› 
 › 
pudra.com 24.05.2010

Kalıcı makyajın avantajları

Kalıcı makyaj son derece doğal bir görünümle, yüzdeki kontrastları artırır, hatları belirginleştirir, bazı kusurları kapatır.

Yorgun bir günün sonunda kolay kolay silinmeyen, havuza, duşa, denize girdiğinizde bile sizi terk etmeyen, sizi her daim bakımlı kılan bir makyaj istiyorsanız en iyi seçeneğiniz uzman ellerde yapılmış kalıcı makyaj olabilir ancak...

Kalıcı makyajın avantajları

Bir hayal edin; Kendinize aynada bakacak zaman bile bulamazken hep bakımlı görüneceksiniz. Bu da, her daim bakımlı ve makyajlı olmak isteyen, gerek iş kadını gerek ev hanımları için en pratik ve fonksiyonel çözüm.

Kalıcı makyajın avantajları ve dezavantajları konusunda dermatoloji ve estetik dermatoloji konusunda aktif çalışmaları olan Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Melisa Eczacıbaşı ile görüştük.

Avantajları
- Sabah saatlerinde ayna karşısında uzun bir süre harcadığınız ve o kadar özenle yaptığınız en mükemmel makyaj bile günün sonunda bozuluyor, akıp gidiyor. Bu görüntü ise yüzünüzü bazen daha bakımsız bile gösterebiliyor. Suya dayanıklı makyaj malzemelerini tercih edenler de onları temizlemek için uzun zaman harcamak zorunda kalıyor. Oysa, ortalama 2-4 sene giden kalıcı makyaj bu sorunlarınıza derman oluyor.

- Özellikle işinin yoğunluğu ve statüsünden dolayı sürekli bakımlı görünmesi gereken iş kadınları, sanatçılar, makyözler, yakın ve uzak görme problemi yaşayanlar veya sürekli bakımlı olmaya seven kadınlar ve genç kızlar için kalıcı makyaj can kurtarıcı bir yöntem.

- Özellikle aşırı hassas cilt tiplerinde ve makyaj malzemelerine karşı hassasiyet gösterebilen cilt tiplerinde kalıcı makyaj tercih edilebilir.

- Kalıcı makyaj, kaş bölgesi için mükemmel bir seçim. Yaşla birlikte kaşlarında azalma meydana gelenler, geçirilen bir takım hastalıklar sonucu kaşlarında dökülme olanlar, yara izleri olanlar, kaşlarındaki şekil bozukluğu ve asimetrileri gidermek isteyenler için kalıcı makyaj oldukça uygun bir seçenek.

- Özellikle alt ve üst göz kapağında sürekli kalem kullananlar da tercih edebilir. Son moda ise kaş ve kirpik boyası. Ortalama 2-3 ay etkisi devam eder.

- Dudak çizgisini belirginleştirmek, dudakları daha dolgun veya ince göstermek, dudakların şekillerini değiştirmek isteyenler için de kalıcı makyaj harika bir uygulama olur. Elbette bu çok hassas bir konu olduğundan bu konuda oldukça uzman birisini bulmak gerek.

- Kalıcı makyaj ile dudak şekil bozukluklarını gidermek veya en aza indirmek de mümkün.

- Bazen yüzde gelişen çok ufak izler veya vitiligo lekelerini çok büyük olmadıkları takdirde cildin rengini tutturarak gidermek mümkün. Ayrıca özellikle meme küçültme ve ya büyütme ameliyatlardan sonra gelişen dikiş izleri de kalıcı makyajla giderilebilir.

- En önemlisi, kalıcı makyaj net olmayan yüz hatlarını belirginleştirmede birebir bir yöntem. Kaşları düşük olan, seyrek olan, şeklinde asimetri olan veya renginden memnun olmayan bir çok kişi bu konuda sürekli kalem kullanmayı zahmet kabul ettiğinden kalıcı makyaj onlar için çok pratik bir hizmet sayılır.

Akmadan, rengi solmadan, gün sonunda birbirine karışmadan yüzdeki ifadeyi netleştiren kalıcı makyajı uzman ellerde yaptırmanız şart.

Dezavantajları
- Çok sportif bir tipseniz veya bazen yüzünüzde hiçbir şekilde makyaj görmek istemiyorsanız, kalıcı makyaj sizin için çok uygun bir seçenek olmayabilir.

- Kalıcı makyaj yapmadan önce uzman kişi cilt renginiz, göz renginiz, saç renginiz ve yüz şeklinizi iyice göz önüne alarak sizin için en uygun renk ve modeli seçmelidir. Örneğin açık sarışın renkte saçları olan bir kişide kaşlar için kesinlikle çok koyu renkler veya dudak için çok koyu ve belirgin bir renk seçmemek gerekir. Aradaki tezat gözünüze çarparak sizi çok rahatsiz edecektir. Bu konuda doğru renk ve model analizi yapan uzman birisi bulmanız şart.

İyi düşünün
- Sonuçlardan rahatsızlık duymamanız ve onları sildirmek peşinde olmamanız için ilk önce bu konuda doğru karar verin ve istediğiniz renk ve şekilleri iyice belirtin.

- Enfeksiyon riski gelişmemesi için kesinlikle eğitimli, uzman kişi ve hijyenik şartlarda bu işlemi gerçekleştirin.

- Sonuç tam istediğiniz gibi olmadığı takdirde hemen sildirmeye karar verip, yanlış üzerinde yanlış yapmayın. Kalıcı makyajın rengi zaman içerisinde açılacak ve belirginliğini kaybedecektir. Bu konuda biraz sabırlı olmanızda yarar var. Ayrıca ilk dönem bakımlarını da ihmal etmeyin.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER