› 
 › 
Pudra.com 15.07.2011

Çalışan kadın nasıl makyaj yapmalı?

İş kıyafetleri itibarımızı ne kadar etkiliyorsa, işe giderken yaptığımız saç ve makyaj da aynı derecede önemlidir. Peki, iş kadını nasıl makyaj ve saç yapmalı?

İş kadınlarının belki de en çok zaman geçirdikleri yer, işyerleri veya ofisleridir. Yaptıkları iş kadar, giydikleri kıyafet de önemlidir. İş kıyafetleri, iş itibarını etkileyen önemli unsurlardan biridir. Kıyafet deyip geçmemek gerekir çünkü iş kıyafetleri çalışan kişinin hem kendisine hem de karşısındaki insanlara olan saygısını gösterir. Aynı şekilde makyaj da kıyafet seçimi kadar önemli bir konudur.

Çalışan kadın nasıl makyaj yapmalı?

İşte ofiste bakımlı görünmek için yapmanız gerekenler:

Saçlar
İşyerine giderken, saçların mutlaka düzgün olması gerekir. Yoğunluktan kuaföre gidecek vaktiniz yoksa, size yakışan en doğal modeli bulup, evde kendi kendinize pratik saç modelleri yaratın. Saç düzleştirici kullanın. Saçınızın kabarmasını önleyecek ürünlerden yararlanın. Size yakışan birkaç doğal model bulduktan sonra her sabah onları uygulamak işinize gelecektir.

Saç bakımı yaptırdıktan ve sizin için en doğru saç kesimini yakaladıktan sonra, saçınıza kendi kendinize şekil vermeniz çok kolay olacaktır. Yaşlandıkça saçlar kurur ve yıpranır. Bu yüzden yaş ilerledikçe daha kısa modeller tercih edilmelidir. Kısa saçlar hem kolay şekil alır hem de insanı olduğundan daha genç gösterir.

Makyaj
Her bakımlı işkadını her sabah en az 15 dakikasını ayırdığı makyaj, iyi ve doğru yapıldığında kıyafet ve saçla bütünlük sağlar. Cilt bakımınızı düzenli yaptığınızda ve nemlendirici sürdüğünüzde, makyaj yapmak çok kolay olur. Zaten her kadın az çok makyaj yapmasını bilir. Bu yüzden aslında sürdüğünüz boya değil, cildinize yaptığınız bakım önemlidir. Çünkü sağlıklı görünen bir cilde makyaj yapmak çok kolaydır.

Doğal açık tonlar hata yapmanızı önler. Koyu ve ağır makyajlar ise işyerleri için hiç uygun değildir. Hafif kapatıcı, allık, maskara ve ruj görünümünüzü değiştirir. İşe giderken az da olsa makyaj yapmak size güven kazandırır ve işlerinizin yolunda gitmesine yardım eder.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER