› 
 › 
Pudra.com 14.08.2012

Karın germe hiç bu kadar kolay olmamıştı!

Karın germe operasyonu, karın bölgesindeki fazla deri ve yağın alınarak karın ön duvarı kaslarının gerginleştirildiği bir cerrahi girişim. Karın germe operasyonu ile ilgili her şey yazımızda.

Karın germe operasyonu, diyet ve egzersize cevap vermeyen, karın ve bel bölgesindeki aşırı yağlanmayla birlikte görülen deri sarkmalarından şikayetçi kadın ve erkeklere uygulanabilen bir yöntem. Üstelik kısa sürede en çok tercih edilen estetik yöntemlerden biri oldu.

Karın germe hiç bu kadar kolay olmamıştı!

Karın germe operasyonu nasıl yapılıyor?
Abdominoplasty, diyet yaptığı halde bir türlü zayıflayamayanları büyük bir dertten kurtarıyor. İdeal bir vücuda sahip olmak isteyenler, Abdominoplasty yöntemi ile mükemmel bir görünüme kavuşuyorlar. Abdominoplasty’nin fazla yağları ve deriyi alarak ve karın duvarındaki kasları sıkılaştırarak karnın düzleştirilmesinin sağlanması ile yapıldığını vurgulayan Op. Dr. Bülent Cihantimur, “Bu operasyon karın bölgesindeki fazla deri ve yağın alınarak karın ön duvarı kaslarının gerginleştirildiği bir cerrahi girişimdir” diyor.

2 ile 5 saatlik bir operasyon ile işlemin gerçekleştiğini vurgulayan Cihantimur, kişinin durumuna ve ameliyatın uzunluğuna bağlı olarak hastanın bir veya iki gece yatması gerektiğini belirtiyor. Sedasyonla birlikte epidural anestezi şeklinde gerçekleşen işlemin ardından geçici ağrı, şişlik, acı, karın derisinde uyuşma, morluk (çürük), birkaç hafta veya ay yorgunlukları olabiliyor. 2 ile 4 hafta içerisinde işe dönmek mümkün oluyor.

Hareketli aktivitelere ise 4 ile 6 hafta veya daha fazla süre içerisinde dönülebiliyor. Yara izinin kaybolması ya da azalması 3 ay ile 2 yıl arasında gerçekleşiyor. Ayrıca enfeksiyon, deri altı kanaması (hematom), iyileşmeme sonucunda açık yara ve deri kaybı gibi risklerin bazen söz konusu olduğunu belirten Cihantimur, “O zaman belki ikinci bir operasyon ihtiyacı olabiliyor” diyor.

Abdominoplasty nedir?
Karın germe operasyonu, karın bölgesindeki fazla deri ve yağın alınarak karın ön duvarı kaslarının gerginleştirildiği bir cerrahi girişim. Karın germe operasyonu, diyet ve egzersize cevap vermeyen, karın ve bel bölgesindeki aşırı yağlanmayla birlikte görülen deri sarkmalarından şikâyetçi kadın ve erkeklere uygulanabilir. Bu operasyonlardan özellikle; çok doğum yapmaya bağlı karın bölgesi sarkıklıkları olan bayanlarla, deri elastikiyetini kaybetmiş yaşlı hastalar çok faydalanabiliyorlar.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER