› 
 › 
pudra.com 18.03.2014

Estetikte yeni trend: Kol Estetiği

Zayıflama ameliyatlarıyla doğru orantılı olarak artan kol estetiği hakkında merak edilenleri Estetik ve Plastik Cerrahi uzmanı Op.Dr. Gökhan Beyhan anlattı.

Sağlıklı, dinç, zarif kollar, kadınların güzelliğinde önemli bir unsur. Moda, zarif kolların saklanmasını istemiyor. Kadınların kollarının güzelliğine daha fazla dikkat etmelerinin bir nedeni artık modanın etkisi diyebiliriz Tabi bu durumda da kol estetiğine yönelim hız kazanıyor.

Estetikte yeni trend: Kol Estetiği

Peki çok beğenilen Jennifer Aniston ve Michelle Obama gibi isimlerin kollarına nasıl kavuşabiliriz? Bu konuda merak edilenleri NEWEST Plastik Cerrahi Merkezi doktorlarından Estetik ve Plastik Cerrahi uzmanı Op. Dr. Gökhan Beyhan cevapladı.

Amerikan Plastik Cerrahi Derneği tarafından yapılan bir araştırmaya göre son on yılda kol estetiği ameliyatları %40 oranında arttı. Bu artışın nedenleri nelerdir?
Son yıllarda artış gösteren zayıflama ameliyatları bu artışın en önemli nedeni. Kısa zamanda ve yüksek miktarlarda kilo kaybı, yan etki olarak, ister istemez, vücutta çeşitli bölgelerde deri sarkıklıklarına neden oluyor. Bel ve göğüs bölgesiyle birlikte bu sarkmaların en sık görüldüğü bölgelerden birisi de kol bölgesi. Bu deri sarkmalarının giderilmesinde düzenli yapılan spor, kas dokusunun gerginliğini sağlamakta faydalı olsa da, sarkmış cilt dokusuna bir etkisi olmamaktadır. Bu nedenle kol bölgesinde deri sarkıklıklarında ameliyattan başka bir tedavi yönteminin olmaması kol estetiği ameliyatları sayısında belirgin bir artışa neden oluyor.

Ayrıca bu tip bir ameliyat geçirmeyen ya da bir kilo kaybı öyküsü olmayan kadınlarda da zamanın etkisiyle kol bölgesinde göze hoş gelmeyen, estetik gözükmeyen, yılların izini tüm deformasyonuyla taşıyan bu tip sarkmaların görülmesi sık rastlanan bir durum.

Kol germe ameliyatları nasıl gerçekleşiyor?
Kol germe ameliyatları, temelde kolun iç kısmına yapılan bir kesi yardımıyla sarkık cildin gerilmesiyle gerçekleşiyor. Olası durumlarda kesi yapılmadan sadece liposuction yöntemi de uygulanabiliniyor. Ameliyat süresi sarkıklığın derecesine göre değişmekle beraber bir iki saat arasında değişiyor.

Kol germe ameliyatlarında dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?
Bu ameliyatlarda kesi izinin kalacağı yerin iyi planlanması, böylece kişinin normal hareketleriyle görünmeyecek bir şekilde konumlandırılması ameliyatın en önemli kısımlarından biri. Hastanın ameliyat öncesi, bu izin uzunluğu ve yeri hakkında bilgilendirilmesi çok önemli.

Ameliyat sonrası iyileşme süreci nedir?
Ameliyat sonrası hastalar kısa zamanda günlük işlerine geri dönebiliyorlar. Ancak Ancak spor gibi ağır fiziksel aktiviteler için yaklaşık 6 hafta kadar beklemelerini öneriyoruz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER