› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 15.11.2013

Ünlü makyaj sanatçısı Hamiyet Akpınar ile makyaja dair her şey

Hamiyet Akpınar'la yılın makyaj trendlerini, en iyi makyaj malzemelerini, makyaj yaparken yapılan hataları ve makyaja dair merak ettiklerimizi konuştuk.

İZLE: ISLAK GÖRÜNÜMLÜ YAZ MAKYAJI👇 
Moda çekimlerinin ve dergilerinin vazgeçilmez makyaj sanatçılarından birisiniz. Sizin makyajla ilgili hikayeniz ne zaman başladı?

Ünlü makyaj sanatçısı Hamiyet Akpınar ile makyaja dair her şey
Michael Kors 2014 Bahar Koleksiyonu makyajı
Getty Image Türkiye

1988'de LCC sanat kursunun makyaj bölümüne gittim. Bir süre kuaför salonunda çalıştım. 15 yıldır da sadece çekimlerde makyaj yapıyorum. Ağırlıklı olarak moda fotoğraf çekimlerini tercih ediyorum. Moda sürekli değişiyor. Bu yüzden farklı makyajlar yapabiliyorum bu da mesleki açıdan çok motive edici benim için.

Size makyaj konusunda bugüne kadar neler/kimler ilham verdi?
Hollywood'un ikonik kadınları her zaman ilham kaynağım oldu. Meslek hayatımın başlarında, makyaj markalarının sezon koleksiyonları ve fotoğrafları ilham vericiydi. Ünlü isimleri sürekli takip ediyorum. Ajda Pekkan’ın birçok kişiye ilham verdiğini gördüm. Madonna her zaman beni etkiliyor. Şimdilerde ünlü markaların sezon trendlerini takip etmek bana hep ilham veriyor.

Makyajda olmazsa olmaz şey nedir sizce?
Bence makyajın olmazsa olmazı tendir. Sağlıklı ve güzel görünen bir ten tek başına yeter. Bir de rimel bence çok önemli.

Sezonun en çok öne çıkan makyaj trendleri neler?
2014 kış makyajı oldukça renkli, gözlerde kızıl ve mürdüm gölgeler var. Dudaklar hiç olmadıkları kadar renkli. Kırmızı, bordo ve mor renkli rujlar artık günlük hayata kadar girmiş durumda.
Doğal sevenlere, pembe yanaklar, gülkurusunun açığı yani dudak rengi dediğimiz rujlar dikkat çekiyor..

Eyeliner severler bu sezon gündüz gece rahatça kullanabilirler çünkü çok moda.

Ve gri, gümüşten granite tüm tonları ile geri geldi. Ama gri tonları ile gölgeli göz makyajı yapanlar, dudaklarına daha pastel bir ruj sürmeliler.

Dudakları ön planda tutmak isteyip gündüz kırmızı, bordo ya da mor ruj sürenlere önerim, gözlerine çok makyaj yapmamaları yönünde. Koyu renk rujlarla gece kalın eyeliner veya ışıltılı farlar güzel oluyor. Tabii keskin allıklar da sürebilir. Ama bu tür gece makyajının biraz iddialı olabileceğini unutmamak lazım.

Siz bu trendlerden hangilerini daha fazla kullanıyorsunuz?
Ben genelde konsepte göre her türlü makyajı yapıyorum ama bugünlerde dudak ağırlıklı makyajları yapmayı seviyorum.

Sizce kadınların makyaj çantasında mutlaka olması gereken makyaj malzemeleri hangileri?
Kadınların makyaj çantasında mutlaka olması gereken malzemeler kişiye göre değişir. Mesela soluk tenli kişiler ya allık (terracotta) ya da renkli ruj taşımalılar. Cildi yağlı olanlar pudra taşır. Kaşına takık olanlar ise kaş kalemi taşıyor. Ben mutlaka dudak nemlendiricisi taşırım. Sonuçta mutlaka olması gerekenler kişinin ihtiyacına veya neye takıntısı olduğuna bağlı biraz.

Hemen tüm markaları birebir denemiş bir uzman olarak hangi markanın hangi ürününü daha çok beğeniyorsunuz? Bununla bağlantılı olarak kendi makyaj çantanızda yıllardır hiç vazgeçmediğiniz ürünler ve markaları neler?
Benim profosyonel hayatımda kullandığım ve vazgeçemediğim markalar Mac, Nars, Make up Forever. Bu markaların tüm ürünlerini çok iyi tanıyorum ve seviyorum.

Mac'in farları, allıkları, rujları ve fırçaları çok iyi.
Nars'ın fondötenlerini, allıklarını ve rujlarını seviyorum.
Make Up Forever'ın HD serisini çok seviyorum, Aqua serisi de çok başarılı ve kalıcı.
Diğer markalardan Bobbi Brown'un fondötenleri ve krem farları çok güzeldir.
Christian Dior’un farları ve rujlari güzel. Lancome rimelleri efsanedir. Armani'nin fondötenlerini çok beğenirim. Guerlain’in terracotta'sı da bir klasiktir. Shiseido'nun ten makyajı ürünleri (özellikle yağlı ciltler için) ve krem farları süperdir. YSL'nin concealer'i çok iyidir.
Yanlış anlaşılmasın, bu markaların sadece bu ürünleri güzel demiyorum. Genel olarak A kalite markalarda tüm ürünler ortalama olarak benzer güzellikte. Bunlar sadece benim şahsi favorilerim.


Türkiye’de kadınların yaptığı en büyük makyaj hataları neler?
Gözlemlediğim kadarıyla eskisi kadar olmasa da hala bazı hatalı uygulamalar yapıyoruz. Öncelikle şunu söylemek isterim, bana göre en büyük hata kişinin yapamadığı şeyleri uygulamaya çalışması. Mesela eyeliner veya kalem çekemiyorsa, kesinlikle çekmemeli; kırmızı ruju iyi süremiyorsa dudakları müsait olsa bile bence sürmemeli. Beceremediği halde gözlerine farla gölgeler yapmaya kalkmamalı kadınlar.
Ben artık makyajda çok kuralcı olmamak gerektiğini düşünüyorum çünkü insanlar kendini iyi hissetmek için makyaj yapıyor. Gözleri mavi veya yeşil olan bir kadın aynı renk kalem veya farla makyaj yaptığında; gündüz vakti kırmızı ruj sürdüğünde ya da gözü küçük olduğu halde göz içine siyah kalem çekince kendini iyi hissediyorsa, bence o doğru bir makyaj oluyor artık.

Ama özel olarak kadınlar ne tür hatalar yapıyor derseniz en fazla hatayı gündüz makyajlarında görüyorum. Ten rengi açık olduğu halde, teninden daha koyu fondöten veya pudra kullananlar var. Gündüz vakti çok pırıltılı, simli makyajlar yapanlar var maalesef. Gölgeleme tekniklerini sert şekilde uygulayanları da görüyorum. Benim gözümü çarpan en büyük hatalar bunlar.

Hataları konuştuk, şimdi sıra doğrularda. Hangi konuda iyiyiz sizce?
Makyaja meraklı olan kadınlar kendilerine ne tür makyaj yapmaları gerektiğini araştırıyorlar, öğreniyorlar ve yetenekleri ölçüsünde de uyguluyorlar. Bu konuda profesyonel makyaj markaları, makyajı öğrenmek isteyenlere çok yardımcı oluyor. Belli bir ücret karşılığında, onlar için en iyi makyajı en uygun malzemelerle uygulamayı öğretip, ödedikleri ücret karşılığında makyaj malzemeleri almalarını sağlıyorlar. Kendine ne tür bir makyajın yakıştığını öğrenmek isteyenlere tavsiye ederim.

Kadınlar arasında efsane bir söz var, “çok iyi makyaj taşıyor” diye. Sizce ne tür bir yüz iyi makyaj taşıyor?
Çok iyi makyaj taşımak demek kişinin yüz hatlarının makyaja müsait olması demek. Mesela, elmacık kemiği çıkık, kaş-göz mesafesi orantılı, dudakları ortalama irilikte olan bir yüzü her türlü makyajı taşıyan ideal bir yüz olarak değerlendirebiliriz. Ama makyajı iyi taşımak, bazen de kişilikle alakalı. İncecik dudakları olduğu halde kırmızı bir ruju harika bir şekilde sürüp, kendine yakıştırıp özgüvenle geziyorsa bence bu da makyajı iyi taşımak anlamına geliyor.

Bugüne kadar makyaj yaptığınız ünlüler arasında makyajı en iyi taşıyan kişiler kimlerdi?
Benim çalıştığım isimler arasında ilk aklıma gelenler Ebru Gündeş, Bade İşcil, Tuğba Ünsal, Naz Elmas, Hadise, Tülin Şahin, Serenay Sarıkaya,Tuba Büyüküstün. Hepsi makyajı çok güzel taşıyorlar.

Çok teşekkür ederiz. Makyaj konusunda çok şey öğrendik.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER