik cerrahisi tamamen üç boyutlu klinik bir sanat. Cerrahlar olarak, yüz şeklini gençleştirirken üç boyutlu bir perspektiften bakmaya başladık. Artık kontür değişikliklerine sadece gerdirme ve kaldırmadan daha çok önem veriliyor. Vectra 3D hastanın ve benim aynı estetik vizyondan bakmamızı sağlıyor. 3D teknolojisi günlük hayatımızda büyük bir yer teşkil ediyor ve bu önemin gün ve gün artacağından hiç şüphe yok. Filmlerde bunun gerçekleşmesine zaten tanık oluyoruz. 3D teknolojisi hayatı daha otantik ve gerçek görmemizi sağlıyor. Bir plastik cerrah olarak bu cihaz bana büyük bir kolaylık sağlıyor. Çünkü ne kadar değişikliğin hastanın yüzünün kendi kalarak güzelleşmesini sağladığını artık biliyor ve önceden görüyorum.

Plastik cerrah olarak hastalar beni kültürel hassasiyete verdiğim önem için tercih ediyorlar. Küçük değişiklikler hastanın otantik güzelliğini inanılmaz derecede arttırırken kültürel ve etnik yapısını da korumasını sağlıyor. Vectra 3D bu değişiklikleri hasta ile ameliyat öncesi paylaşmamı sağlayarak, ameliyat yol haritasını hasta ile beraber oluşturmamızı sağlıyor." dedi.


İdeal bir yüz şekli için küçük dokunuşlar yeterli
Dr, Avşar: "Yüz şekli belirli standartların dışında olan ve plastik cerrahiden korkan kişilerin bu teknolojiden daha fazla fayda görecekleri çok açık. Eskiden gerçek sonucu tahmin edebilmenin ve ya hayal edebilmenin imkanı yokken şimdi en küçük farklılıkların bile neler yaratabileceğini bilebiliyoruz. Rhinoplasti gibi milimetrik farklılıkların çok büyük değişiklere sebep olduğu hassas operasyonlarda hastalar küçük dokunuşların büyük farklılıklar yarattığını anlayamıyor ve hep daha fazlasını istiyordu. Vectra 3D sayesinde hastanın tam da istediği dozda değişiklik için tam olarak ne kadar değişiklik yapılması gerektiğini ve bu değişiklik küçük de olsa sonucunun tatmin edici olduğu konusunda hastayı ikna etmemiz kolaylaşıyor." diye belirtti.


Büyü değil bilim
En doğru sonucu veren araç olmasına rağmen Vector 3D Görüntüleme Sistemi’nin kristal bir küre değil bir bilim aracı olduğunu unutmamak gerektiğini belirten Dr. Avşar, "Vectra 3D sayesinde artık hastaların sonuç için cerahın telkinleri ile yetinmesi gerekmiyor. Sonucu kendileri de görerek istedikleri şekilde değişikliklerin yapılmasını ve istediklere sonuca ulaşılmasını sağlayabiliyorlar. Vectra 3D hastalar için bir çeşit garanti gibi." diye ekledi.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER