› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 27.01.2012

Renkli nemlendirici mi, fondöten mi?

Makyajı fazla sevmiyor ama makyajsız da kalmak istemiyorsanız, renkli nemlendiriciler en büyük kurtarıcınız olabilir. Peki, bu renkli nemlendiricilerin fondötenden farkı ne?

Fondöteni hepimiz biliyoruz, renkli nemlendiricileri de kullanmasanız bile duymuşsunuzdur. Peki, bu iki kozmetik ürününün birbirinden farkı ne?

Renkli nemlendirici mi, fondöten mi?

Renkli nemlendirici=doğallık+ tazelik+ ışıltı
Adından da anlaşılağı gibi, renkli nemlendiricilerin cildi nemlendirme kapasitesi daha yüksektir. Renkli nemlendirici, cildi gün boyu nemlendirirken renklendirir ama cildi yoğun şekilde kapatmadığı için cilt nefes alır, gözenekleri kapanmaz. Renkli nemlendirici doğallık sağlar, cilde sağlıklı ve taze bir görünüm verir. Bu yüzden makyajsızken bakımlı görünmek isteyenlerin tercihidir. Elbette nemlendirici cilt tonunuzla birebir olmalıdır yoksa maske gibi durur.

Renkli nemlendiriciler, makyaja yeni başlayan gençler için de idealdir. Çünkü daha doğal bir görünüm sağlar. Ayrıca renkli nemlendiriciler cildin nemini artırdığı için, kuru cilde sahip olanlar için iyi bir seçimdir.

Fondöten=kapatıcılık+ yoğunluk+ pürüzsüzlük
Fondöten, yağlı ve yağsız olma özelliğine göre ayrılır. Yağsız fondötenleri, sivilce sorunu yaşayanlar ve cildi yağlı olanlar rahatlıkla kullanabilirler. Cildinde leke olanlar ya da pürüz olanlar kapatıcılığı yoğun olduğu için fondöten tercih etmeliler.

Fondöten daha yoğun bir ürün olduğu için cilde iyice yedirilerek kullanılmalıdır. Fazla miktarda sürülmemelidir yoksa cilt bunu kusar ve hoş bir görüntü olmaz. Günlük kullanımda renkli nemlendirici, daha özel durumlar için fondöten kullanmak doğru olur.

Piyasadaki renkli nemlendiriciler ve fondötenler çoğunlukla SPF içeriyor. Mutlaka güneş koruma faktörlü olanları seçin.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER