› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 27.08.2013

Makyaj malzemeleri nasıl temizlenir?

Makyaj yapmayı seviyoruz; ama iş makyaj malzemelerini temizlemeye gelince bir hayli tembel davranıyoruz. Sağlığımız açısından oldukça önemli olan bu konuya dikkatinizi çekiyor; makyaj malzemelerini temizleme yöntemlerini açıklıyoruz.

Güzel görünmek için yapmadığımız şey yok... Çoğu sabahlar uykumuzdan feragat etmemiz gerekse bile erkenden uyanıp makyajımızı yapıyor, vakit yoksa rujumuzu arabada sürebiliyoruz.

Makyaj malzemeleri nasıl temizlenir?

Bir kadın olarak ne kadar bakımlı dolaşırsak o kadar mutlu oluyor, güzellik rutinlerimize yıllar içinde yenilerini ekliyoruz. Ama bir noktayı genellikle atlıyoruz: temizlik! Makyaj yaparken kullandığınız malzemelerin temizliği, en az makyajınız kadar önemli! İşte bu yüzden makyaj malzemelerini en doğru temizleme teknikleri yazımızda gizli!

Makyaj fırçaları
Mükemmel makyaj için mükemmel makyaj fırçalarına sahip olmak gerek. İyi makyaj fırçalarının da çok uygun fiyatlara satılmadığını gayet iyi biliyoruz. Hatırı sayılır fiyatlara satın aldığınız makyaj fırçalarını daha uzun süre kullanmak için, onlara hak ettikleri özeni göstermelisiniz.

Haftada ya da en geç iki haftada bir antibakteriyel el sabunu ya da özel fırça temizleme solüsyonluyla yıkayacağınız fırçalarınız, uzun yıllar sizinle olacaktır. Fırçanızı ılık su altında, kıllarına avucunuzun içiyle nazikçe masaj yaparak yıkayın. Düz bir zemin üzerinde, örneğin masada, fırçanın ucu boşluğa gelecek şekilde kurutun. Böylece fırçanızın şeklinde kurumadan kaynaklı bir deformasyon yaşanmayacaktır.

Makyaj süngerleri
Bakteriler için eşi bulunmayan bir cennnet olan makyaj süngerleri, görüntülerinin aksine hiç de masum değiller. Bir makyaj süngerini aylarca, yıllarca değiştirmeden kullananlar olduğunu biliyoruz. Oysa cildinizdeki birçok problemin kaynağı olabilecek süngerleri mutlaka haftada bir temizlemelisiniz. Makyaj fırçalarını temizlemekte kullanacağınız yöntemi süngerleri temizlemede de kullanabilirsiniz. Bütün bunların haricinde, düzenli olarak temizleseniz bile, makyaj süngerlerinizi 6 aydan fazla kullanmamanızı öneririz.

Cımbız ve kirpik kıvırıcı
Makyaj malzemelerini temizlerken cımbız ve kirpik kıvırıcıları çoğunlukla ihmal ediyoruz. Oysa onları da düzenli olarak temizlemeli ve üzerindeki mikroplardan, kalıntılardan arındırılmalıyız. Temizleme sıklığınızı kullanma sıklığınıza bağlı olarak değiştirebilirsiniz. Fırça temizleme solüsyonunu sürdükten sonra, cımbızı veya kirpik kıvırıcıyı temiz bir bezle nazikçe silebilirsiniz.

Makyaj çantaları
Makyaj malzemelerimize ev sahipliği yapan makyaj çantaları oldukça çabuk kirlenir. Ayda ya da iki ayda bir, içindeki tüm malzemeleri çıkarıp makyaj çantalarınızı iyice temizlemelisiniz. Bunu en basit ve çabuk şekilde antibakteriyel ıslak mendilleriyle yapabilirsiniz. Çantanızın içine dağılan tüm makyaj artıklarını temizlemenize yardımcı olacak antibakteriyel ıslak mendiller, aynı zamanda çantanın içindeki bakterilerden kurtulmanıza da yardım edecektir.


EN ÇOK OKUNANLAR
avon anew hydro advance nemlendirici krem kadin bakim guzellik
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER