› 
 › 
Pudra.com 24.04.2012

Estetikten önce dikkat edilmesi gereken 6 altın kural

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte özellikle kadınları estetik telaşı sarmaya başladı. Ancak hayatınızı etkileyecek bu kararı vermeden önce dikkat etmeniz gereken önemli unsurlar var.

Yaz mevsiminin yaklaşması ile birlikte estetik operasyonlara olan ilgi de artıyor. Yaza daha formda ve biçimli girmek isteyen pek çok kişi şimdiden estetik merkezlerinin kapısını aşındırmaya başladı. Ancak operasyon kararını almadan önce dikkat edilmesi gereken önemli unsurlar var. Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel, operasyon geçirmeyi planlayanların daha sağlıklı sonuçlar alabilmesi için ameliyat öncesi dikkat edilmesi gereken altı altın kuralı sıraladı…

Estetikten önce dikkat edilmesi gereken 6 altın kural

1. Ne istediğinizi bilin ve istekleriniz iyi ifade edin

Estetik ameliyat kararı alırken kafanızın net olması gerekir. “Bana ne yapılabilir?” gibi belirsiz ifadelerle doktora başvurmayın. Sizi en çok rahatsız eden bölgenin neresi olduğunu ve nasıl bir değişiklik istediğinizi doktorunuza açıkça ifade edin. İsteklerinizi daha iyi anlatacağını düşünüyorsanız beğendiğiniz bir kişinin fotoğraflarını yanınızda getirmeniz yararlı olacaktır. Doktorunuzu iyi dinleyin, yapılacak işlemin ne olduğunu tam olarak anlamadan ameliyata girmeyin. Ameliyat sonrası yaşanan sorunların en önemli nedenlerinden birisi, hasta ile doktorun birbirlerini tam olarak anlayamamış olmalarından kaynaklanmaktadır.

2. Doğru hekime ulaşın
Doktorunuzu seçerken iyi araştırın. Göz alıcı bir web sayfası ya da basında çıkan haberlerle yetinmeyin. Eğitim aldığı kurumları, çalıştığı hastaneleri, daha önceki akademik çalışmalarını mutlaka inceleyin. Yerli ve yabancı kongrelere katılma sıklığının, bilgilerinin ne kadar güncel olduğunun bir göstergesi olduğunu unutmayın. Ama en önemlisi daha önceden ameliyat etmiş olduğu hastalardan bilgi almaya çalışın. Bir doktor için en iyi referans, tedavi etmiş olduğu hastalarıdır. Bütün bunların üstüne görüşme sırasında iyi bir elektrik de alırsanız doğru doktora ulaşmışsınız demektir.

3. Hafife almayın
Modern Plastik Cerrahide amaç hastaların en kısa sürede normal yaşantılarına geri dönmelerini sağlamaktır. Ancak bu, yapılan işlemlerin basitleştiği anlamına gelmez. Her cerrahi girişim ciddi bir işlemdir. Ters giden basit bir botoks uygulaması bile hastanın haftalarca mutsuz olmasına neden olabilir. Estetik girişimleri hafife almayın, ameliyat öncesi ve sonrası için yeterli zamanı ayırın. Estetik ameliyat öğle tatiline sığsa bile, iyileşme süreci bütün bir haftaya yayılabilir, unutmayın.

4. Duygusal sarsıntılar sonrasında ani ameliyat kararı vermeyin
Yerinde yapılmış estetik uygulamalar elbette kişilerin hayatlarını olumlu yönde etkiler. Ancak ayrılık, boşanma gibi büyük duygusal sarsıntıların hemen arkasından ani ameliyat kararları vermemek lazım. Estetik ameliyat kuaföre gitmekten farklıdır ve genellikle geri dönüşü yoktur. Duygusal bir sarsıntı süreci yaşarken ameliyat için başvuran hastalarıma, ameliyat kararlarını ruhsal dengeleri normale dönünceye kadar ertelemelerini öneriyorum.

5. Gerçekçi davranın, aşırı uçlara gitmeyin
En iyi estetik, anlaşılmayan estetiktir. Doğal sonuçları tercih edin. Unutmayın ki cerrahi ile alınabilecek sonuçların sınırlarını sizin anatomik özellikleriniz belirler. Bu sınırları zorladığınızda hem yapay sonuçlar alırsınız hem de sorun yaşama riskiniz artar. Daha büyük meme protezleri, daha kalkık burunlar, daha dolgun dudaklar beraberinde daha büyük riskleri de getirir.

6. Sonuçları koruma altına alın
Cerrahi ile alınan sonuçların korunması yine hastalara düşmekte. Ameliyat sonrası düzenli spor yapmak, dengeli beslenmek, kiloyu normal sınırlar içerisinde tutmak önemli. Cildin gençliğini koruyabilmesi için düzenli uyumak, sigara kullanmamak, güneş ışınlarından uzak durmak ve cilt bakımına özen göstermek gerekiyor. Estetik operasyonun başarısı yapılan cerrahi işlemin yanı sıra hastanın ameliyat sonrası kendine bakmasıyla da ilintilidir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER