› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 11.08.2016

Makyaj çantanızın demirbaşları neler olmalı?

Çantanızda ya da bavulunuzda fazla yer kapmaması için makyaj çantanızı nasıl sade ve yalın bir şekilde hazırlayacağınıza dair önerilerimize göz atın!

Makyaj ve güzellik dünyası her geçen gün daha da genişliyor, gelişiyor. Farklı işleve sahip birçok ürün çıksa da hepsine ihtiyacınızın olup olmadığını siz belirlemelisiniz. Ama makyaj koleksiyonunuz ne kadar geniş olursa olsun makyaj çantanıza atabileceğiniz malzemeler sınırlı. En çok ihtiyacınız olan, en işlevsel ürünleri bizzat seçmeniz gerekiyor. Minimal ve yalın bir makyaj çantası sizi hem ağırlıktan ve dağınıklıktan kurtaracak hem de makyajınıza ayırdığınız süreyi hatırı sayılır bir şekilde azaltacak.

Makyaj çantanızın demirbaşları neler olmalı?

Makyajınızı ofiste ya da yolda kolayca yapmanızı sağlayacak, çantanıza ya da bavulunuza rahatça sığdırabileceğiniz temel makyaj ürünleri var. Bu ürünlerle doğal ve harika görünümler oluşturabilirsiniz! İsterseniz göz farı, ruj gibi kişisel favorilerinize ağırlık vererek makyaj çantanızı geliştirmek sizin elinizde!
 

Fondöten

Hangi fondöteni seçmeniz gerektiği cilt tipinize ve ihtiyacınıza göre değişebilir. Eğer cildiniz kuruysa renkli nemlendirici, akneye meyilli ve yağlıysa kusurları kapatabilecek bir BB krem tercih edebilirsiniz. Çok yüksek örtücülüğe sahip mat fondötenleri dağıtmak daha zahmetli olacağı için elinizle sürebileceğiniz pratik bir fondöten işinizi görecek. Böylece fırça ve sünger gibi temizliğine dikkat edilmesi gereken malzemeler kullanmak zorunda kalmazsınız. Ama makyajınızı temiz ellerle yapmak için en azından yanınızda bir paket ıslak mendil bulundurmanızda fayda var!
 

Kapatıcı

Göz altı koyuluklarınızı örterek size daha canlı ve sağlıklı bir görünüm yaratacak marifetli kapatıcılar makyaj çantanızın olmazsa olmazlarından. Bunun yanı sıra şeffaf ve ince bir fondöten kullanıyorsanız sivilce ve lekeleri de yok etmeyi sağlayabilir. Kontürleme trendini uyguluyorsanız ten renginizden birkaç ton açık bir kapatıcı aydınlatıcı işlevi bile görebilir!
makyaj çantanızın demirbaşları neler olmalı

Pudra

Makyaj çantanızın en kıdemli üyesinin pudra olduğuna hiç kuşkumuz yok. Yağlı ya da kuru fark etmeden, hangi cilt tipine sahip olursa olsun çoğu kişi gün içinde makyajını pudrayla tazeleme ihtiyacı duyuyor. Yüzünüzde maske görünümü yaratmaması için örtücü ve matlaştırıcı pudralardan uzak durmakta fayda var. Transparan sabitleyici pudralar makyaj çantası için biçilmiş kaftan! Toz pudralar da çantanızın içine dağılarak bir felaket yaratabilir. İçinde pufu bulunan, kompakt pudralar işinizi kolaylaştırabilir.
 

Allık ve bronzlaştırıcı pudra

Yüzünüze biraz renk ve canlılık katma ihtiyacı hissediyorsanız makyaj çantanıza bir tane allık ya da bronzlaştırıcı atmanızda fayda var. Işıltılı allıkları seçtiğiniz takdirde cildinize kısa yoldan sağlıklı bir aydınlık katmanız mümkün. Güneş öpmüş görünümü olmadan yapamıyorsanız allık ve bronzer ikililerine şans verebilirsiniz. Cildinize en uygun bronzlaştıcıyı seçmek için 2016 yazının en yeni bronzlaştıcıları yazımıza göz atabilirsiniz.
 

Göz makyajı

Bakışları sadece birkaç saniye içinde canlandıran mucize ürün maskara, makyaj çantanızın belki de en marifetli üyesi. Birkaç kat maskarayla göz makyajınızı tamamlamlayıp harika görünmeniz mümkün ama kalıcı bir göz kalemini de kendinizi şımartmak istediğiniz günlere özel bir bonus olarak saklayabilirsiniz. Eğer gözlerinizde kahverengi gibi yumuşak renkleri seviyorsanız göz kaleminizi aynı zamanda kaş şekillendirme için kullanmaya ne dersiniz? Likit eyeliner gibi aceleye getirilmeden, sabit bir elle sürülmesi gereken ürünleri pas geçmenizi öneririz.
Makyaj çantanızın demirbaşları neler olmalı?

Dudak makyajı

Makyajın bir bütün haline gelmesi için son adım olan dudak makyajı için tercih edebileceğiniz birçok opsiyon var. Stilinizi en iyi ifade eden renklerden, sıklıkla kullandığınız ürünlerden şaşmamakta fayda var. Belki de şeffaf bir gloss ya da nemlendirici balm sürmek sizin için yeterli olacak ya da iddialı bir mat ruj tercih edeceksiniz. Hangisini seçmeniz gerektiği tamamen size kalmış!
 

Oje

Ojenin gücünü küçümsemeyin, acil durumlarda günün kurtarıcısı olacak! Önemli bir toplantıdan önce kazara bozulan manikürünüz ya da tırnaklarınıza bakım yapmaya vaktinizin kalmadığı yoğun günlerde imdadınıza yetişeceğine hiç şüpheniz olmasın. Nude renkli, opak bir oje her duruma ayak uydurması bakımından işinize oldukça yarayabilir.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Gündüz makyajınızı kolayca gece makyajına çevirin
Akşamki randevunuza yetişebilmek için makyaj yapmaya ayıracak zamanınız yok mı? Gündüz makyajınızı kolayca geceye uygun bir hale getirmeye ne dersiniz?

Sabahları zaman kazandıran pratik makyaj önerileri
'Vakit nakittir' deyişini yaşam stili olarak benimsediyseniz, kısa yoldan bakımlı görünmenizi sağlayacak pratik makyaj önerilerimize mutlaka göz atın.

Makyaj Artisti Rıfat Yüzüak'tan pratik makyaj önerileri
Max Factor Makyaj Artisti Rıfat Yüzüak, sezonun makyaj trendlerini ve her kadının bilmesi gereken makyaj tekniklerini Pudra.com okuyucularıyla paylaştı.

Tırnak süslemeyi kolaylaştıracak ipuçları
Rengarenk nail art modellerini uygulamak istiyorsunuz ama zamanınız mı yok? Önerilerimizle tırnak süslemeyi kolaylaştırabilirsiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER