› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 11.12.2009

Mükemmel makyajın ilk adımı: Fondöten

En başarılı makyaj, içinizdeki gerçek kadını ustalıkla ortaya çıkaran tonlamalardır.

İZLE: FONDÖTEN ALIRKEN NASIL DENENİR?👇 
İyi bir makyaj, derinlerde var olan özgün ifadenizi vurgular, küçük eksiklikleri düzeltir ama abartıdan uzak durur.

fondoten çeşitleri, fondöten nasıl sürülür, fondöten renkleri, fondoten kullanımı, yağsız fondötenler

Makyaj yapmak adeta büyülü bir törendir. Özenle yapılan bir makyaj sonrasında aynada gördüğünüz o kadın, içinizdeki gerçek dişinin ta kendisidir. İfade etmeye fırsat bulamadığınız tüm duygularınız, makyajla yeniden keşfedilmiş ve özgür bırakılmıştır!

Önce fondöten
Fondöten makyaj için her açıdan uygun bir zemin hazırlar. Yüzün renk ve yapı kusurlarını örter, yumuşak ve pürüzsüz bir fon oluşturur. Ayrıca makyajı tutar, netleştirir ve bozulmadan korunmasını sağlar. Fondöten üzerine makyaj yapıldığı zaman, kullanılan tüm renkler, çizgiler ve gölgeler üçüncü bir boyut ve anlam kazanır.

Cildin kuru, yağlı veya hassas oluşuna göre farklı fondötenler kullanılır. Makyajın umulan sonucu vermesi için, cildin hem yapısına hem de rengine uygun bir fondöten seçilmesi gerekir. Bu da pek kolay bir iş sayılmaz. İnsan bazen yanlış ürünler alıp, ziyan etmek zorunda kalabilir.


Fondöten seçimi
Cilt rengi
Fondöten seçmek için, cildinizin rengini bilmelisiniz. Cildinizin rengini gün ışığında ve yüzünüzde makyaj yokken inceleyin. Cilt rengini tarif etmek için belli terimler vardır. Fondöten renkleri bu renk sınıflandırmasına göre seçilir:
- Porselen (soluk ve açık renk)
- Pembe (pembe-kırmızı)
- Buğday ( sarı-altın rengi, hiç kırmızılık yoktur)
- Zeytin ( yeşilimsi-küllü renk)

Fondöten rengi
Cildinizin rengini sevseniz de sevmeseniz de onu fazla değiştiremezsiniz. En iyisi onu sevin ve kabullenin. Fondöten seçerken de, renkleri el bileğinizin iç yüzünde deneyin. Yüze en yakın renk bu bölgedir. Denediğiniz renge mutlaka gün ışığında da bakın.


Cildin yağlı, kuru veya hassas olması kullanılacak makyaj ürünlerini çok etkiler. Cilt tiplerine göre değişik yapıda fondötenler önerilir.

Yağ bazlı fondötenler
Kuru ciltler için çok idealdir. Bu tip fondötenlerde renk pigmentleri yağ içinde bulunur. Mineral yağları, bitkisel yağlar veya lanolin içerirler. Yağ bazlı fonfötenin kıvamı kalın ve adı üstünde yağlıdır. Genelde krem formunda olurlar. Yağ bazlı fondötenler son derece dayanıklıdırlar. Uzun süre silinmeden ve rengi bozulmadan ciltte kalırlar.

Su bazlı fondötenler
Kuru ve normal ciltler için uygun fondöten tipidir. Ürünün içindeki su oranı fazla, yağ miktarı azdır. Renk pigmentleri yağın içindedir. İçindeki yağ az da olsa, akneli ve yağlı ciltler için bu fondöten tipi uygun değildir. Cildi parlak gösteren bu ürünler sıvı formda satılır.

Pudra bazlı fondötenler
Normal ve hafif yağlı cilde sahip olanlar tercih edebilirler. Sıkıştırılmış pudradan yapılırlar. Cildi mat bir şekilde kapatırlar. Ürün sürülürken krem izlenimi verir. Ancak daha sonra kuruyarak pudraya dönüşür. Bu tür fondötenler, normal, karma ve az yağlı ciltlerde kullanılabilir.

Yağsız fondötenler (oil-free)
Yağlı ve akneli ciltlere önerilir. Bu ürünlerde kesinlikle bitkisel ve mineral yağlar kullanılmaz. Sürülüşü de çok kolaydır. Ancak kalıcılık süresi yağda eriyen pigmentler kadar uzun değildir.

Susuz fondötenler (water-free)
Özel durumlarda kullanılır. Bu tip fondötenlerde su bulunmaz. Bu nedenle suda erimez ve akmaz. Yıkamakla veya terlemekle çıkmaz. Özel temizleyiciler kullanmak gerekir. Susuz fondötenler, özellikle vitiligo, varis, leke gibi cilt bozukluklarını kapatmak için kullanılır. Sürüldükten sonra renk değiştirmez.



Güneşten korunma
Tüm fondöten çeşitlerinin güneşten koruma faktörlü olanları da vardır. Bunları tercih edebilirsiniz. Böylece yüzünüz pürüzsüz gözükürken, güneşten de korunmuş olur.

Fondöten seçimini şansa bırakmayın
- Cildiniz yağlıysa, mat fondötenleri tercih edin. Çünkü yağlı ciltler bir süre sonra parlamaya başlar.
- Şeffaf fondötenlerde az miktarda yağ bulunur. Genellikle içine nemlendirici ilave edilir. Bu tip fondötenler nemi ve yağı arttırır. Kuru ciltliler, bu ürünleri rahatlıkla kullanabilirler.
- Sivilceli ciltler için kurutucu özelliği olan fondötenler de üretilmektedir. Akneli cilde sahip olanlar mutlaka bu özel ürünleri kullanmalıdırlar. Örneğin Shiseido'nun "Pureness" serisi...


Fondöten sürerken
Fondöten kullanmadan önce cilt çok iyi temizlenmeli ve uygun bir nemlendirici sürülmelidir. İyi bir nemlendirici, fondötenin düzgün yayılmasını sağladığı gibi daha sonra makyajın temizlenmesini de kolaylaştırır.

Fondöten, ıslak bir süngerle veya parmakla, boyundan veya dekolteden alna doğru sürülür. Krem fondötenler (yağ bazlı) elin dış yüzeyine, sıvı fondötenler (su bazlı) avuç içine konulur. Sonra da aşağıdan yukarıya doğru, dudak ve gözkapakları dahil olmak üzere, bütün yüze düzgün ve eşit bir şekilde yayılır. Son olarak, saç diplerinde, kaşlarda ve burun kenarlarındaki fondöten kalıntıları dikkatle temizlenir.









POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER