› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 13.09.2013

Kırışıklarla savaşta yeni trend: Frotoks

Yaşlanma karşıtı tedavide adı yeni yeni duyulmaya başlanan, kırışıklarla savaşta oldukça iddialı olan frotoksu takdimimizdir!

Şimdilerde henüz deneme aşamasında olan, ancak kısa zamanda büyük bir patlama yapması beklenen, yaşlanma karşıtı bir uygulamayla tanıştıracağız sizleri. İsim olarak botoksa oldukça benzeyen frotoks, zehir içermeyen bir tedavi yöntemi. Frotoksu botokstan ayıran en önemli özellik de zaten bu.

Kırışıklarla savaşta yeni trend: Frotoks

Botoks tedavisini bilmeyeniniz kalmamıştır. İlk başta şaşılık tedavisinde kullanılmaya başlanan botoksun, estetikte yarattığı mucizelere hepimiz yıllar içinde şahit olduk. İstemli kaslarda geçici bir süreliğine felç etkisi yaratan botoks, mimik ve kırışıklığa neden olan kasların hareketlerini minimalize edilerek, cilt yüzeyindeki kırışık bölgelerin düzelmesini sağlıyor. Ama yine de oldukça tercih edilen bir yöntem olması, cildimize zehir enjekte ettiğimiz gerçeğini değiştirmiyor.

Frotoks nedir?
İşte frotoks bu noktada devreye giriyor. Zehir içermeyen bu yöntemde, cildinize sıvı azot enjekte ediliyor. Sıvı azotun cildinizde yarattığı şok etkiyle, kırışmalara sebep olan kasları kontrol eden sinir uçları, yaklaşık dört ay kadar devreden çıkıyor.

Frotoksun diğer kullanım alanları
Frotoksu sadece yaşlanma karşıtı bir tedavi olarak düşünmeyin, bir de ağrı alanında kullanımı var. Spor müsabakalarında darbe alan, yaralanan sporculara o an ne yapıldığını biliyorsunuzdur; uygulanan soğuk kompresle ağrının ertelenmesi sağlanıyor. Frotoksun bir diğer özelliğini aynı bu örnekteki gibi düşünebilirsiniz, frotokslu ağrı tedavisinde şok etkisiyle ağrının geçmesi amaçlanıyor.

Frotoks ve botoks karşılaştırması
Frotoksun botoksla kıyaslandığında başka bir avantajı daha var. Botoks uygulamalarında sonuç alınması için birkaç gün beklemek gerekirken, frotoksta sonuç uygulamanın hemen ardından gözle görünür bir hal alıyor.

Şunu da belirtmeliyiz ki frotoks tedavisi henüz deneme aşamasında, yani yaygın olarak kullanılmaya başlanmadı. Ancak tahminlerimize göre frotoks çılgınlığı çok yakında tüm dünyayı saracak, biz de bundan nasibimizi alacağız.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER