› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 12.03.2012

Kaşların tanrıçaları

İnce kaş devri kapandı nihayet ve kalın kaşlar geri döndü. Güzel kaş deyince benim aklıma Brooke Shields ve Audrey Hepburn geliyor. Ya sizin?

Kaşların, genel görünümümüz ve güzelliğimiz üzerinde doğrudan etkisi vardır. Şurası çok net ki; bir kadının kaşları güzel değilse ve yüzüne hiç yakışmıyorsa, hiçbir zaman bütünüyle güzel olamaz. Bu yorumun fazla sert olduğunu düşünüyorsanız, şöyle yapın: Gelmiş geçmiş en güzel kadınları gözünüzün önüne getirin. Kaşlarını hayal edin. Hangisinin kaşı çirkindi?

Kaşların tanrıçaları
Brooke Shields

Evet, kaş deyip geçmemek lazım. Kaş, güzelliğimizde büyük role sahip. Ne yazık ki, birçok kadın zamanında moda diye kaşlarını incecik aldı. Ve maalesef incecik alınan kaşlar yerine gelmedi... Neyse ki bu ince kaş modası rafa kalktı da, kalın kaşlı, güzel kadınlar geri geldi. Geçmişe bakarsak, benim için kaşın tanrıçaları: Audrey Hepburn ve Brooke Shields'dir.



Brooke Shields'in cımbız eli değmemiş, doğal kaşlarına Mavi Göl filminde hayran olmuştuk. Muhteşem güzelliğine güzellik katıyordu o natürel kaşlar...

Audrey Hepburn'un kaşlarını ise fazla abartılı ve kalın bulanlar olsa da, Hepburn yüzüne çok yakışan bu kaşlarını hiçbir zaman inceltmedi.

Kült haline dönüşen Audrey Hepburn kaşlarının günümüz versiyonu-biraz daha ince versiyonuyla- Natalie Portman olabilir. Ne dersiniz?









Elbette kaş yüz şekline uygun olmalı. Herkesin kaşının kalınlığı, yüz şekliyle doğru orantılıdır. Kimine kalın değil, ince kaç yakışır ama doğal haliyle o şekildeyse. Yoksa Madonna gibi güzelim kaşlarını sonradan incecik yapmaktan bahsetmiyoruz.



Bakın, ince ama kendilerine yakışan kaşlarıyla ünlü yıldızlar:



Scarlett Johannson, Angelina Jolie, Megan Fox, Natalie Portman, Jennifer Lopez, Catherine Zeta Jones

Az önce bahsettiğim gibi, Portman'ın kaşları Audrey Hepburn'un minyatür versiyonu sanki. Megan Fox'un kaşları da oldukça ince olmasına rağmen, gözleri büyük olmadığı için ona yakışmış.

Badem gözlere kalın kaş, küçük gözlere ince kaş mı diyoruz o zaman? Sizin en beğendiğiniz kaşı güzel, kendi güzel ünlü kim?


Seren PAK


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER