› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 23.12.2009

Yılbaşı gecesine nasıl hazırlanalım?

Yılbaşı gecesi diğer gecelerden çok özel çok farklı, o yüzden siz de farklı olmalısınız!

Büyük gün yaklaştı! Önümüzdeki perşembe gecesi, 2009 uğurlayıp, 2010 yılını karşılayacağız. Evlerimizin bacasından Noel Baba girmeyecek ama o gece hepimiz elimizden geldiğince şık olmaya ve eğlenmeye çalışacağız.

Yılbaşı gecesine nasıl hazırlanalım?

Yılbaşı şıklığı bir düğünden, herhangi bir balodan ya da kokteyllerden farklı. Çünkü bu gece her türlü çılgınlığa açık. Giysilerimizde daha özgür, makyajımızda daha abartılı olmanın tadını çıkarabiliriz. Ama bir dereceye kadar, çünkü şıklığın en önemli ölçüsü size ne kadar yakıştığıdır. Cilt hastalıkları uzmanı öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr.Melisa Eczacıbaşı'nın önerileri…


Yılbaşı gecesine ön hazırlık
-Son gün sakın fazla koşuşturmayın. Tam tersine, ne olursa olsun, kendinize zaman ayırın. Evde de olsanız, tatilde veya otelde de olsanız gündüz biraz uzanıp dinlenin.
-Kuaföre gitmeden önce ılık bir duş alın. Ama birkaç saniye de olsa vücudunuza ve yüzünüze soğuk duş tutun. Bu küçük ayrıntı cildinizi inanamayacağınız kadar canlandırır!
-Yüzünüzün gergin görünmesi için en garantili saç modeli, yukarıda toplamaktır.
-Hazırlık yaparken müzik setinize güzel bir parça koyun. Sonra da burnunuzun altına azıcık nane yağı dokundurun ki, içiniz ferahlasın ve gerginliğiniz dağılsın.
-Tırnaklarınızın şekli düzensiz ise ya da manikürünüz hafifçe bozulduysa, sedefli bir oje sürün. Çünkü pırıltısı sorunları gizler.
-Gözlerinizin altında morluk veya torbalanma varsa; iki poşet yeşil çayı sıcak suda ıslatın, veya bir patatesten iki halka kesip, gözlerinizin üzerine koyun. Sonra da müzik dinleyerek 10 dakika uzanın.





Makyajınızın ana teması: Gözler ya da dudaklar
-Makyaja başlarken, öncelikle bir seçim yapın. Gözlerinizi mi yoksa dudaklarınızı mı vurgulamak istediğinize karar verin.
-Fotoğraf çektirmeyi seviyorsanız, yaldızlı bir makyajdan kaçınmanız yerinde olur. Mat boyalar hem daha kalıcıdır, hem de fotoğraflarda sürpriz yansımalara neden olmazlar. Gideceğiniz yerdeki suni ışık ve gölgelerin etkisini azaltmak için açık ve koyu renkli fondötenleri birlikte kullanabilirsiniz.
-Kirpiklerinizi kıvırmadan önce, kıvırma aletini saç kurutma makinesi ile ısıtın.





Fondöten sandığınızdan daha fazla işe yarar
-Süreceğiniz fondöten cildinizin normal rengine ne kadar yakın olursa, o kadar iyidir. Ancak elmacık kemiklerinin üzerine bir ton daha koyu renkli bir fondöten sürmeyi ihmal etmeyin.
-Yüzünüzde fondöten kullanmak istemiyorsanız bile, en azından göz çevresine sürün. Bu ön hazırlık göz makyajınızın bozulmasını önler.
-Burnunuz kızardıysa; fondötene az miktarda yeşil far karıştırıp sürün. Üzerine de biraz pudra kullanın.
-Yüzünüzdeki koyu renkli lekeleri kamufle etmek için fondötene biraz sarı far ekleyin ve lekelerin üzerine sürün. Sonra hafifçe pudra sürün ve normal makyajınızı yapın.


Gözlük ve lens kullananlar
-Miyop gözlük kullanıyorsanız gözleriniz küçük görünür. Bu nedenle daha abartılı bir göz makyajı yaparsanız güzel olur.
-Hipermetrop camlar ise gözleri kocaman gösterir. Bu gece de gözlüklerinizi takmak zorundaysanız, makyajla gözlerinizi fazla vurgulamayın.
-Kontakt lens kullananların malzeme seçerken dikkatli olması gerekir. Toz far onlar için uygun değil çünkü gözü rahatsız edebilir. Silikonlanmış kompakt pudra şeklindeki farlar onlar için daha uygundur. Ayrıca rimel, suya dayanıklı olmalı ve lens takılmadan önce sürülmelidir.
-Yaşınız ne olursa olsun! Yaşça olgun kadınlar, sade bir makyajla yüzlerindeki sorunları kısmen örtebilirler. Örneğin; göz kenarından yukarıya doğru dik bir şekilde toz far sürülmesi, göz kenarındaki ince çizgileri gizler ve düşük göz kapaklarını gergin gösterir. Gözlerinizin altındaki çizgiler fazla ise sadece üst kirpiklerinize maskara sürmeniz yeterlidir. Orta yaşı geçen bayanlara pembe- kayısı tonlardaki allıklar çok yakışır. Ancak allığı sadece elmacık kemiğinin üst bölgesine uygulamak gerekir. Böylece hem çizgilerin içine allık dolmasına engel olursunuz, hem de yanaklardaki çöküntüyü kamufle etmiş olursunuz.



Allık ve rujlar
-Allık rengini seçmek genellikle çok zordur. Oysa bunun cevabı yüzünüzde gizlidir. Alt dudağınızı açıp içine baktığınız zaman ihtiyacınız olan rengi bulmuş olacaksınız.
-Ruj sürmeden önce dişlerinize hafifçe vazelin sürün. Bu sayede dudaklarınıza sürdüğünüz ruj dişlerinize bulaşmaz.
-Rujunuzun kalıcılığını artırmak için dudaklarınıza bir kat ruj sürdükten sonra dudaklarınıza biraz pudra dokundurun. Ardından rujunuzu ikinci defa uygulayın.





Duruşunuz sizi değiştirir
Tüm hazırlıklarınız bittikten sonra ayakkabılarınızı giyin ve evin içinde birkaç adım atın. Sonra ayakkabıları çıkarıp, bir duvarın önünde durarak, kendinizi kasmadan, sırtınızı duvara yapıştırarak yerleştirmeye çalışın. Bunun için çok dik durmanız gerekir. Sonra duvardan ayrılın ve çok yavaş adımlarla yürüyün. Duruşunuzun değiştiğini fark edeceksiniz. Artık ayakkabılarınızı yeniden giyebilirsiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER