› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 06.07.2012

Esmerlere hangi kokular yakışır?

Bu konu göreceli de olsa; esmerlere, sarışınlara ve kızıllara bazı kokular daha çok yakışıyor. Cilt tipinin önemi büyük bu ayrımda...

Parfüm seçiminde birçok kriter var. Elbette kokusunu beğendiğimiz ve kendimizi iyi hissettiren kokular bu seçimde öncelikli yeri kazanıyor. Ama tip yani ten de parfüm seçiminde önemli bir kriter...

Esmerlere hangi kokular yakışır?

Esmerlerin cildindeki yağ oranı daha fazla olduğundan, esmer tenlilerde parfümler daha kalıcı oluyor. Ciltteki yağ, parfümdeki koku moleküllerini çözer ve ciltte tutar. Bu nedenle yağ oranı arttıkça koku da yoğunlaşır. Daha uzun süre ciltte kalır. Ayrıca esmerlerin cildindeki doğal yağlar ile baharatlı ve oryantal kokular çok iyi örtüşüyor. Kimyasal bir etki diyebiliriz. İşte, bu yüzden esmerlere daha keskin ve sert kokular çok yakışırken, açık tenlilerde bu tarz parfümler ağır duruyor.

Oryantal kokuların içeriğinde neler var?
Oryantal kokulara egzotik kokular diyebiliriz. Sıcak ve şehvet uyandırıcı esansların karışımından oluşurlar. Temel notaları misk, vanilya, amber, değerli ağaçlardır. Bunlara genellikle egzotik çiçek ve baharat özleri eşlik eder.

Esmerlere çok yakıştığını düşündüğümüz bazı parfümler şöyle:
Guerlain Shalimar

Guerlain Samsara

Chanel Chanel No 5

Dior Hypnotic Poison

Kenzo Jungle

Wish Shopard

Burberry Brit

Bulgari Black


Bu listeye eklemek istedikleriniz var mı? Bizimle paylaşmak isterseniz bilgi@pudra.com adresine maillerinizi bekliyoruz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER