› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 17.01.2017

Fırça temizleyicinizi kendiniz yapın!

Evde kolayca yapabileceğiniz doğal fırça temizleyici tarifimiz sayesinde makyaj fırçalarınızda biriken zararlı bakterilerden korkmanıza gerek kalmayacak!

Her gün makyaj yapıyorsanız fırçalarınızı sık sık yıkamanız gerektiğini bilirsiniz. Makyajda kilit rol oynayan fırçalar birkaç kullanımdan sonra bakteri birikmesine sebep olarak sivilcelere ve cilt hastalıklarına sebep olabiliyor. Kullanım önceliğine göre değişse de, yaklaşık haftada 1 kez fırçalarınızı yıkayarak bunu önlemeniz mümkün. Tabii kullandığınız temizleyici sıvının derinlemesine bir temizlik sağlaması da önemli.

Fırça temizleyicinizi kendiniz yapın

İlgili yazımız: Bu güzellik malzemelerinin temizliğine çok dikkat edin!

Fırçalarınızı bildiğimiz sıvı ya da katı sabunlarla temizlemenizde bir sakınca yok. Ama fırçalarınızın yıllara sapasağlam bir şekilde dayanmasını istiyorsanız daha nazik bir alternatife ihtiyacınız var. Pudra.com olarak önerdiğimiz nazik ama derinlemesine temizlik sağlayan tarifle kendi fırça temizleyicinizi evde kolayca yapabilirsiniz!
 

Malzemeler

1 bardak temiz su
1 yemek kaşığı bebek şampuanı
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
3 damla çay ağacı yağı
 

Yapılışı

Temiz suyun içine bebek şampuanını dökün ve karıştırın. Bebek şampuanı nazik bir temizlik sağlayacağı için seçtik, kendi yüz yıkama jelinizi de katabilirsiniz. Hindistan cevizi yağını erittikten sonra karışımın içine ekleyin. İsterseniz badem yağı ya da zeytinyağı da kullanabilirsiniz, amacımız fırça kıllarının yıpranmasını önlemek. Antiseptik özelliğiyle meşhur çay ağacı yağını da damlattıktan sonra karışımı iyice karıştırın. İşte fırça temizleyiciniz hazır!
fırça temizleyicinizi kendiniz yapın



Fırçalarınızı yıkarken öncelikle ev yapımı temizleyiciyle nazikçe ovduktan sonra temiz suyla durulayın. Düz bir yüzeye peçete veya havlu yayın, fırçalarınızı buraya yatay biçimde yerleştirin. Bu pozisyonda kurumaya bıraktığınız takdirde su fırça yapıştırıcısına ulaşmayacağı için kılların dökülmesini de önlemiş olacaksınız. Şimdi tek yapmanız gereken şey uzun ömürlü, yumuşacık ve tertemiz fırçaların keyfini çıkarmak!

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Mükemmel makyajın sırrı: Fırçalar
Makyaj fırçaları, kusursuz bir makyajın gizli anahtarlarıdır. Makyözlerin de onlarsız makyaj yapmadıklarını düşünürsek, cidden çok gerekli olmalılar.

Makyaj malzemeleri nasıl temizlenir
Sağlığımız açısından oldukça önemli olan bu konuya dikkatinizi çekiyor; makyaj malzemelerini temizleme yöntemlerini açıklıyoruz.

Doğru makyaj temizleme yöntemleri​
İster köpük ister jel formunda bir ürünle olsun, cildiniz her gün temizlenmeye ihtiyaç duyar. Peki ama doğru cilt temizleme yöntemi nasıl olmalı?

Kozmetikleri nasıl muhafaza etmeliyiz
Makyaj malzemelerimiz bizim en önemli neferlerimiz. Kozmetik ürünlerimizi doğru şekilde muhafaza etmeyi bilirsek, onlardan maksimum fayda sağlayabiliriz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER