› 
 › 
17.10.2017

Makyaj fırçaları nasıl temizlenmeli?

Makyaj fırçanızın temiz olması için yapmanız gerekenler Pudra.com'da.

Makyaj yaparken en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri de fırçaların temizliği. Eğer fırçalarınızı temiz tutmazsanız, kullanılan renkler karışır ve makyajınızdan istediğiniz sonucu elde edememiş olursunuz. Son zamanlarda göz makyajında trendin rengarenk olduğunu düşünecek olursak renklerin birbirine karışma olasılığı daha da artıyor.

Makyaj fırçaları nasıl temzilenmeli?

Bir diğer yandan, cildiniz sivilceli ise aynı fırçayı bir kez daha kullandığınızda sivilcenin tekrar çıktığını göreceksiniz. Sivilce konusunda cildinizi temiz tutmanız gerektiği kadar makyaj fırçalarınızı da temiz tutmalısınız.

Makyaj fırçalarının uzun ömürlü olması için temizliği çok önemlidir. Birçok kişi su, sabun hatta bebek şampuanıyla yıkadığını söylese de solüsyon kullandığınızda arasındaki farkı göreceksiniz. Aynı zamanda, solüsyonlarda bulunan antiseptik özellik sayesinde fırçalarınız daha iyi temizlenir. 

Unutulmaması gereken bir durum ise makyaj fırçası için doğru parçaları tercih ettiğinizde maliyeti yüksek ürünler olması. Eğer su ile yıkarsanız, birkaç temizleme sonrasında dökülmeye, formu değişmeye başlayacaktır. Bu tarz sorunlarla karşılaşmamak için iyi bir fırça edindiğiniz zaman mutlaka yanında solüsyon da edinin.

fırçaMakyaj fırçası solüsyonla nasıl temizlenir?
  • Bir kabın içine solüsyondan az miktarda koyun.
  • Fırçayı batırın ve dairesel hareketlerle solüsyonun içinde karıştırın.
  • Peçete ya da temiz bir bezin üzerinde fırçayı gezdirerek temizleyin.
  • Temizlediğiniz fırçaları kağıt havlu üzerine dizip tamamen kuruması için bekletin.  
  • Fırçanızı bu işlemden hemen sonra, tamamen kurumadan kullanmayın. Tam anlamıyla kuruması için ertesi güne kadar beklemeniz doğru olur. Bu işlemi tüm fırçalarınıza uygulayabilirsiniz.



Konuyla ilgili diğer yazılarımız

Mükemmel makyajın sırrı: Fırçalar
Makyaj fırçaları, kusursuz bir makyajın gizli anahtarlarıdır. Makyözlerin de onlarsız makyaj yapmadıklarını düşünürsek, cidden çok gerekli olmalılar.

En gerekli makyaj fırçaları
Kusursuz makyajın sırrı kullanılan malzemelerde ve makyaj fırçalarında yatıyor… Peki, en temel ve gerekli makyaj fırçaları hangileri?

Hangi maskara fırçası kirpiklerinize daha uygun?
Maskarasız dışarı çıkmam diyenlerden misiniz? Göz ve kirpik yapınıza en uygun maskara fırçasını bulmanın yolları Pudra.com'da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER