› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 19.06.2014

Yaz makyajı nasıl yapılır?

2014 yazının makyaj trendleri nelerdir? Gelin makyajı nasıl olmalı? Kırmızı ruj nasıl seçilir? Makyaj Artisti Ahu Aydemir Yüksel sorularımızı yanıtladı.

Sıcak havalar bastırdıkça nasıl makyaj yapacağımızı şaşırıyoruz. Bizi bunaltmayacak, hem enerjik hem de doğal gösterecek bir makyaj istiyoruz. Siz de bizim gibi düşünüyorsanız, makyaj artisti Ahu Aydemir Yüksel'in uygulama önerilerini okuyun ve 2014 yazının favori renklerini makyaj çantanıza ekleyin deriz.

Yaz makyajı nasıl yapılır?
 

2014 yaz makyajı trendleri nelerdir?


Bu yaz kadınlar her zamankinden daha doğal. Yani yoğun göz makyajlarını seven ve uygulayan kadınlar için bu, kötü bir haber olabilir. Artık tüm dünyada makyaj trendleri doğallığı savunuyor. Fondötenler anlaşılmayacak kadar doğal uygulanıyor. Mesela gündüz, alışverişe giderken ya da bir arkadaşımızla biraz laflamak için buluştuğumuzda sağlıklı ve canlı görünüm için, sade bir göz makyajı ve pastel tonlarda pembe allıkla yüzünüzü renklendirmeniz yeterli. Dudaklarınıza renksiz bir parlatıcı sürebiliriz. Gece organizasyonları için gözlerinize net bir eyeliner çekebilir, dudaklarınızda sıcacık ve romantik kırmızıları tercih edebilirsiniz.

Bu yaz yazın ve güneşin temsilcisi olan sıcak ve buğulu toprak tonları gözlerde ağırlıklı olarak kullanılıyor. Gözleriniz kahverengiyse uçuk pembeleri, pudra tonlarını ve içinde kızıllık olan tonları tavsiye ederim, bu renkler göz renginizin daha yeşile dönük görünmesini sağlayabilir. Aynı zamanda bu yaz, düğünlerde buğulu ve etkileyici bakan gözlerle karşılaşmanız da mümkün.

Bu sezon gözlerde net ve iddaalı “eyeliner”lar da çok moda. Sakın, “Ben eyeliner çekmeyi beceremiyorum.” diye üzülmeyin. Artık tüm profesyonel markaların da kolay kullanım için ürettiği fırçalı modeller ülkemizde satılıyor. Bunlardan herhangi birini satın alarak, daha usta eyeliner kullanmak için evde denemeler yapabilirsiniz. Ama tabii konu gelin makyajı olunca, benim önerim, kendinizi konusunda teknik bilgiye sahip bir “make-up artist”e emanet etmeniz.
 

Siz bu trendlerin en çok hangilerini uyguluyorsunuz?


Bana en çok sorulan soru, kırmızı rujla ilgili oluyor. Kırmızı ruj kullanılması zor ama bir o kadar da etkileyici. Bence her zaman bir kadının makyaj çantasında kendisi için seçtiği, doğru kırmızı tonda bir ruj bulunmalı. Kadınlara ufak bir tüyo vermek istiyorum. Kırmızı ruj seçerken, ten ve damar rengimize uygun, mavi ya da turuncu bazlı bir kırmızı ton olmasına dikkat etmeliyiz. Aksi takdirde, istediğimiz etkileyici görünüme sahip olamayız. Bunu ilk defa duyan kadınlar için biraz detay vereyim.

Rujda doğru kırmızı tonu nasıl belirlenir?
  • Bileğinizin iç tarafındaki damarların rengine bakın.
  • Damar renginiz mavi ise cilt tonunuz soğuktur
  • Damar renginiz yeşil ise sıcak bir cilt tonuna sahipsiniz demektir.
  • Soğuk cilt tonuna sahip olanlar için en uygun mavi; mavi-kırmızı, mavi-pembe gibi soğuk tonlardır.
  • Sıcak cilt tonuna sahip olanlar içinse turuncu baz tonuna sahip kırmızı, bakır gibi daha sıcak tonlar daha uygundur.

Bu seçimi doğru ve bilinçli yaparsak, gece katıldığımız bir davette birçok kişinin gözlerini üzerinizden alamayacağını söyleyebilirim. Bence denemeye değer!
 

2014 Yaz gelin makyajı trendleri ve renkleri nelerdir?


Bu yıl yine kır düğünleri oldukça revaçta. Kır düğünü gelini olacaksanız, tercihinizi her zaman toprak ve pudra-pembe tonlarından yana yapmalısınız. Ama bu renklerin tonu da ten ve göz renginize uygun olmalı. Unutmayın, sıcak renkleri seçerseniz güneşin enerjisini üzerinizde taşıyabilirsiniz. Kır düğünlerinde doğa manzaraları ve yeşil fonlar ağırlıkta olacağı için dudaklarda pembenin her tonu güzel görünür. Daha çarpıcı görünmek isteyenler romantik kırmızıları tercih edebilir. Fakat artık çoğumuz biliyoruz ki, yüzümüzde her zaman bir başrol oyuncusu olmalı. Örneğin, dudaklarınızı romantik bir kırmızı ile renklendirdiyseniz, gözler ve yanaklar mutlaka uçucu tonlarda boyanmalı. Bu renkleri, makyaj artistinizin tavsiyeleriyle de seçebilirsiniz. Çünkü ten ve saç renginiz de renklerin görünümünü etkileyecektir.

Bunların dışında, “smokey” makyajları seven ya da büyük göz kapaklarına sahip olan gelin adaylarının, beğendikleri göz makyajı örneklerini makyaj provasında paylaşmalarını öneririm. Kahve veya siyah “smokey” makyajlar tercih edecekseniz, dudaklarınız ten rengi olmalı. Yanaklar ise uçuk pembelerle renklendirilebilir. Eğer yanaklarınız çok düz ve elmacık kemikleriniz çıkık değilse, daha net bir kontur uygulaması yaptırarak, yüzünüzün yukarı doğru kalkmasını sağlayabilirsiniz. Bu uygulamayla, ifadeniz daha etkileyici olacaktır. En iddialı, oval yüz hatlarıdır. “Contouring” uygulamaları ile yüzünüzü mükemmel yüz ölçülerine de kavuşturabilirsiniz. Bu konuda da makyaj artistinizin önerilerini dinlemeniz doğru olur.

ahuaydemiryuksel.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER