› 
 › 
Pudra.com 30.01.2012

Tek ameliyatla güzel bir vücut sağlıyor: Torsoplasti

Prof Dr. Akın Yücel tarafından geliştirilmiş olan "Torsoplasti" kavramı, gövdeyi oluşturan göğüs, karın, bel ve sırt bölgesindeki estetik sorunlara aynı anda çözüm üreten bir operasyon.

Meme ve karın bölgesine uygulanan estetik operasyonlar, birbirinden bağımsız operasyonlar olarak görülse de bu iki yapı, gövde estetik ünitesinin önemli parçaları arasında. Gövde yapısının bütünsel estetiği için kritik önem taşıyan bu operasyonlar çoğu zaman birbirinin tetikleyicisi de olabiliyor. Öyle ki, bu unsurlardan herhangi birine yapılan müdahale diğer yapılardaki problemlerin öne çıkmasına neden oluyor. Prof Dr. Akın Yücel tarafından geliştirilmiş olan "Torsoplasti" kavramı, gövdeyi oluşturan göğüs, karın, bel ve sırt bölgesindeki estetik sorunlara aynı anda çözüm üreten bir operasyon.

Tek ameliyatla güzel bir vücut sağlıyor: Torsoplasti

Farklı müdahaleleri bir arada toplayan Torsoplasti işleminin bazı vakalar için zorunluluk olduğuna değinen Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel, “Genelde meme ve karın ameliyatları birbirinden bağımsız işlemler olarak kabul edilirler; fakat bu iki yapı aynı estetik ünitenin bir parçasıdır. Memeler, karın ve bel bölgesi heykelcilikte torso, yani gövde olarak isimlendirilir. Sadece meme küçültüldüğünde hastaların büyük karınları daha çok ortaya çıkıyor. Sadece karına müdahale edildiğinde ise göğüslerdeki sarkmalar daha çok göze batıyor. Sırf karın estetiği yapılıp, bel oyuntusu verilmediğinde de kadınsı bir görünüm elde edilemiyor. Bu nedenle bu bölgeyi tek bir estetik ünite olarak değerlendirip ameliyatı ona göre planlamak gerekiyor” diyor.

Torsoplasti nedir?
Meme-karın ve bel estetiğinin tek bir ameliyatla gerçekleştirildiği işlemlere "Torsoplasti" adını verdiğine değinen Yücel, “Torsoplasti kapsamındaki meme estetiğinde hastanın ihtiyacına göre meme küçültme, dikleştirme, büyütme ya da büyüterek dikleştirme yapılabilir. Bu ameliyatlarda cerrahi işlemlerin yanı sıra silikon protezler, yağ enjeksiyonları ve liposucton da yapılır. Karın estetiğinde ise tam, mini ya da endoskopik abdominoplasti işlemleri yapılarak karındaki cilt fazlalığı alınır, karın yağları uzaklaştırılır, karın kasları sıkılaştırılır. High-definiton liposuction da eklenerek karına güzel ve şekilli bir görünüm kazandırılır” diyor.

Gövdede yapılan her estetik operasyon sonrasında diğer problemli bölgelerin daha da öne çıktığını anlatan Yücel: “Ancak mükemmel bir görünüm için bel estetiğine de ihtiyaç duyulabilir. Böyle bir durumda Liposuction yapılarak bel inceltilir ve bel çukuru oluşturulur. Gerekli görülürse alınan yağlar kalçalara verilerek yüksek ve çıkık bir popo görünümü de sağlanabilir. Böylece ana gövdedeki tüm yapılara müdahale edilerek çekici bir görünüm yakalanabilir”.

Kimler Torsoplasti yaptırmalı?
Sağlık durumu elveren, obez olmayan hastalara uygulanan Torsoplasti, tek seansta gerçekleştirilebilen bir operasyon olarak öne çıkıyor. Birkaç işlemin bir arada yapılması ekonomik açıdan da avantaj sağlıyor. İşlem sonrasında hastalar bir ya da iki gün hastanede kalıp bir hafta sonra günlük yaşantılarına geri dönebiliyor. Bu işlemin sonrasında hastaların görünümlerinin ve yaşam tarzlarının büyük ölçüde değiştiğini söyleyen Dr. Yücel “Torsoplasti sonrasında hastalardan tek beklenen spor yaparak formlarını korumaları ve dengeli beslenmeleridir” dedi.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER