› 
 › 
Pudra.com 30.07.2012

Estetikte doğru bilinen yanlışlar

Estetikte cerrahi ve cerrahi dışı pek çok yöntem sayesinde zamanı geri alabilmek mümkün hale geldi. Artık erkekler de kadınlar kadar estetiğe meraklı... Peki, kadın erkek hepimizin yakından ilgilendiği estetik konusunda doğru bildiğimiz yanlışlar neler?

İstediğimiz form ve sonuca ulaşma yolunda her gün farklı kaynaklardan araştırma yapıyoruz ve estetik hakkında birçok bilgiye sahip oluyoruz. Oysa ki doğru bildiğimiz pek çok şeyin yanlış olduğunun farkında değiliz.

Estetikte doğru bilinen yanlışlar

Estetik Plastik Cerrahi alanında Türkiye’nin önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Mesut ÖZCAN’a “Estetikte Doğru Bilinen Yanlışlar” ın neler olduğunu sorduk.

Kış ayları soğuk olduğundan estetik ameliyat olunmaz! YANLIŞ
Estetik cerrahi alanındaki teknolojik gelişmeler sayesinde her mevsim aynı konforda estetik operasyon geçirmek mümkün. Bu operasyon şu mevsimde yapılabilir veya yapılamaz ibaresi kesinlikle yanlış.

Yaz aylarında Lazer Epilasyon yaptırılmaz! YANLIŞ
İnsanlar arasında genel kanı lazer epilasyonun yaz aylarında lekelenme bıraktığına dairdir. Oysa ki kullanılacak en az 50 faktör güneş koruma kremi ve biraz dikkat ile lazer epilasyon yaz ayları içerisinde de güvenle yapılabilir. Ancak önemli olan bir konuda yaz aylarında tatile çıkmadan en az 15 gün önce uygulama alınması, tatil sonrası bronzlaşmış bir ten varsa en az 1 ay sonrasında uygulamalara kalındığı yerden devam edilmesidir.

Kilo vermek için Liposuction ideal bir yöntemdir! YANLIŞ
Liposuction yaşa, cinsiyete, yaşam standartlarına bağlı olarak vücudun belli bölgelerinde öbekleşmiş yağ birikimlerinin alınması, hatların düzeltilmesine yönelik bir operasyondur. Herkes bu operasyon için uygun aday olmayabilir. Liposuction operasyonu kilo verme amacıyla uygulanmaz. Bu operasyonda alınabilecek yağ miktarı sınırsız değildir.

Meme büyütmede kullanılan silikon protezler ile meme kanseri riski artar. Bu operasyon sonrası emzirme söz konusu olamaz! YANLIŞ
Meme protezinin, kansere neden olmadığı birçok bilimsel araştırmacının yaptığı araştırmalar sonucunda saptandı. Bu araştırmalarda, 20–30 yıl gibi uzun süreler boyunca takip edilen hastalar incelenmiş ve meme protezi konulan kadınlarda, protez konulmayan kadınlara göre meme kanseri oluşma oranının aynı olduğu hatta kanser riskinin biraz daha düşük olduğu tespit edilmiştir. Meme büyütme operasyonu sonrasında süt bezleri ve kanalları zarar görmez. Olası bir emzirme sürecini de olumsuz etkilemez. Böyle bir operasyon sonrası bebeğin emzirilmesinde de hiçbir sakınca yoktur.

Botoks yılan zehridir! YANLIŞ
Clostridium Botulinum adlı bakteriden laboratuvar ortamında elde edilen bir ilaçtır. Bu madde sinirlerden kaslara uyarının iletimini bloke ederek kasların gevşemesini sağlar. Özellikle yüzdeki mimik çizgilerinde etkili olan botoks uygulaması; aynı zamanda birçok hastalığın tedavisinde de faklı branştaki hekimler tarafından güvenle kullanılıyor.

Botoks yüz ifadesini maske gibi donuklaştırır! YANLIŞ
Botoks uygulaması ince mimik çizgilerinin oluşturduğu hatları yumuşatmaya yöneliktir. Bu nedenle uzman ellerde doğru dozda ve doğru bölgelere uygulama yapılığı takdirde herhangi bir sıkıntı ile karşılaşılmaz aksine oldukça doğal sonuçlar alabilmek mümkün olur.

Benler alınmamalıdır. Kanser oluşumunu tetikler! YANLIŞ
Risk faktörü yaratan benin estetik cerrahi uzmanı tarafından alınması aslında kişiyi ileride yaşayabileceği pek çok problemden kurtarır.

Operasyon sonrası sigara kullanımına devam etmek yaraların iyileşmesinde olumlu katkı sağlar! YANLIŞ
Sigara içimi sırasında kan dolaşımı yavaşlar. Dolayısıyla kan dolaşımının yavaşlaması şişlik ve morlukların daha fazla olmasına, iyileşme sürecinin uzamasına ve bazen de doku kayıplarına sebebiyet verir. Aslında sigarayı tamamıyla hayatımızdan çıkarmak en doğru tercih olacaktır. Birey bunu yapamıyorsa operasyon öncesi 2-4 hafta ve sonrası 2-4 hafta boyunca sigarayı bırakması faydalı olacaktır.

Sezaryen doğum ile karın germe operasyonu aynı anda olabilir! YANLIŞ
Kişinin karın bölgesi doğum sonrasında en erken 6 ay en geç 1 yıl içerisinde toparlar ve net halini alır. Bu sebeple iki farklı operasyonun aynı seans içerisinde yapılması uygun değildir. Bundan sonraki süreçte ihtiyaç var ise karın germe operasyonu gerçekleştirilebilir. Oldukça tatminkar sonuçlar almak mümkündür.

Yeni tedavi yöntemi eskiyi çürütür ve en iyisidir! YANLIŞ
Bir tedavinin klinik başarısının kanıtlanması uzun bir süreç gerektirir. Bir yöntemin yeni olması eskiyi çürüttüğü ve en iyi olduğunu ifade etmez. Aksine herhangi bir yeni tedavi yöntemi tersi sonuçlara sebebiyet de verebilir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER