› 
 › 
Pudra.com 23.11.2011

Kadınlarda cinsel organ estetiği

Son yıllarda vajina estetiğine olan talep oldukça arttı. Bunun birçok sebebi var. Kadınlar neden vajina estetiği yaptırıyor? Pudra.com'da.



Özellikle 30-50 yaş arası kadınlarda cinsel organlarına estetik yaptırma isteği son yıllarda yaygınlaştı. Sezaryen ameliyatı olmadan doğuran kadınlarda vajende meydana gelen yırtılmalar ve doktorların yaptığı, çocuğun kolay çıkmasını sağlayan kesiler sonucu kadın cinsel organı aşırı genişliyor ve penisin kadını hissetmesi azalıyor.

Uzun vajen dudağı kısaltılır
Başka bir durum da, genç kızlarda vajen dış dudaklarının fazla büyük olmasından dolayı dar pantolon giyememeleri ve vajen dudaklarının spor sonrası şişmesi ve ağrılı olmasıdır. Cinsel birleşme sırasında da bu uzun dudaklar vajen içine girip erkek organının girişini zorlaştırır. O nedenle 18 yaşında dahi vajen dudağı kısaltma ameliyatı yapılabilir.



Vajen genişliği cinsel tatmini azaltır
Vajen geniş olursa, ilişki esnasında içeri hava girer ve sesler çıkabilir. Bazı pozisyonlarda ise tatmin duyguları azalır. Kadının vajeni daraltıldıktan sonra cinsel hayatı tekrar keşfeden çiftler vardır. Bu nedenle aşırı vakalarda kadınların utanmayıp bir kadın doğum uzmanına görünmeleri gerekir.

Son 2 yıldır Amerika'da yaygınlaşan bir diğer yöntem de vajenin lazerle küçültülmesidir. Lazer yönteminde cinsel organa sokulan lazer ucu iç duvarları çepeçevre yakar ve 6 hafta içinde vajende yüzde 10-15'lik bir daralma meydana gelir.

Ameliyat, lokal anestezi veya narkozla uygulanır. Vakaların %70'inde sadece dış dudakları küçültmek yeterlidir. Diğer vakalarda vajen küçültülür. .

Yan etkileri
Bu ameliyatın da yan etkileri vardır. Vajen gereğinden fazla daraldığı için tekrar büyütmek gerekebilir. En kötü komplikasyon, işini bilmeyen bir cerrahın his sinirlerini de kesip vajeni tamamen hissiz bırakmasıdır. Bu feci bir durumdur ve kadın temastan artık zevk alamaz.

Sonuç olarak, vajen estetiği yaptırmadan önce iyi düşünmeniz gerekir.


Kaynak: İki Yüzlü Estetik - Dr. Ziya Şaylan


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER