› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 27.06.2014

Ülkelerin farklı güzellik algıları

Güzellik anlayışı kişiden kişiye olduğu kadar ülkeden ülkeye de değişiyor. 24 yaşındaki Amerikalı gazeteci Esther Honig'in yaptığı ilginç çalışma dünyadaki güzellik algılarının farklılığını ortaya çıkardı.

Güzellik dünyasında neyin "güzel" olduğunu trendler belirliyor olsa da temeldeki algı hep aynı kalıyor. Hangi ten ya da far renginin daha güzel göründüğüne, nasıl bir makyajın daha hoş durduğuna dair düşünceler trendlerden bağımsız olarak şekilleniyor. Kısacası güzellik anlayışı, kişilerin ve ülkelerin güzellik algısıyla da şekilleniyor. İşte son günlerde yapılan bir çalışma tüm bu güzellik anlayışındaki farklılıkları gözler önüne serdi.

Amerikalı gazeteci Esther Honig, ülkelerin bu güzellik anlayışlarındaki farklılıkları göstermek için ilginç bir çalışmaya imza attı. Dünyadaki farklı güzellik algılarını konu alan bu çalışmayı yakında görmek için galerimize tıklayın.


Esther Honig kendi fotoğrafını 27 farklı ülkeden designer'lara gönderdi. Designer'lara fotoğrafı kendi ülkelerinin standartlarına göre photoshop'la düzenlemelerini ve kendi moda dergilerinin kapaklarındaki kadınlara benzetmelerini istedi. Ortaya çıkan çalışma ise oldukça şaşırtıcı. Kimi ülkelerden oldukça abartılı makyajların kullanıldığı çalışmalar gelirken, kimisinden de tamamen doğal çalışmalar geldi. Bunun yanında ülkeler arasında bazı benzerlikler de ortaya çıktı, özellikle renkli göz ve açık renk ten çoğu ülkenin güzellik anlayışında kendine yer buldu.

Esther Honig, bu çalışmasının aslında herkes için çok fazla şey anlattığını ve farklı ülkelerle devam edeceğini söylüyor.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2